...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU, materiał promocyjny

Francuskie specjały i świąteczne aromaty - szkolenie

Tarty, ptysie i eklery, czyli wszystko, co najlepsze w francuskiej cukierni pojawi się w listopadzie w Szkole Artystycznej Wiesława Kuci. Pod koniec miesiąc sala szkoleniowa wypełni się zaś bożonarodzeniowymi zapachami i smakami. Zapraszamy do apetycznej nauki z mistrzami!

Francuskie wypieki

Francja to kolebka sztuki cukierniczej. Francuskie specjały do dziś stanowią swego rodzaju ideał, do którego dążą cukiernicy na całym świecie. Chcesz poznać tajniki tych wybornych słodkości? To szkolenie idealne dla Ciebie! Poprowadzi je mistrz cukiernictwa,  szef cukierni w znanej warszawskiej firmie cateringowej „Bracia Wiśniewscy” - Maciej wiśniewski. 

Na szkoleniu poznasz 8 różnych receptur na tarty, eklery i ptysie.  

 


Nauczysz się:
- tworzyć francuskie ciasta od podstaw
- zrobić i wypiec idealne ciasto na tarty i ciasto parzone
- wykonać oryginalne dekoracje z czekolady
- jak dobierać smaki i kolory deserów
- obsługi podstawowych narzędzi cukierniczych

A także zaczerpniesz solidnej dawki wiedzy na temat: surowców, sprzętu, form oraz narzędzi.

 

Koszt: 899 zł
Data: 20-21 listopada 2017 r.
Godz.: 8.00 – 17.00 (pn) i 8.00 – 15.00 (wt)
Prowadzący: Maciej Wiśniewski

Uwaga! Szkolenie przeznaczone dla osób średnio zaawansowanych. Liczba miejsc ograniczona.

Więcej informacji >>> http://www.kucia.com.pl/produkt/francuskie-wypieki/



Świąteczne Wypieki

Listopad to czas intensywnych przygotowań do Bożego Narodzenia. Jak urozmaicić świąteczny stół w tym roku? Czym zaskoczyć? Świąteczne wypieki w nowoczesnym autorskim wydaniu zaprezentuje Michał Iwaniuk z Czekolada Cafe, mistrz czekolady i specjalista od łączenia smaków. Na szkoleniu  od podstaw powstanie 10 różnych deserów. Będą ciasta, musy, kremy i czekoladowe dekoracje.

 


Na szkoleniu zostaną przygotowane:
- babka maślana z białym makiem
- piernik kasztelański
- tarta karmelowo - orzechowa
- wędzone brownie z suszoną śliwką
- baton piernikowy
- pralina z wędzoną śliwką
- tarta orzechowo-piernikowo-pomarańczowa
- deser z gruszką, cynamonem i whiskey
- sernik z białą czekoladą, goździkami i anyżem
- tort makowy

Koszt: 899 zł

Data: 27-28 listopada 2017
Godz.: 8.00 – 17.00 (pn) i 8.00 – 15.00 (wt)
Prowadzący: Michał Iwaniuk

Miejsce: Szkoła Artystyczna Wiesława Kuci, Lublin, ul. Zemborzycka 59F

Uwaga! Szkolenie przeznaczone dla osób średnio zaawansowanych. Ilość miejsc ograniczona.

Więcej informacji >>> http://www.kucia.com.pl/produkt/swiateczne-wypieki/

 

Zapraszamy również na szkolenie Tradycyjne pierniki i bezglutenowe specjały >>> KLIK! 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji