...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Tort dla Igi Świątek

Jak wyglądały i smakowały słodkości przygotowane dla mistrzyni świata? O tym opowiada ich autorka - Ewa Drzewicka, właścicielka pracowni Jula Smakula, dla której to wyzwanie było również nie lada wyczynem.

- To nie jest tak, że pewnego dnia dzwoni do mnie Iga Świątek i zamawia tort - wyjaśnia na samym początku Ewa Drzewicka, która miała okazję upiec słodkości dla mistrzyni świata w tenisie. Jak więc udało jej się załapać tak wyjątkowe zlecenie? - Moja pracownia przyjmuje różne zlecenia i współpracuje nie tylko z osobami prywatnymi, ale też z firmami cateringowymi i agencjami - mówi właścicielka Juli Smakuli.

 

 

 

Organizując różnego rodzaju konferencje, agencje współpracują z podwykonawcą, gdyż zlecenia na torty artystyczne są na tyle rzadkie, że nie zatrudniają w firmie na stałe cukiernika. I tak było w tym wypadku. Ewa Drzewicka przyjęła zlecenie na tort oraz słodkości dla 30 osób podczas konferencji prasowej w Warszawie, w czasie której tort miał być wręczony jako prezent za jej niezwykłe osiągnięcia w sporcie. 

- Ja nawet nei wiem czy Iga jadła tort i czy jej smakował - mówi Drzewicka. To raczej nie ulega wątpliwości, zważając na dobór smaków tortu, który jest bestellerem wśrod klientów pracowni. To kompozycja składajaca się z waniliowego biszkoptu, prażynki z czerwonych owoców na białej czekoladzie, mus śmietankowy, mus  karmel z rokitnikiem oraz żelka truskawkowa z kawałkami truskawek i bergamotką. - To raczej bardzo klasyczne zestawienie smaków, bez udziwnień, ale zarówno rokitnik i bergamotka łamią i podkręcają smaki dobrze już znane i lubiane - dodaje autorka dzieła. 

 

 

Oprócz samego tortu na stole pojawiły się inne słodkości: makaroniki ozdobione białym lukrem imitującym piłeczkę tenisową, które przełożone były kremem z palonej pistacji z solą, pieczone donaty również w lukrze i muffiny. - Gdybym miała więcej czasu, pojawiłyby się pewnie ręcznie wykonane elementy z masy cukrowej, monoporcje, jednak miałam zaledwie kilka godzin na upieczenie i dekoracje wszystkiego. Na szczęście mam w pracowni ploter, który ułatwił przygotowanie dekroacji do muffinek - opowiada Dzewicka.  

 


Na to wszystko mistrzyni słodkiej dekoracji miała tylko sześć godzin, co samo w sobie stanowi nie lada wyczyn. - To była bardzo wyjątkowa okazja, przy okazji której można by zaszaleć, ale czasem nasze własne pragnienie rozbijają się o rzeczywistość i jej twarde ramy. Mimo wszystko jestem dumna, że mogłam mieć swój udział w nagrodzeniu Igi Świątek.

Bieżące wydanie czasopisma

Oddajemy w Wasze ręce najnowszy numer, mocno pachnący świeżym chlebem rodem z San Francisco. Jest też o cieście parzonym, lodach w słoiku i tortach, które zbliżają do siebie ludzi.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji