...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Pogoda na torty

Dzikość, tradycja i cukier - oto, co określa tortową pasję Teresy Pogody, autorki norwesko-polskiej publikacji “ Pogoda na torty i słodkie kreacje".

Dwujęzyczna publikacja "Pogoda na torty i słodkie kreacje"  to 160 stron, na których czytelnik znajdzie przepisy i wskazówki dotyczące pieczenia i dekorowania ciast oraz tortów. A jednak to nie typowa książka kucharska, a raczej album, odzwierciedlający życie i pasję autorki, która wyemigrowała do Norwegii. To opowieść łącząca tradycje ukochanej ojczyzny i jej ludowości oraz dzikość i naturalność kraju Wikingów w dziedzinie słodkości.Pokazuje ona jak poprzez artystyczne torty, ciasteczka można nadać unikatowy styl każdej imprezie i nawet z maleńkiej uroczystości rodzinnej zrobić wspaniałe królewskie przyjęcie. 

 


Autorka, Teresa Pogoda, od najmłodszych lat znajdowała upodobanie w malowaniu, kreowaniu i tworzeniu.  Jako absolwentka szkoły artystycznej, pracując w Norwegii, postanowiła przenieść pasje artystyczne do kuchni.  Jako pierwsza Polka wprowadziła torty w stylu angielskim na rynek norweski.

 


Takiej książki z pewnością jeszcze nie było - to nie tylko podróż w inne ,wyciszone i przepełnione spokojem Skandynawii miejsce ,lecz przede wszystkim pomost między kulturami - fantastyczna pozycja dla tych, którzy już przeczytali wszystko o dekorowaniu tortów - tutaj dostaniecie jeszcze więcej. Dusza artystyczna autorki przejawia się na każdej karcie tej książki- napisała o książce Anna Daraż - mistrzyni cukiernictwa i dekoracji.

 


3% dochodu z książki przeznaczane jest na Fundację Podaj Dalej, która pomaga osobom z niepełnosprawnością .

Uwaga! Już jutro na naszym Facebooku do wygrania egzmplarz książki!

Więcej informacji >>> KLIK!

Kup książkę >>> KLIK!

 

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji