
Mixolab - jak to działa?
Zobacz (3:20)Mixolab® Profiler pozwala uprościć interpretację wyników standardowej analizy poprzez odczyt wykresu z 6 indeksami jakości mąki: wodochłonność, miesienie, gluten, kleistość, amylaza i retrogradacja.
więcejSzanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Redakcja oraz dział marketingu "Mistrza Branży"
Mixolab® Profiler pozwala uprościć interpretację wyników standardowej analizy poprzez odczyt wykresu z 6 indeksami jakości mąki: wodochłonność, miesienie, gluten, kleistość, amylaza i retrogradacja.
więcejGrupa specjalistów z zakresu technologii teleinformatycznych z firmy Ai Solution przy współpracy z mistrzami branży cukierniczo-piekarskiej opracowała i wdrożyła Receptor. Co to jest i czy ma szansę zrewolucjonizować procesy produkcyjne w najbliższej dekadzie?
więcej18 października w nowej pracowni w Jastrzębiu Zdroju odbyło się pierwsze szkolenie. Tym razem uczniowie kształcący się w zawodzie cukiernik i piekarz wyrabiali i formowali ciasto drożdżowe wspólnie z pełnymi wigoru przedszkolakami, pod okiem cukiernika Piotra Burzawy.
więcejSystem linearnego transportowania oferuje najwyższy standard techniki automatyzacji. System linearny umożliwia wewnątrz jednego systemu obsługę kilku systemów dozowania, miesienia i opróżniania. Oznacza to, że kilka receptur może powstawać jednocześnie w różnych miesiarkach.
więcejSystem spoczynku ciasta DIOSNA oferuje elastyczną możliwość prowadzenia różnych czasów spoczynku ciasta. Ciasta zostają przełożone z miesiarki z opróżnieniem bezpośrednio do dzież systemu spoczynku lub w przypadku dzież jezdnych przy pomocy wywrotnicy.
więcejSystem karuzelowy oferuje przejście z batchweisowego systemu miesienia do systemu ciągłego w następującym systemie produkcyjnym. System karuzelowy Diosna gwarantuje w opcji integracji każdego typu miesiarki Disona płynną produkcję z zachowaniem sprawdzonej wysokiej jakości ciasta.
więcej