czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Kontakt

Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"

ul. Klimczoka 9
40-857 Katowice
tel. +48 32 729 96 80
fax +48 32 729 96 70 lub +48 32 790 40 90
(reklama)
(sprawy redakcyjne)
(sprawy związane z portalem)

Filmy instruktażowe

Receptor

Receptor

Zobacz (2:08)

Grupa specjalistów z zakresu technologii teleinformatycznych z firmy Ai Solution przy współpracy z mistrzami branży cukierniczo-piekarskiej opracowała i wdrożyła Receptor. Co to jest i czy ma szansę zrewolucjonizować procesy produkcyjne w najbliższej dekadzie?

więcej
MAMZ, Piotr Burzawa i przedszkolaki = dobra zabawa

MAMZ, Piotr Burzawa i przedszkolaki = dobra zabawa

Zobacz (5:48)

18 października w nowej pracowni w Jastrzębiu Zdroju odbyło się pierwsze szkolenie. Tym razem uczniowie kształcący się w zawodzie cukiernik i piekarz wyrabiali i formowali ciasto drożdżowe wspólnie z pełnymi wigoru przedszkolakami, pod okiem cukiernika Piotra Burzawy.

więcej
Linearny system transportowania

Linearny system transportowania

Zobacz (2:15)

System linearnego transportowania oferuje najwyższy standard techniki automatyzacji. System linearny umożliwia wewnątrz jednego systemu obsługę kilku systemów dozowania, miesienia i opróżniania. Oznacza to, że kilka receptur może powstawać jednocześnie w różnych miesiarkach.

więcej
System spoczynku ciasta

System spoczynku ciasta

Zobacz (0:36)

System spoczynku ciasta DIOSNA oferuje elastyczną możliwość prowadzenia różnych czasów spoczynku ciasta. Ciasta zostają przełożone z miesiarki z opróżnieniem bezpośrednio do dzież systemu spoczynku lub w przypadku dzież jezdnych przy pomocy wywrotnicy.

więcej
System karuzelowy Diosna

System karuzelowy Diosna

Zobacz (1:11)

System karuzelowy oferuje przejście z batchweisowego systemu miesienia do systemu ciągłego w następującym systemie produkcyjnym. System karuzelowy Diosna gwarantuje w opcji integracji każdego typu miesiarki Disona płynną produkcję z zachowaniem sprawdzonej wysokiej jakości ciasta.

więcej
Miesiarka Diosna z dolnym opróżnianiem dzieży

Miesiarka Diosna z dolnym opróżnianiem dzieży

Zobacz (1:09)

Wygoda systemu polega na tym, że dzieża w celu opróżnienia nie musi wyjeżdżać spod miesiarki. Napełnianie dzieży surowcami następuje przy pomocy automatycznego systemu dozowania poprzez nasadki w przykrywie dzieży.

więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe