...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Sandomierz pełen bajecznych tortów

Piękny sandomierski rynek Starego Miasta stał się doskonałą sceną do zaprezentowania kunsztu dekoratorek tego regionu. Poziom prac zaskoczył nawet najbardziej wymagających widzów wystawy.

Polskie sugarcrafterki zaskakują kunsztem i fantazją nie tylko podczas rodzimych konkursów, ale też zagraniczne prestiżowe festiwale, w tym Cake International, z których wracają obwieszone medalami. Jak bardzo poważnie traktują swoją branżę pokazały ostatnio podczas finału Konkursu Tortów w Sandomierzu, odbywającego się w ramach Fetiwalu Czekolady i Słodyczy (II edycja). 14 uczestniczek z regionu przywiozło prace, których nie powstydziłby się prestiżowy konkurs. Tematyką i wykonaniem zaskoczyły zarówno widzów jak i jury. Sedziowskie grono pod przewodnictwem Gabrieli Góreckiej stało przed bardzo trudnym wyborem, w którym o miejscu na podium decydowały pojedyncze punkty.

 

 

Panie mogły wziąć udział, dekorując tort okolicznościowy lub 3D. Wśród prac pojawił się motyw Króla Lwa, Alicji w Krainie Czarów, złota rybka, a nawet kobiece popiersie. Wśród uczestniczek były dekoratorki z wieloletnim doświadczeniem (zdobywczynie nagród w Cake Festival Poland lub Expo Sweet), jak też początkujące sugarcrafterki. Wielką zwyciężczynią konkursu okazała się w tej edycji Barbara Buda, która zdobyła najwyższe miejsce w kategorii Tort 3D oraz Nagrodę Publiczności. Autorka pracy, z wykształcenia ekonomistka, dekoruje hobbystycznie od 5 lat. Jej praca powstawała przez 5 dni. Tort Słonik z zewnątrz wykonany został z masy cukrowej i izomaltu, następnie pomalowany i wycieniowany aerografem. Najtrudniejsze okazały się oczy, których dekoratorka w sumie zrobiła aż 26 sztuk zanim powstała ich wersja ostateczna. 

 


Laureatki Konkursu Tortów

Kategoria Tort 3D

I miejsce: Barbara Buda

II miejsce: Magdalena Bucka

III miejsce: Małgorzata Sajda. 

Kategoria Tort Okolicznościowy

I miejsce: Patrycja Drożdż

II miejsce: Izabela Borys-Tarkowska

III miejsce: Paulina Bubula

Nagroda publiczności: Barbara Buda

 


Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji