...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MW, materiał promocyjny

Twarzą w twarz z producentem pieców MIWE na targach IBA

Podczas targów IBA firma GETH, oficjalny przedstawiciel firmy MIWE, zaprasza przedsiębiorców z branży piekarskiej na spotkania biznesowe z niemieckim producentem pieców MIWE. Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do kontaktu w celu umówienia terminu spotkania.

Firma MIWE chce zaskoczyć gości IBA – prace konstruktorskie w zakresie energooszczędności, i sprawności zaowocowały nowymi – lepszymi  modelami pieców i komór chłodniczych

Efektywne wykorzystanie energii i stworzenie możliwości jej oszczędzania jest oczywistą powinnością firmy MIWE - wewnątrz samego przedsiębiorstwa, ale przede wszystkim wobec instalacji, urządzeń i technik, które firm rozwija dla swoich klientów. Dlatego też na najbliższych targach IBA, Firma MIWE zaprezentuje /zaprezentujemy/ nowe produkty, spełniające najwyższe standardy i wymagania klientów.

Współuczestnicząc w rozwoju gałęzi piekarstwa,  jaką jest  odpiek sklepowy i świadomi różnorodności tego tematu MIWE zaprezentuje wiele „twarzy” odpieku sklepowego.

W tym zakresie dominują 3 nowości:

nowy system czyszczenia MIWE cleaningcontrol 3.0 do MIWE aero w obydwu wariantach sterowania MIWE TC i FP. Ekologiczny środek czyszczący wlewa się w banalnie prosty sposób, daje on jednak bardzo dobry efekt mycia. Przy niskim zużyciu energii napięcia i wody, zagwarantowane są higiena, oszczędność energii i długotrwała praca piec.

garownie we wszystkich stacjach pieczenia zapewnia zaokrąglona linia softline - łatwa w czyszczeniu i gwarantująca higieniczne warunki rozrostu ciasta.

MIWE aero e+, to stacja która odpowiada wymaganiom energetycznym zakładu. W błędzie jest ten, kto twierdzi, że efektywność energetyczna w odpieku sklepowym nie podlega dyskusji, tylko dlatego, że stacje odpieku są zbyt małe. Nowy MIWE aero e+ pokazuje zoptymalizowany system zaparowania, zapewnia oprócz równomiernego przepływu powietrza również lepsze wykorzystanie energii, nowe komponenty elektryczne i lepszą izolację. Tutaj należy wspomnieć nowy system cleaning control 3.0 ze znacznie mniejszym zużyciem wody, krótszym czasem czyszczenia i konsekwentnie niższym zużyciu energii. Podkreślamy również fakt zastosowania łagodnego, spożywczego środka czyszczącego, który nie jest szkodliwy. Również ten fakt przyczynia się do ochrony środowiska.

 

Co jeszcze mamy do zaoferowania

Firma MIWE zaprezentuje Państwu również najoszczędniejszy na chwilę obecną piec obrotowy na świecie: MIWE roll in e+. Wprowadzony został na rynek przed kilkoma laty w najbardziej odpowiednim momencie. Energooszczędny jak żaden dotychczas piec, który osiąga znacznie lepsze efekty wypiekowe – był prawdziwym krokiem milowym w pracach nad dalszym  ulepszaniem pieców obrotowych.  

Nowość  wśród pieców wsadowych to MIWE ideal T e+, który lepiej wykorzystuje zużytą energię o ok. 15%. Moc przyłączeniowa jest niższa w stosunku do poprzedniego modelu o 20%, przy jednocześnie lepszej wydajności systemu zaparowania, na czym najbardziej zyskuje końcowy efekt wypieków. Oszczędność w chłodnictwie zapewni  nowy  MIWE GVA e+. Ten automat mroźniczo - garowniczy GVA zaliczany był już dotychczas do najoszczędniejszych i najdokładniejszych uniwersalnych komór chłodniczych, w szczególności w kombinacji ze sterowaniem MIWE TC i pakietem MIWE energy. Także dla nowego GVA e+ konstruktorzy wprowadzili klika nowości technicznych, np., w zakresie agregatu, zaworów i oświetlenia, ujętych w innowacyjnym sterowaniu MIWE TC, pozwalającym na znaczne oszczędności energetyczne.

Planowanie przestrzenne piekarni od zawsze było czymś więcej niż selekcyjnym projektowaniem pomieszczeń. Nawet w najprostszym przypadku chodzi o to by pogodzić wymagania technologiczne, techniczne i organizacyjne w jedną mądrą koncepcję uwzględniając docelowy asortyment nie zapominając ani na chwilę o ekonomii i jakości. Dlatego MIWE przedstawi się na tragach jako producent rozwiązań systemowych, gotowy do wykonywania kompleksowych projektów skrojonych według indywidualnych potrzeb klienta.

Bądź gościem firmy MIWE, HALA A2/510/511

 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji