...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Szkoła Valrhona w Paryżu

Profesjonalnym cukiernikom nie trzeba przedstawiać czekolady Valrhona. To czekolada premium, która cieszy się niezmiennie uznaniem zawodowców. Valrhona nie tylko produkuje czekoladę, ale także edukuje wszystkich, stacjonarnie, a ostatnio on-line, którzy pragną poszerzyć swoją wiedzę. W maju otworzyła pierwszą szkołę w Paryżu.

Producent słynnej, wysokogatunkowej czekolady Valrhona otworzył swoją szkołę w Paryżu. Do tej pory szkoły Valrhony działały we francuskim miasteczku Tain l’Hermitage, w Nowym Jorku i w Tokio. Teraz dołączyła do nich szkoła w Paryżu, w dzielnicy Marais. Ma to być wyjątkowe miejsce dla wszystkich osób zawodowo związanych z gastronomią. Na 340 metrach kwadratowych, rozmieszczonych na dwóch piętrach będę odbywać się kursy, warsztaty i spotkania. Szefem paryskiej szkoły Valrhona jest Thierry Bridron, który pracować będzie z trzema cukiernikami – nauczycielami: Baptistem Moreau, Jérémy Aspem et Samuelem Ducrotoy. To szkoła dla wszystkich rzemieślników - cukierników chcących podnieść swoje kwalifikacje. W ciągu roku szkoła oferuje   około trzydziestu staży. Tematy, jakie będę tam poruszane i opracowywane mają dotyczyć oczywiście czekolady i jej etapów pracy z nią, szeroko rozumianego biznesu restauracyjnego,  cukiernictwa, produkcji lodów i tak zwanej viennoiserie, czyli wypieków na bazie ciasta francuskiego i drożdżowego. Prowadzący to znani nauczyciele ze szkoły Valrhony oraz cenieni cukiernicy i rzemieślnicy tacy jak: Claire Heitzler, Pierre Hermé, Florence Lesage, Aurélien Rivoire, Marie Simon, Sébastien Vauxion, Enric Rovira i inni. 

 


Paryska szkoła Valrhona wychodzi naprzeciw nowym trendom w cukiernictwie jak np. kuchnia roślinna, sezonowość towaru, przygotowanie produktów do sprzedaży na wynos. Oferuje również naukę nowych technik pracy z czekoladą. Dzięki otwarciu szkoły w Paryżu - sercu stolicy światowej gastronomii, Valrhona chce wzmocnić swoje więzi z klientami: francuskimi i zagranicznymi.

 


Adres >>> l’École Valrhona Paris: 47 Rue des Archives, 75003 Paris, Francja 

 



Więcej informacji >>> j. francuski 

                               >>> j. angielski 

KS

 

Bieżące wydanie czasopisma

Czy można się doktoryzować z słodkości? Jak smakują czekoladki prosto z lodówki? W co warto zainwestować w piekarni i cukierni? Jakie zioła włączyć w swoją produkcję?

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji