...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Ciasteczkowe specjały

Credi Cookies Sensation, czyli ciasteczkowe seminarium, organizowane przez firmę Credin, na stałe wpisało się w wiosenny kalendarz imprez cukierniczych. Tegoroczna edycja miała miejsce 14-15 maja, tradycyjnie w siedzibie firmy położonej u podnóża malowniczej góry Ślęży na Dolnym Śląsku.

Credi Cookies Sensation, 14-15 maja 2013 r., Sobótka

Centralną częścią przedsięwzięcia były wypieki, czyli pokazy prowadzone na żywo przez technologów firmy Credin. Na czas spotkania firmowa pracownia szkoleniowa była doposażona przez zaprzyjaźnione firmy (INTERTECH, HERT, FRITSCH) w nowoczesne maszyny do półprzemysłowej produkcji słodyczy. To właśnie tutaj odbywała się produkcja tradycyjnych i nowatorskich ciasteczkowych specjałów, wpisujących się w aktualne trendy cukiernicze. Obok klasycznych kruchych, grahamowych, biszkopcików pojawiły się kokosanki czy groszek ptysiowy. Wszystkie były oparte na specjalnie przygotowanych mieszankach i koncentratach dostosowanych zarówno do konwencjonalnych metod przygotowania, jak i do aplikacji półprzemysłowej. Częścią pokazów, która zawsze bardzo interesuje cukierników i piekarzy, było ozdabianie wypieków rozmaitymi metodami. Ile dekoracji można przygotować przy użyciu czekolady, nadzień owocowych i mlecznych oraz posypek, ten tylko wie, co widział w akcji technologów firmy Credin.

W ciągu kilku godzin udało się przygotować próbki kilkunastu wyśmienitych produktów: od przygotowania, poprzez wypiek w piecach WIESHEU, po pakowanie na zautomatyzowanych liniach pakujących firmowanych przez ILAPAK i PROMARK.

     
 

Credin dziękuje firmom: COOKIE MACHINES/INTERTECH, HERT, FRITSCH/KONFRI, ILAPAK, PROMARK, WIESHEU, PROMAS, MAGOREX, BARBARA LUIJCX, FOOD COLOURS, GOODMILLS, BELUSA, BELL, DIASPOLIS, TEDMAR, MADISSA, CENTRUM WINA za pomoc w organizacji przedsięwzięcia.

 

Oczywiście pokazy wypiekowe to nie wszystko. Credin pokazał też liczne specjały piekarskie i cukiernicze oparte na nowych i klasycznych składnikach oraz metody modellingu na żywo. Firmy zaprzyjaźnione udostępniały produkty i usługi w ramach wystawy i seminariów z prelekcjami. Nie mogło zabraknąć namiotu plenerowego ze stołami biesiadnymi, pysznego obiadu oraz degustacji win i kaw świata.

Imprezę odwiedziło ponad 300 osób z kilkudziesięciu film z całej Polski oraz krajów ościennych. Efektowne pokazy, dobry klimat, różnorodność ofert oraz atrakcyjna promocja zapewniły gościom dobrą zabawę oraz niewątpliwą inspirację do poszerzania oferty. Była też istotną lekcją usprawniania produkcji na wymagającym i stale ewoluującym rynku cukierniczym.

Do zobaczenia na Credi Cookies Sensation 2014 za rok w uroczej Sobótce!

autor: Norbert Łasak, Credin
fot. Credin

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji