20 września br. Małgorzata i Jacek Gajdzińscy, właściciele firmy Dekor Pol, oficjalnie otworzyli nową salę sprzedażowo-pokazową, która w przyszłości ma być miejscem cyklicznych szkoleń.
Dzień Otwarty dla klientów zielonogórskiego Dekor Polu połączono z pokazami oraz prezentacją zaprzyjaźnionych firm, zorganizowanymi w nowej przestrzeni.
Nowa sala łączy przestrzeń "sprzedażową", zarezerwowaną do prezentacji produktów z oferty firmy Dekor Pol, ze strefą "pokazową", przeznaczoną do prowadzenia szkoleń czy pokazów. Jest to przy okazji gustownie urządzone i przyjemne wnętrze, w którym czuć subtelny, kobiecy styl Małgorzaty Gajdzińskiej.
20 lat Dekoracji w Polsce Po kolejnej modernizacji i rozbudowie powstała nowa sala sprzedażowo-pokazowa, w której cyklicznie będą się odbywać pokazy i szkolenia dla profesjonalistów oraz amatorów sztuki cukierniczej. W dalszej perspektywie właściciele Dekor Pol planują wspomóc dystrybutorów na terenie całego kraju poprzez spotkania z przedstawicielem handlowym oraz technologiem, który będzie prezentował wszystkie nowości z zakresu modnego sugarcraftingu. W przygotowaniu jest najnowsza oferta na nadchodzące święta Bożego Narodzenia, w której nie zabraknie nowości, m.in. nowych kolorowych mas cukrowych, figurek czy posypek. |
To tutaj w kameralnym, ale doborowym gronie wystawców upłynął wrześniowy Dzień Otwarty firmy Dekor Pol. Swoje stoiska przygotowały dobrze znani producenci: Barbara Luijckx, Food Colours, Gro Druk, Master Martini, Modecor, Polder, Prospona, Sempre oraz Thermohauser. Ponadto część z nich, zgodnie z aktualnymi trendami światowymi, wspólnie udekorowała słodki stół, tematycznie nawiązujący do jesieni.
W godzinach popołudniowych odbyły się także pokazy, które przyciągały uwagę licznie przybyłych gości. Pierwsze szkolenie poprowadzili technolodzy z firmy Prospona, którzy bazując na bogatej ofercie m.in. frużelin, pokazali, jak "zatrzymać owocowy smak lata w ciastach i deserach". Natomiast mistrz cukierniczy Jacek Gajdziński, właściciel Dekor Polu, zaprezentował sposób wykonania cukrowych koronek, jak i różne możliwości ich wykorzystania.
Przez cały dzień można było kosztować pysznych lodów bez ograniczeń, serwowanych przez firmę Sempre. Odwiedzający mogli skorzystać z licznych promocji lub wziąć udział w losowaniu nagród, ufundowanych przez grono wystawców.