...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Wrocławskie krasnale tym razem można znaleźć… na torcie

Kultowe baśniowe postacie, które są atrakcją Wrocławia można teraz też znaleźć w witrynie tamtejszej Cukierni Sowa.

We Wrocławiu znaleźć można około 800 krasnali, które skradają serca zarówno turystów, jak i rodowitych wrocławian. W miniony weekend populacja krasnali powiększyła się o 14 nietypowych reprezentantów. Tym razem pora na słodką odsłonę symbolu Wrocławia! Od 27 sierpnia w Cukierni Sowa w CH Wroclavia można podziwiać prawdziwe cukiernicze dzieło sztuki - ogromny tort artystyczny inspirowany pięknymi, starymi wrocławskimi kamienicami i oczywiście, wrocławskimi krasnalami!

 


W witrynie Cukierni Sowa odsłonięto wyjątkowy tort dekoracyjny, którego głównym motywem są właśnie wrocławskie krasnale! Imponujące są zarówno dekoracje, jak i rozmiar tortu, ponieważ ma on aż 155 cm wysokości, a średnica jego podstawy wynosi 70 cm. Tort został stworzony w Pracowni Artystycznej Cukierni Sowa przez mistrzów cukiernictwa, Monikę Mayer i Łukasza Janowskiego. 

 


To słodkie arcydzieło to ręczna praca zdolnych cukierników, którzy zastosowali metodę sugarcraftingu, czyli sztukę artystycznego dekorowania tortów. Słodkie dzieła powstają przy użyciu plastycznej, w pełni jadalnej masy cukrowej, która jest dostępna w szerokiej palecie barw i odcieni. Sugarcrafting pozwala tworzyć różnego rodzaju elementy, przy jednoczesnym odzwierciedlaniu nawet najmniejszych detali. Właśnie w taki sposób na torcie, który od soboty można podziwiać w Cukierni Sowa w CH Wroclavia, powstały piękne kamieniczki wrocławskie czy krasnale. W tym słodkim wydaniu wrocławskie krasnale zajadają się (a jakże!) słodkościami - tortem, lodami czy czekoladą, ale nie tylko! Warto odkryć je wszystkie i poznać słodkich reprezentantów wrocławskiego rodu krasnali.

 


Wśród pięknych i starannie wykonanych dekoracji na torcie naliczyć możemy 35 kamieniczek, 14 krasnali i jedną żabę. Każdy element został uformowany z masy cukrowej, a finalny efekt zaskakuje mnogością detali. Wszystkie figurki wykonane są ręcznie, z zachowaniem największej precyzji i proporcji adekwatnych do przyjętej skali. Przygotowanie tak wyjątkowych dekoracji zajęło mistrzom cukiernictwa około dwóch tygodni.

 


Tort można podziwiać w Cukierni Sowa w Centrum Handlowym Wroclavia (ul. Sucha 1), tuż przy wejściu od strony Dworca PKP. Słodkie dzieło sztuki z krasnalami będzie eksponowane w witrynie codziennie, w godzinach otwarcia galerii - od poniedziałku do soboty w godz. 9-21 oraz w niedziele handlowe w godz. 9-21.

Więcej informacji >>> KLIK!


Bieżące wydanie czasopisma

Panettone na drożdżach czy zakwasie? Czy czosnek pasuje do cukru? Co przyniesie rok 2023? Jak funkcjonuje restauracja oparta na deserach? Dlaczego robienie paczek świątecznych to dobry pomysł dla lodziarni? Zapraszamy do lektury...

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    promocja PLUS

    Zimowe gazetka PGD

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji