...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Wyjątkowe smaki Targów Regionalia 2016

Wśród wystawców 5. Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2016, które odbędą się w dniach 22-24 kwietnia br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie, szczególnie wyróżniać się będą dostawcy i producenci z sektora spożywczego.

Smaczne i zdrowe produkty z Polski oraz zagranicy ukażą bogactwo kulinarne poszczególnych regionów oraz staną się nie lada gratką dla miłośników popularnego trendu slow food.

Już po raz piąty na Targach Regionalia zaprezentują się producenci i dystrybutorzy żywności regionalnej, tradycyjnej oraz ekologicznej. – Możliwość poznania oryginalnych smaków, nowych i dawnych przepisów kuchni regionalnej Polski i pozostałych zakątków świata, to tylko niektóre zalety tego wydarzenia. Wyroby, które zaprezentują wystawcy, zainteresują nie tylko świadomych konsumentów, ale też osoby, które cenią jakość i dobry smak. Widzimy, że warszawiacy bardzo polubili Targi Regionalia. Co roku odnotowujemy coraz wyższą frekwencję odwiedzających – mówi Bartosz Sosnowski, wiceprezes firmy Międzynarodowe Targi Polska, organizatora targów.  



Naturalnie i zdrowo
Targi Regionalia wpisują się w modny dziś trend slow food. Wystawcy oferują szeroki wybór żywności i napojów, produkowanych na bazie naturalnych składników i w oparciu o unikalne, sprawdzone receptury. Przedstawiciele sklepów ze zdrową żywnością oraz właściciele lokali gastronomicznych znajdą tu ekologiczne produkty pochodzące z certyfikowanych gospodarstw rolnych, a także tradycyjne i regionalne przysmaki. Nie zabraknie różnorodnych gatunków miodów, ryb, wędlin, wyrobów mleczarskich, pieczywa czy słodkości. Na targach dostępny będzie również szeroki wybór win, piw z regionalnych browarów oraz naturalnych tłoczonych soków z najlepszych owoców. Poza polskimi produktami kusić będą zagraniczne specjały - turecka baklawa, austriackie sery dojrzewające, włoskie trufle czy greckie zioła.

Ponadto w ofercie Targów Regionalia pojawią się naturalne tekstylia, jak np. ekologiczne poduszki wypełnione łuskami zbóż, odzież lniana i moda inspirowana folklorem. Wśród wystawców obecne będą również firmy z sektora kosmetycznego oraz twórcy rzemiosła artystycznego i ludowego.

 

Z korzyścią dla wszystkich
Odbywające się w Warszawie Targi Regionalia to dla wystawców okazja do promocji firmy i jej wyrobów na dużą skalę. Wydarzenie co roku gromadzi tysiące odwiedzających, wśród których jest wielu przedstawicieli branży spożywczej. Obecność managerów sieci handlowych, restauracji, hoteli, sklepów ze zdrową żywnością stwarza wystawcom szansę do nawiązania cennych kontaktów biznesowych. Dodatkową formą przyciągnięcia uwagi konsumentów i potencjalnych kontrahentów stanowi możliwość organizacji warsztatów, konkursów oraz degustacji dla zwiedzających.

Prestiżowy konkurs
Tradycyjnie już, jedną z głównych aktywności przewidzianych dla wystawców jest Konkurs na Najlepszy Produkt Targów Regionalia 2016, który odbywa się pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Nagroda Główna - Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju oraz wyróżnienia w postaci Złotych Medali Targów Regionalia podnoszą ocenę produktu w oczach kontrahentów i konsumentów. Udział w konkursie to doskonała okazja do wyróżnienia się na tle konkurencji oraz podkreślenie jakości danego wyrobu. Dostawcy i producenci mogą zgłaszać swój produkt w czterech kategoriach: „Skarby natury”, „Promile i procenty”, „Natura i uroda” oraz „Rękodzieło”. Termin zgłoszeń upływa 8 kwietnia br.

Patronaty
5. Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2016 zostały objęte honorowymi patronatami Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Marszałka Województwa Mazowieckiego oraz Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego.

Jednym z partnerów tegorocznej edycji targów jest portal Warsaw Foodie, który wspiera najciekawsze wydarzenia kulinarne w stolicy, a także udostępnia informacje m.in. na temat warszawskich restauracji i barów serwujących ekologiczne czy regionalne potrawy, a także podpowiada, gdzie można znaleźć nowe i sezonowe menu.

Informacje praktyczne
5. Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2016 odbędą się w dniach 22-24 kwietnia 2016 w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie przy ul. Marsa 56c. Wstęp na targi jest bezpłatny. Więcej informacji znajduje się na www.regionalia.com.pl.

Równolegle odbędą się 21. Targi Turystyki i Wypoczynku Lato oraz 4. Targi Agroturystyka. Targi Lato to kiermasz ofert wakacyjnych i weekendowych w najatrakcyjniejszych rejonach Polski i poza jej granicami. Z kolei na Targach Agroturystyka wystawcy przybliżą ofertę krajowych miejsc wypoczynku.

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji