...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Wegańskie słodycze

    Wegańskie słodycze

    Wszyscy mniej lub bardziej lubimy sklepowe słodkości. A gdyby tak móc jeść je bezkarnie? Karolina Gawrońska, autorka popularnego kanału na YouTubie oraz bloga „Savory or Sweet?” podjęła się nie lada wyzwania i na potrzeby książki przygotowała oryginalne receptury na popularne i znane słodycze w zdrowszej, roślinnej wersji. Widzowie jej kanału oraz czytelnicy bloga „Savory or Sweet?” nazywają ją Królową Wegańskich Słodyczy. Biegaczka długodystansowa, maratonka, kolarka i triathlonistka. Weganka, entuzjastka zdrowego stylu życia i dietetyki. Karolina udowodniła, że wszystkie kultowe słodycze można przyrządzić z naturalnych składników i bez glutenu, nie rezygnując przy tym z ich charakterystycznego smaku.

    Ideą książki było stworzenie łakoci nie tylko pysznych, lecz także pełnowartościowych i odżywczych.  Zawierających wiele witamin, minerałów, błonnika, zdrowych tłuszczów, węglowodanów, białka, o niskim indeksie glikemicznym. Dzięki temu – w przeciwieństwie do sklepowych odpowiedników – nie powodują one gwałtownego wzrostu poziomu cukru we krwi i zapewniają stały poziom energii. Przepisy są łatwe i szybkie do wykonania, a każdy z nich został opracowany tak, aby  z ogólnodostępnych składników otrzymać maksymalnie zdrowy posiłek o fenomenalnym smaku. W środku znalazły się więc wegańskie i „uzdrowione”: Błeno, Tłiks, Snikers, Lajon, Milkiłej, Szokobons, a nawet ciepłe lody. Wszystkie bez glutenu, utwardzonych tłuszczów, mleka i laktozy. Naturalne, przepyszne i zaskakujące. Nie tylko dla wegan, ale dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się deserami bez wyrzeczeń i wyrzutów sumienia! Tych przepisów nie znajdziecie ani na kanale Karoliny na YouTubie, ani na jej blogu.

    „W końcu na kulinarnej półce pojawiła się nowoczesna i piękna książka pełna świeżości! Wegańskie słodkości w wykonaniu Karoliny są dowodem na to, że „smaczne” oznacza także „zdrowe”. Zakochałam się w nowatorskich recepturach na klasyczne batoniki, takie jak Tłiks czy Błeno. Jeżeli chcecie jeść słodycze bez wyrzeczeń, to gwarantuję, że będziecie zachwyceni.”
    Kinga Paruzel, Autorka książek kulinarnych, blogerka, finalistka programu MasterChef

    „Ciekawa propozycja dla tych, którzy szukają inspiracji do przygotowania słodyczy z naturalnych składników. Znajdziecie w niej różnorodne przepisy na słodkie przekąski w nowoczesnym wydaniu. Czytelny przekaz, prosty sposób wykonania, wyjątkowe zdjęcia i zabawne aranżacje na pewno przypadną do gustu wielu amatorom zdrowego trybu życia.”
    Paweł Małecki, Mistrz cukiernictwa

    „Ta książka to istna kopalnia wiedzy i doświadczenia w tworzeniu wegańskich (i bezglutenowych!) odpowiedników najbardziej znanych słodyczy. Dzięki pomysłom Karoliny możecie przygotować ulubione słodkości w wersji bez pszenicy, mleka i rafinowanego cukru. Mnie książka z pewnością bardzo pomoże urozmaicić wegańskie, bezmleczne i bezglutenowe jadłospisy o ciekawe podwieczorki. Mam już swoich faworytów!”
    Viola Urban, Dietetyk, autorka bloga Okiemdietetyka.pl


    Karolina Gawrońska

    WEGAŃSKIE SŁODYCZE
    kultowe, zdrowe, bezglutenowe
    PREMIERA 31.10.2018
    Format 160x215 mm
    Oprawa twarda
    Ilość stron 160
    Cena 39,99 zł
    Wydawnictwo Buchmann

     

    Więcej
  • Uczta. Z restauracji wprost na twój stół.

    Uczta. Z restauracji wprost na twój stół.

    Gotuj jak szef kuchni! Znany polski szef kuchni Robert Sowa przedstawia restauracyjne przepisy, które możemy przygotować w zaciszu własnej kuchni.

    Naucz się przyrządzać:
    • Pieczoną polędwicę wołową w skorupce ziołowej z białą fasolą
    • Pierś indyczą w panco z sałatką włoską
    • Crumble z orzechów włoskich z truskawkami, tymiankiem
    • Zapiekane naleśniki z kurczakiem, serem pleśniowym i szpinakiem
    • Papardele z sosem serowym z brokułami i kaparami 

    Doskonałe i wyrafinowane smaki podbiją serca twoich gości.

     


    Tytuł: Uczta. Z restauracji wprost na twój stół.
    Autor: Robert Sowa
    Premiera: 28.11.2018 r.
    Cena: 44,90
    Wydawnictwo Burda Książki

    Więcej
  • Mistrz Branży pełny numer listopad 2018

    Mistrz Branży pełny numer listopad 2018

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży

    Cukiernictwo teraz i w przyszłości według Krzysztofa Kopcińskiego
    Jacek Polewski – piekarski performer
    Kociewski czy dla Zaoranych – rozmowa z Wojciechem Cejrowskim


    Efektywne zarządzanie

    Jak minister rolnictwa chce wzmocnić polskie rzemieślnicze piekarnie?
    Zmiany szyte na miarę, cz. I – rozmowa z Anną Lurje-Wawrzyniak i Maciejem Komorowskim, twórcami Managers Group MA
    O ochronie smaku w prawie własności intelektualnej
    Muralem malowane – między reklamą a sztuką ulicy

    Rzemiosło przyszłości

    Czym słodzić, aby nie zaszkodzić
    Recycling od kuchni – rozmowa z Sylwią Majcher
    Receptury ZERO WASTE

    Kulisy produkcji

    Rozmowy o cukiernictwie z Bożeną Sikoń-Wojtal, cz. II Techniki zgłębiania smaku
    Receptura Ziarnisty keks ze śliwką
    Szkoła piekarstwa Wiesława Kuci, Lekcja 6. Zaczątek – levain – chleb 
    Zasady wdrażania projektów ERP

    Sprzedaż i ekspozycja

    Polskie superfood – borówka
    Owoc z lokalnego raju
    Spadająca konsumpcja mocno zmienia branżę piekarniczą – analiza

    Flash News

    Zdigitalizowana automatyzacja i spersonalizowany chleb z dodatkiem owadów
    IBA w róznych perspektywach – opinie wystawców
    Światowe trendy na Polagrze Tech
    Tortowe święto jeszcze słodsze – relacja z 3. edycji Cake Festival Poland w Katowicach

     

    Numer do zobaczenia online na platformie ISSUU (okienko poniżej) 
    lub do pobrania (tylko aktualny) w formie PDF>>

    Uwaga! Z uwagi na wielkość pliku pdf (34MB), pobieranie może zająć dłuższą chwilę.

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Mistrz Branży pełny numer wrzesień-październik 2018 (Katalog reklam)

    Mistrz Branży pełny numer wrzesień-październik 2018 (Katalog reklam)

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Od ziarenka do bochenka – rozmowa z dr. Józefem Sadkiewiczem, prezesem Zakładu Badawczego Przemysłu Piekarskiego w Bydgoszczy

    Ludzie i ich pasje
    W -80 stopni dookoła świata, czyli zamrozić od zapomnienia. Biblioteka Zakwasu w belgijskim Sankt Vith
    Głębia smaku w płaskiej postaci – rozmowa z fotografem kulinarnym Jakubem Wilczkiem
    Smak mistrzowskiej kawy według Mistrzyni Świata Baristów Agnieszki Rojewskiej

    Efektywne zarządzanie
    Eduneo – przełom w szkoleniach biznesowych – rozmowa z Marcinem Juchniewiczem
    Świadomie budowana marka osobista jest jak klucz – otwiera drzwi do tej pory zamknięte

    Raport Mistrza Branży
    Formy (nie)doskonałe
    Jakie zastosowanie, takie formy – rozmowa z dr. Jackiem Postupolskim i mgr Moniką Mania z Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH
    Aluminiowe blachy stosuj z głową!
    Formy ze stali kwasoodpornej przyszłością „zdrowego” piekarnictwa
    Aluminium degeneruje mózg?

    Rzemiosło przyszłości
    Aga Bagietka w świecie ekologicznego chleba
    Głodówki, posty i diety owocowo-warzywne: jak podjąć wyzwanie i zrozumieć klienta
    Minuta wystarczy, by uczynić życie i (biznes) lepszym

    Kulisy produkcji
    Chleb i ser – jak mądrze kojarzyć?
    Tort pistacjowo-cytrynowy
    Rozmowy o cukiernictwie z Bożeną Sikoń-Wojtal, cz. I Architektura smaku
    Cukiernicza pracownia rzemieślnicza krok po kroku
    Jak wyposażyć rzemieślniczą pracownię piekarniczą
    Tłoczone formy wypiekowe
    Fritsch na międzynarodowych targach IBA 2018
    Montaż instalacji termoolejowej
    Cztery kroki do Smart Factory
    Szkoła piekarstwa Wiesława Kuci, Lekcja 5. Jak zrobić ciasto na dobrą pizzerkę?

    Sprzedaż i ekspozycja
    Dlaczego tak bardzo kochamy chleb
    Nowe szaty chleba
    Opakowania multisensoryczne
    Zbieramy słoiki
    Śladami Władysława Strzemińskiego – tradycje artystyczne w biznesie
    Czysty transport, cz. 1. Historia (elektro)mobilności

    Flash News 

     

    Indeks reklam

    • Agart
    • Ako
    • Barry Callebaut Polska
    • bekuplast
    • Cake Festival Poland
    • Carotex
    • CSB-System
    • CSM Polska
    • Fritsch Polska
    • Geth
    • Hipoalergiczni
    • Kandy
    • Komplet Polska
    • Korzeniewscy
    • Lebo
    • Lesaffre Polska
    • Magorex
    • Managers Group
    • Plus
    • Sarana
    • Semix
    • Targi Natura Food
    • Targi Polagra Tech
    • Targi Sweettargi
    • Teldream
    • Uldo Polska
    • Uniferm Polska
    • Winkler Wachtel Polska
    • Wiesheu Polska
    • Zakład Cukierniczy Michaś
    • Zeelandia

     

    Numer do zobaczenia online na platformie ISSUU (okienko poniżej) 
    lub do pobrania (tylko aktualny) w formie PDF>>

    Uwaga! Z uwagi na wielkość pliku pdf (44MB), pobieranie może zająć dłuższą chwilę.
    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Oswoić alergie. Skąd się biorą uciążliwe dolegliwości i jak sobie z nimi radzić

    Oswoić alergie. Skąd się biorą uciążliwe dolegliwości i jak sobie z nimi radzić

    Książka popularnonaukowa, poradnik, autobiografia i powieść medyczna w jednym. Nie tylko dla alergików

    Co to za pozycja? Popularnonaukowa? Tak. Poradnik? Chyba też. Ktoś zwrócił mi uwagę, że moja książka przypomina również trochę powieść medyczną, której głównymi bohaterami są moi pacjenci ze mną w tle. Poniekąd to zarazem swoista autobiografia. – ze wstępu do książki „Oswoić alergie” dr n. med. Danuta Myłek.

    19 września nakładem Wydawnictwa Burda Książki ukazała się publikacja „Oswoić alergie”. Książka, która odpowie na Wasze pytania, skąd biorą się uciążliwe dolegliwości związane z alergią i jak sobie z nimi poradzić.

    Dr n. med. Danuta Myłek wprowadza nas w tajniki fascynującego świata alergii. Wyjaśnia mechanizmy powstawania uczuleń i zdradza, jak rozpoznawać i leczyć choroby z nimi związane. Ta wiedza ma nam dać świadomość, bez której trudno wyzdrowieć. Tylko pacjent umiejący sobie uzmysłowić procesy zachodzące w jego organizmie, zrozumie, jak ważne jest wprowadzenie zmian w codziennym życiu i wsparcie wysiłków lekarza. Zdrowy styl życia to klucz do sukcesu. 

    Dane wydawnicze:
    tytuł: „Oswoić alergie. Skąd się biorą uciążliwe dolegliwości i jak sobie z nimi radzić”
    autor: dr n. med. Danuta Myłek
    premiera: 19.09.2018
    cena: 44,90
    wyd. Burda Książki.

    Co zawiera ta książka?

    • osobiste wyznania Autorki, która sama cierpiała niegdyś na trudną do rozpoznania alergię
    • szczegółowe opisy przyczyn powstawania różnych rodzajów alergii
    • zalecenia dotyczące stylu życia, a także sposobu odżywiania się
    • interesujące studia przypadków
    • zaskakujące wyjaśnienia źródeł chorób powszechnie uważanych za niezbadane
    • kolejne kroki w diagnozowaniu alergii
    • podpowiedzi, jak pomóc swojemu lekarzowi i o czym go poinformować

    Danuta Myłek, dr n. med. specjalista alergolog i dermatolog - jeden z najlepszych polskich alergologów - w swojej pięćdziesięcioletniej praktyce łączy rzetelną wiedzę lekarza z wiedzą znaną od tysięcy lat oraz najnowszymi wynikami badań naukowych. Za pracę doktorską o  diecie w atopowym zapaleniu skóry otrzymała prestiżowy dyplom honorowy im. Prof. Tadeusza Obtułowicza za zasługi dla rozwoju polskiej alergologii (1988). Stypendystka  Uniwersytetu Medycznego w Helsinkach (1987) i Miami (1993).  

    W 1995 r. została uznana przez zarząd profesorski członkiem naukowym American College of Allergy, Asthma and Immunology za wkład w rozwój alergologii światowej. Jako członek założyciel Polskiego Komitetu Upowszechniania Karmienia Piersią brała czynny udział  w przywróceniu karmienia piersią i popularyzacji korzyści wynikających z karmienia piersią. Przez 50 lat pracowała w Stalowej Woli w utworzonej przez nią przychodni alergologicznej. Przez 10 lat była konsultantem wojewódzkim ds. alergologii w Województwie Podkarpackim. W czasie swoich dwóch kadencji przeprowadzała systematyczne szkolenia nie tylko alergologów, ale także specjalistów dziedzin pokrewnych (okulistów, laryngologów, pediatrów, pulmonologów, dermatologów).  Od września 2018 r. działalność alergologiczną kontynuuje w Prywatnym Gabinecie  Alergologicznym PROGRES w dzielnicy Wilanów (Warszawa). Autorka kilku książek o alergii i wydanej cztery lata temu książki medyczno-kucharskiej „Od lekarza  do kucharza”.

    Więcej
  • Roślinne Kłamstwo

    Roślinne Kłamstwo

     Zaskakujące fakty o pozornie zdrowych warzywach i owocach.

    Jesteś na diecie bezglutenowej, ale nadal odczuwasz nieprzyjemne skutki alergii pokarmowej? Możliwe, że uczulają cię inne białka, które szkodzą o wiele bardziej niż gluten, a znajdują się na niemal wszystkich warzywach i owocach.

    Doktor Steven Gundry w swojej książce przedstawia zaskakującą teorię na temat lektyn. Te toksyczne białka roślinne, które występują w nasionach, ziarnach, liściach i skórkach roślin, są zaprojektowane po to, aby chronić je przed drapieżnikami, dlatego po ich spożyciu w ludzkim organizmie dochodzi do chemicznej walki, której skutkiem są stany zapalne, zaburzenia trawienia, wzrost wagi i mnóstwo innych dolegliwości.

     

     

    ROŚLINNE KŁAMSTWO
    Dlaczego pozornie zdrowe owoce i warzywa mogą być szkodliwe dla zdrowia
    STEVEN R. GUNDRY
    PREMIERA: 16.03.2018

    Dzięki temu poradnikowi:
    - dowiesz się, jakie produkty zawierają najmniej szkodliwych białek;
    - nauczysz się przygotowywać warzywa i owoce tak, by zniwelować negatywny wpływ lektyn na twój układ pokarmowy;
    - poznasz skuteczny plan żywieniowy, dzięki któremu poprawisz perystaltykę jelit, zapomnisz o nieprzyjemnych skutkach alergii pokarmowych i uregulujesz wagę.

    Zaufaj nowym odkryciom w dziedzinie zdrowego odżywiania, zastosuj się do błyskawicznego planu poprawy zdrowia i poczuj się lepiej na diecie bezlektynowej.

    KAŻDA ŻYWA ISTOTA posiada instynkt przetrwania i przekazywania genów kolejnym pokoleniom. Rośliny uważamy za naszych sprzymierzeńców, ponieważ nas karmią – one jednak uważają wszystkich roślinożerców, łącznie z nami, za wrogów. Ale nawet wróg może się przydać. I na tym polega dylemat, z którym my, roślinożercy, mamy do czynienia: potrzebne nam pokarmy mają własne sposoby służące zniechęcaniu nas do zjadania ich samych, a także ich potomstwa. Skutkiem tego jest nieustannie tocząca się walka między królestwem zwierząt a królestwem roślin. Nie wszystkie rośliny są jednak takie same.

    Pewne warzywa i owoce, które podtrzymują nas przy życiu, zawierają szkodliwe substancje. Przymykamy oczy na ten paradoks dosłownie od dziesięciu tysięcy lat. Gluten to oczywisty przykład substancji roślinnej będącej dla niektórych osób składnikiem problematycznym, na co wskazuje ostatni szał na żywność bezglutenową. Jak się jednak wkrótce przekonasz, gluten to tylko jedno z białek z grupy lektyn i zaledwie jeden z czynników składających się na roślinny paradoks – białko to bardzo sprytnie wyprowadza nas w pole.
    Fragment książki


    Dr Steven Gundry – kardiolog, kardiochirurg, badacz, autor książek. Podczas swojej 40-letniej kariery dr Gundry przeprowadził 10 000 operacji i opracował opatentowaną, ratującą życie technologię medyczną. Po odkryciu, w jaki sposób dieta może pomóc jego pacjentom uniknąć operacji, napisał książkę Dr Gundry's Diet Evolution. W kwietniu 2017 roku wydał swoją drugą książkę Roślinne kłamstwo, w której opisuje rewolucyjny program żywieniowy tym samym pomagając dziesiątkom tysięcy pacjentów.


    Dane szczegółowe:
    Autor: Steven R. Gundry, MD
    Cena: 44,90 PLN
    Wydawnictwo: Vivante
    ISBN: 978-83-65442-33-8
    Oprawa: miękka ze skrzydełkami
    Tłumaczenie: Juliusz Poznański
    Początek dystrybucji do hurtowni i księgarni: 16.03.2018
    Tytuł oryginalny: The Plant Paradox: The Hidden Dangers in "Healthy" Foods That Cause Disease and Weight Gain
    Ilość stron: 456
    Format: 14.5 x 20.5 cm

    Więcej

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe