...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Znakowanie żywności – szkolenie w Hurtowni A.J. Motyl

Hurtownia A.J. Motyl w Bystrzejowicach zaprasza wszystkich swoich klientów z województwa lubelskiego na szkolenie „Znakowanie żywności”. Spotkanie odbędzie się 20 stycznia 2015 r. w siedzibie hurtowni.

Nie zdążyłeś opracować informacji o produktach według nowych zasad znakowania? Nie jesteś pewien, czy dobrze przygotowałeś etykiety lub informacje o produktach sprzedawanych luzem? Zewsząd dochodzą Cię sprzeczne informacje o znakowaniu? Zapraszamy na rzetelne, fachowe i przede wszystkim adresowane do branży piekarskiej, cukierniczej i lodziarskiej szkolenie ze znakowania żywności opakowanej i nieopakowanej.

Na szkoleniu, poza omówieniem obowiązkowych wymagań co do znakowania, przedstawione będą dokumenty pomocnicze Komisji Europejskiej, ułatwiające stosowanie i interpretację nowego rozporządzenia.

Termin szkolenia: 20 stycznia 2015 r.
Wykładowca – Wioletta Bogusz Kaliś
 
PROGRAM SZKOLENIA:
CZĘŚĆ I – Opracowanie etykiety zgodnie z nowymi wymaganiami
1. Najważniejsze zmiany w znakowaniu, które wprowadza nowe rozporządzenie.
2. Omówienie danych wymaganych na etykiecie tj. ustalanie nazwy, wykaz składników, w tym składniki alergenne, substancje dodatkowe, ilościowa zawartość składników, kategorie składników, oraz pozostałe jak data minimalnej trwałości, dane producenta, kraj lub miejsce pochodzenia.
3. Przykłady etykiet poprawnie i błędnie opracowanych.
 
CZĘŚĆ II – Zasady znakowania żywności nieopakowanej
1. Wymagania znakowania żywności nieopakowanej – rozporządzenie 1169/2011.
2. Wymagania znakowania żywności nieopakowanej – przepisy krajowe.
3. Sposób udostępniania informacji o żywności nieopakowanej.
 
CZĘŚĆ III – Opracowanie tabeli wartości odżywczej na etykietę
1. Nowe zasady znakowania żywności wartością odżywczą.
2. Informacje obowiązkowe oraz dobrowolne.
3. Zbieranie informacji o zawartości składników odżywczych w produkcie.
4. Wykonywanie obliczeń wartości energetycznej.
5. Opracowanie tabeli wartości odżywczej.
6. Zaokrąglanie wartości liczbowych w tabeli – przewodnik KE.
7. Przykłady oznakowania obowiązkową i dobrowolną wartością odżywczą.
CZĘŚĆ IV - Pytania i dyskusje

Zgłoszenia i informacje:
Dorota Pastwa, Dyrektor Handlowy
A.J. Motyl PPRS Sp. z o.o.
Pierwsze 47A, Bystrzejowice
21-050 Piaski
tel. 81 582 17 77 w. 25, 697 979 677
dorotapastwa@apc.com.pl

 




„Opracowywanie etykiet” – poradnik w specjalnej cenie dla uczestników szkolenia
Podczas szkolenia będzie można zakupić poradnik „Opracowywanie etykiet zgodnie z aktualnymi wymaganiami przepisów prawnych” autorstwa Wioletty Bogusz-Kaliś. Najnowsza publikacja powstała z myślą o małych i średnich producentach żywności, jak piekarze, cukiernicy i lodziarze” w promocyjnej cenie – tylko dla uczestników szkolenia – 25 zł brutto
Więcej na temat poradnika czytaj: http://mistrzbranzy.pl/artykuly/pokaz/id/2205

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji