...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Oqo – nowa kuwertura z Valhrony

Francuski producent czekolad premium wprowadził do sprzedaży polewę z całymi ziarnami kakaowca. Produkt nazywa się „Oqo” i wpisuje się w trend wykorzystywania w cukiernictwie jak najbardziej naturalnych składników i jak najkrótszych składów.

Firma Valrhona stara się wyjść naprzeciw oczekiwaniom profesjonalnych cukierników i smakoszy wysokogatunkowej czekolady, wypuszczając na rynek kuwerturę wzbogaconą o całe ziarna kakaowca. Polewa – jak zapewnia producent –  jest intensywna w smaku, zawiera 73 % kakao i charakteryzuje się mocno wyczuwalnymi kwaskowymi nutami. Ziarna, jakie wykorzystano do kuwertury pochodzą z Madagaskaru (z plantacji Millot) i nie są poddawane procesowi konszowania, czyli mieszania czekolady aż do połączenia się wszystkich składników oraz odparowania wody. Dzięki pominięciu tego etapu polewa ma delikatnie kwaśny smak. Jak informują chocolatiers pracujący dla Valrhony, nowa kuwertura zmienia nasze wyobrażenia o czekoladzie idealnej – gładkiej i błyszczącej. „Oqo” zdecydowanie taka nie jest. Degustacja polewy to doświadczenie wielosensoryczne, w którym mają szansę brać udział profesjonalni czekoladnicy i cukiernicy oraz szersze grono smakoszy – mówi Pauline Machin, odpowiedzialna za produkt w przedsiębiorstwie.

 

 

 

Z kolei Thierry Bridron, dyrektor zarządzający w Szkole Valrhony w Paryżu twierdzi, że wypuszczenie na rynek „Oqo” jest porównywalne z wyprodukowaniem przez Varlhonę 40 lat temu „Guanaji 70%” – niezwykle aromatycznej, ciemnej czekolady, o bardzo prostym składzie (kakao plus czyste masło kakaowe), produkcie flagowym firmy, przeznaczonej dla zawodowców. Z tym, że Guanaja była inicjatywą samej Varlhony, a opisywana kuwertura powstała z inspiracji cukierników i czekoladników, którzy sugerowali wyprodukowanie trochę innej, nietypowej czekolady. Pierwsze próby wykorzystania polewy już miały miejsce. |Oqo” będzie dostępna w sprzedaży od 18 września br. Na razie ma być zarezerwowana dla wybranych klientów, którzy są członkami programu lojalnościowego firmy o nazwie „Cercle V”.

K.Sz.

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji