...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Lekcja z wypiekami firmy Baker

18 stycznia br. szkolna pracownia technologiczna ZS nr 9 w Jastrzębiu Zdroju zamieniła się w istną manufakturę pieczywa pełnego aromatu i smaku. Wszystko to za sprawą Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego oraz firmy Baker, która po raz pierwszy wzięła udział w szkoleniu z cyklu „Lekcja z Mistrzem”.

 

W rolę mentora świetnie wcielił się Aleksander Granieczny, technolog firmy Baker, który prezentował uczniom metody produkcji pieczywa gatunkowego. Z bogatej oferty przedstawił jedynie dwa gatunki ciast chlebowych i bułkowych: pełnoziarnisty orkisz oraz ciasto z aromatycznym czosnkiem niedźwiedzim, ale to wystarczyło, by zapachy przyciągnęły uczniów i nauczycieli z całej szkoły.

Większość 25-osobowej grupy kursantów stanowili uczniowie klas pierwszych, dla których zajęcia były sposobnością do sprawdzenia swych umiejętności w zakresie prowadzenia ciast, formowania wyrobów, prowadzenia rozrostu i wypieku. Warto wspomnieć, że - zgodnie z założeniami MAMZ-u - firma Baker przygotowała darmowe próbki gotowych mieszanek, żeby uczniowie mogli poeksperymentować i przygotować własne wypieki w domu lub na praktykach. Być może sekretne receptury Mistrza Aleksandra już wkrótce zagoszczą w jastrzębskich piekarniach. 

Czy firma Baker pojawi się jeszcze w Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego? Czas pokaże. Jedno jest pewne: kto raz połknie bakcyla MAMZ, ten łatwo się z niego nie wyleczy Uśmiech. Dlatego jest szansa, że styczniowe warsztaty firmy Baker zapoczątkują cykliczne spotkania technologiczne z młodymi adeptami piekarskiego i cukierniczego fachu.

MAMZ - nowa siedziba, nowe możliwości

Jak poinformował Szymon Konkol, inicjator Małej Akademii Mistrzostwa Zawodowego (MAMZ), styczniowa Lekcja z Mistrzem była prawdopodobnie jednym z ostatnich warsztatów MAMZ w Zespole Szkół nr 9 przy ul. 11 Listopada w Jastrzębiu Zdroju. Wkrótce nieformalna Akademia ma przeprowadzić się do nowej pracowni w gliwickiej firmie Savpol. Nowoczesna pracownia pozwoli znacząco rozszerzyć ofertę edukacyjną MAMZ.

Dziękujemy redakcji portalu www.jasnet.pl za udostępnienie zdjęć.

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji