dodano , Redakcja PS

Pozytywne klimaty

Projektowanie przestrzeni to coś więcej niż tylko budo­wanie odpowiedniej atmosfery we wnętrzu. Poprzez rozważną aranżację mamy okazję wyra­zić najważniejsze cechy dla danej marki.
Oryginalny wizerunek piekarni, cukierni czy lodziarni decyduje dziś o wyborze miejsca zaku­pów i konsumpcji klienta.

Do najczęstszych błędów we wnętrzu cukierni lub piekarni należą: ustawienie ekspozycji w niewłaściwym miejscu, zastosowa­nie mebli chłodniczych od różnych pro­ducentów, złe oświetlenie, nieczytelne oznaczenia oraz jakość obsługi. Wiado­mo, że tylko odpowiednie rozwiązania zapewnią pozytywne doświadczenia klienta (Customer Experience).

Żeby uzyskać oczekiwany efekt, spra­wić, żeby klient zapamiętał nas pozy­tywnie, chciał do nas wracać, ważna są analiza i usprawnienie schematu wi­zyty klienta w miejscu sprzedaży, obsługi i konsumpcji. W czym to się przejawia w praktyce? Między innymi atrakcyjnie wyeksponowanymi produktami oraz czy­telnymi komunikatami, które pozwalają stymulować sprzedaż konkretnego asor­tymentu.

Magdalena Warchoł-Koncewicz

„Zrównoważona dieta to ciastko w każdej ręce” – mówią właściciele uroczej kawiarenki w Bejrucie – CREPICO. To miejsce nie z tego świata, pięknie urządzone, bez kompromisów, identyfikacja wizualna na pięć z plusem, logo obecne na filiżance, serwetce i klamce. I te słodkie aforyzmy obecne na każdym kroku: „Forget love, I’d rather fall in chocolate”

 


Więcej ciekawych wnętrz cukierni, kawiarni, piekarni znajduje się na blogu: kochamslodkie.pl

 

Konsumenci lubią wnętrza z klimatem, gdzie kolorystyka współgra z dodatkami. W kawiarence w Olkuszu, Kredens Cafe, przytulny klimat tworzą haftowane obrusy, świece oraz ciepły kolor lawendy połączony z brązem i bielą...

FOT. ARCHIWUM FIRMY ES SYSTEM K

Bieżące wydanie czasopisma

Bardziej pastry czy tylko chef? Maciej Rosiński opowiada, dlaczego warto połączyć kuchnię i cukiernię w jeden warsztat doskonałego smaku. Ponadto - dużo o chlebie, również tym sprzedawanym online, bio i takim, który tworzy jedyny w Polsce piekarz z dyplomem Le Cordon Bleu! Zobaczcie, co czeka na Was w nowym wydaniu!

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji