czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Mistrz Branży pełny numer czerwiec 2018 (Katalog reklam)

    Mistrz Branży pełny numer czerwiec 2018 (Katalog reklam)

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Pastry + chef = mistrz Rosa – rozmowa z Maciejem Rosińskim
    Piekarz z dyplomem Le Cordon Bleu – rozmowa z Jackiem i Agnieszką Tomczykami z piekarni Montag
    Wawerska, 9 dekad z chlebem – rozmowa z Tomaszem Błaszczakiem, współwłaścicielem warszawskiej piekarni

    Edukacja
    Wyższa kultura zmiany. Zaloguj się na inne myślenie w biznesie – rozmowa z Aliną Śmiłowską, coach biznesu on-line
    Przyjaciele Akademii Mistrza – Michał Kumur
    Warto czytać

    Efektywne zarządzanie
    Notariusze dla Mistrza Branży: Księga wieczysta – co można z niej wyczytać?
    Bezpieczna firma, ubezpieczona firma
    CSB FACTORY ERP – inteligentne procesy generują zyski
    RODO w 4 krokach

    Sklep firmowy
    Specjalistyczne sklepy piekarnicze
    Wirtualny spacer po Twoim sklepie
    Butikowa francuska cukiernia i nowoczesna warszawska piekarnia – co je łączy?
    Oświetlenie wspomagające sprzedaż w piekarni i cukierni
    Jak ugryźć czekoladę online?
    12 miesięcy nieustannego wzrostu
    Sprzedaż pieczywa mierzona w kilometrac

    Kulisy produkcji
    Linia Fritsch Easyline
    Truskawkowa planeta
    Francuskie piekarstwo – czy wciąż dominują piekarnie rzemieślnicze?
    Szkoła Piekarstwa Wiesława Kucia, Lekcja 3. Ciastka francuskie z jabłkami
    Blachy wypiekowe
    Gluten – dobry czy zły?
    Sprzedaż i ekspozycja
    Nadchodzi ube, czyli fiolet królem sezonu!
    QUID – nowy przewodnik

    Flash News

     

    Indeks reklam
    BAERO Polska
    Cake Festival Poland
    CSB-System Polska
    FoodColours
    FRITSCH Polska
    Geth
    Hipoalergiczni
    Kandy
    Komplet Polska
    Kruszwica
    Lesaffre Polska
    Libra Polska
    Master Martini Polska
    Magorex
    PGD
    Sempre Group
    Targi Polagra-Tech
    Uniferm Polska
    www.mistrzbranzy.pl
    Wiesheu Polska
    Zeelandia

     

    Numer do zobaczenia online na platformie ISSUU (okienko poniżej) 
    lub do pobrania (tylko aktualny) w formie PDF>>

    Uwaga! Z uwagi na wielkość pliku pdf (37MB), pobieranie może zająć dłuższą chwilę .

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Ciastecznik. Przepisy na sezonowe ciasta i desery

    Ciastecznik. Przepisy na sezonowe ciasta i desery

    Wykorzystaj bogactwo produktów charakterystycznych dla poszczególnych pór roku, a także dla danego regionu i zachwyć siebie oraz swoich gości wyjątkowymi wypiekami przygotowanymi w twojej kuchni.

    Dziś stoły w supermarketach uginają się od najróżniejszych produktów przez cały rok i wydawać by się mogło, że warzywa i owoce utraciły swoją sezonowość. Tylko czy truskawki kupione w styczniu smakują tak jak te przyniesione do domu w czerwcu? Odpowiedź na to pytanie znamy wszyscy. Finalista programu Bake Off – Ale Ciacho!, Daniel Coceancig, namawia do korzystania z tego, co w danym czasie najlepsze – z bogactwa owoców, ziół, orzechów. Wybierz składniki dostępne w różnych porach roku i stwórz prawdziwe arcydzieła cukiernicze w domowym zapleczu. Autor pokaże ci, jak wykonać je krok po kroku, uzyskać wspaniały i widowiskowy efekt, przy okazji oszczędzając czas i energię.

     

     

    Ciastecznik to zbiór oryginalnych przepisów opierających się na produktach sezonowych. Nieważne, czy goście zdecydują się wpaść do ciebie wiosną, latem, jesienią czy zimą – dzięki tej książce zawsze będziesz mieć w zanadrzu pomysł na pyszny deser. Przepisy w niej zawarte są proste i sprawdzone – przy ich użyciu nie tylko ciasto kruche i biszkopt, ale także te trudniejsze, parzone i francuskie, zawsze się udają. Pierwsze strony skrywają tajniki na podstawę wypieków, czyli różne rodzaje ciast. Kolejne są początkiem rocznej wędrówki przez coraz oryginalniejsze przepisy. Każdy z nich jest dla autora jak własne dziecko – owocem pasji i doświadczenia. Dlatego też przy wszystkich przepisach znajdziemy osobne wskazówki i rady, które pomogą wydobyć z wypieku to, co najlepsze.

    Wiosną daj się ponieść owocowej fantazji i spróbuj tarty z truskawkami i kremem earl grey, makaroników poziomkowych czy lawendowej panny cotty.

    Latem zachwyć gości kruchymi pierogami z morelami oraz lodami pistacjowymi. A jeśli zrobi się za słodko, przełam smak owocową tartą z kremem cytrynowym.  

    Jesienią dodaj sobie energii batonikami muesli, przygotuj własne powidła śliwkowe, a na wynos zabierz zawijańce drożdżowe z rodzynkami.  

    Zimą wprowadź się w świąteczny nastrój i przygotuj pachnący domek z piernika czy korzenny wieniec z bezy. Później zaskocz gości sorbetem szampańskim, tortem bezowym i widowiskowymi gruszkami w karmelowej glazurze. 

    Oprócz czterech głównych pór roku Daniel Coceancig wyróżnia także przedwiośnie oraz przedzimie – dwa przejściowe okresy, które również obfitują w wyjątkowe składniki nadające wypiekom niepowtarzalny charakter. Pasja oraz lata eksperymentów w kuchni zaowocowały oryginalnymi przepisami, które cieszą zarówno oko, jak i podniebienie. To właśnie nimi autor dzieli się z nami w swoim Ciasteczniku.  

     

    Daniel Coceancig
    Ciastecznik. Przepisy na sezonowe ciasta i desery
    196 stron, oprawa twarda, cena 44,90 zł, Wydawnictwo Laurum
    Premiera 11 maja 2018 r.


    Ze wstępu:

    SEZONOWOŚĆ
    Często się zdarza, że pieczemy wtedy, gdy nadchodzą urodziny, imieniny lub z innej okazji zaprosiliśmy gości. Ja dobieram składniki do ciasta według pór roku i z jednej strony staram się korzystać z naszych polskich produktów sezonowych, lecz z drugiej strony bazuję na tym, co znajdę w sklepie. Truskawki dostaniecie teraz przez cały rok, ale czy zimą będą miały taki smak jak w maju? No i przede wszystkim, czy cena tych owoców będzie taka sama?

    W programie nauczyłem się tego, że zawsze warto korzystać z lokalnych składników i produktów. Nie chodzi tutaj o reprymendę od Michała Brysia za wykorzystanie suszonych ziół, lecz o smak. Nie boję się korzystać z mrożonych owoców, jednak musicie pamiętać, że jeżeli korzystacie z takiego produktu, musicie potraktować go po królewsku, by wydobyć każdą drobinkę aromatu.

    Styczeń: jabłka, gruszki, dynie, marchew, melon
    Luty: jabłka, gruszki, dynie, marchew
    Marzec: jabłka, gruszki, dynie, marchew
    Kwiecień: jabłka, gruszki, marchew, rabarbar
    Maj: rabarbar, truskawki
    Czerwiec: cukinia, agrest, czereśnie, wiśnie
    Lipiec: arbuz, maliny, porzeczka czerwona i czarna, morele, czarny bez
    Sierpień: brzoskwinie, nektarynki, poziomki, jagody, winogrona
    Wrzesień: śliwki, jeżyny, pigwa, żurawina, figi, orzechy
    Październik: gruszki, jabłka, śliwki, pigwa, granat
    Listopad: gruszki, jabłka, banany, pigwa, dynia
    Grudzień: gruszki, jabłka, śliwki, suszone owoce

    więcej >>

     

    Więcej
  • Mistrz Branży pełny numer maj 2018 (Katalog reklam)

    Mistrz Branży pełny numer maj 2018 (Katalog reklam)

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Jak rozkręca się Planeta Tortów – o sukcesach, codziennej pracy i marzeniach Agnieszki Paczóskiej
    Poszukiwacz czarnego złota – rozmowa z Patrickiem Aubrion
    Kawiarniana oaza w centrum Wrocławia

    Edukacja
    Kim jest Twój piekarz? Lekcja tolerancji w piekarni
    Przyjaciele Akademii Mistrza – Mieczysław Chojnowski

    Efektywne zarządzanie
    Zachowek

    W świecie dekoracji
    Wirująca czekolada
    Czekoladowe korpusy w stylu modern
    Mirror glaze z pajęczynką
    Foremki do tworzenia faktur
    Kolorowe wzory jak w kalejdoskopie
    Malowane przy użyciu kakao
    Kwiaty w galaretce
    Quilling – lekka forma dekoracji
    Perfekcyjne torty geometryczne
    Struktura spękania
    Na bogato! O modnych kolorach w cukiernictwie
    Stylowe dekorowanie – przegląd produktów
    Dla Klientów, którzy oczekują i wymagają więcej

    Kulisy produkcji
    Ale my chcemy słodycze!
    Cukiernia na diecie roślinnej
    Wózki – idealne w cukierni i piekarni
    Szkoła piekarstwa Wiesława Kuci Lekcja 2. Ciabatta na zaczynie biga
    Polepszacze – zło konieczne?

    Sprzedaż i ekspozycja
    Piekarnia BIO od podstaw, cz. 3 Zadbaj o EKOmarkę
    Polska lodziarnia jedną z najpiękniejszych na świecie

    Flash News

     

     Indeks reklam
    Ambasador 92
    Bakels Polska
    Barbara Luijckx
    Barry Callebaut
    bekuplast
    Cake Festival Poland
    CSM Polska
    Dekor Pol1
    Guiilin Polska
    Hipoalergiczni
    Jabex
    Kandy
    Kruszwica
    Komornik sądowy obwieszczenie
    Lesaffre Polska
    Master Martini Polska
    Magorex
    PAN Centrum Słodkiej Dekoracji
    Pfahnl Polska
    Sempre Group
    Targi Polagra-Tech
    Torcik.net
    Uniferm Polska
    Zeelandia

     

    Numer do zobaczenia online na platformie ISSUU (okienko poniżej)
    lub do pobrania (tylko aktualny) w formie PDF>>

    Uwaga! Z uwagi na wielkość pliku pdf (33MB), pobieranie może zająć dłuższą chwilę .

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Magazyn Hipoalergiczni

    Magazyn Hipoalergiczni

    Lekko o alergii, poważnie o alergenach

    Magazyn Hipoalergiczni od 5 lat dostarcza niespotykaną dawkę wiedzy i porad, jak nie wpaść w pułapkę alergennych zakupów i wskazuje najskuteczniejszą drogę do zdrowia. Pokazuje, jak opanować zjawisko alergii, a także z różnych dolegliwości pokarmowych i skórnych, wynikających z osłabionej odporności. Redaktor naczelna, Żaneta Geltz, zachęca do redukcji zakupów, eliminacji toksyn i alergenów, a także zbędnej chemii w przetworzonej żywności. Zapoznaje na nowo z tradycyjnymi warzywami, dawnymi potrawami, domowymi sposobami na czystość, które przez ostatnie 30 lat zostały niepostrzeżenie zastąpione kolorowymi produktami, naszpikowanymi barwnikami, sztucznymi zapachami i szkodliwymi dodatkami. Istnieje możliwość zakupu prenumeraty, a także wydań koneserskich.

    redakcja@hipoalergiczni.pl

    www.hipoalergiczni.pl/prenumerata

     

    Happy Evolution 
    Happy Evolution to globalny ruch społeczny, który udowadnia, że dotarliśmy do punktu, gdzie nie potrzebujemy już modnych marek, drogich wakacji, szybkich aut i setek znajomych, by osiągnąć szczęście w życiu. Uczymy się na nowo czerpać radość i równowagę płynącą z minimalistycznego stylu życia, podróży z plecakiem, prawdziwych relacji z ciekawymi ludźmi i delektowania się żywnością zebraną z własnego ogrodu, a nie ze styropianowego pudełka czy z półki w sklepie. Happy Evolution Global Association jest propozycją dla tych, którzy szukają skutecznego sposobu na zdrowie i balans w życiu, dla tych, których znużył lub zmęczył wyścig szczurów i wolą „żyć” niż „mieć”. 

    Stowarzyszenie prowadzi globalną telewizję internetową: #HappyEvolutionTV

    „10 kroków do zdrowia, szczęścia i równowagi” to krótki poradnik zachęcający do organicznej żywności, naturalnej pielęgnacji, uważności podczas zakupów, a także dbania o swoje ciało. Idea porwała już za sobą wielu naukowców, lekarzy, ludzi biznesu i sztuki. Gwiazdy, które patronują kampanii to: Bartłomiej Topa, Agnieszka Cegielska, Kamila Szczawińska i Beata Sadowska. Zdobądź bezpłatny poradnik autorstwa Żanety Geltz, założycielki stowarzyszenia i znajdź coś dla siebie lub dołącz do społeczności, by wesprzeć innych swoją cenną wiedzą, a także rozwiązaniami na lepsze życie. 

    stowarzyszenie@happyevolution.eu   |   www.happyevolution.org

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Happy Evolution
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 60,00 zł

  • Mistrz Branży pełny numer kwiecień 2018 (Katalog reklam)

    Mistrz Branży pełny numer kwiecień 2018 (Katalog reklam)

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Egzamin z mistrza na 6! – rozmowa z Michałem Wiśniewskim i Patrykiem Szczepańskim, zwycięzcami Cukierniczych Mistrzostw Polski 2018
    Sklepy pachnące czekoladą – rozmowa z Iką Makowską z Bą Bą
    Ashanti zawsze z czekoladą. Sesja zdjęciowa z mistrzem czekolady Michałem Iwaniukiem
    Udany mix cukiernika i sugarcrafterki

    Edukacja
    Przyjaciele Akademii Mistrza – Thierry Ayel

    Efektywne zarządzanie
    (Nie)handlowe niedziele – co, jak i kiedy

    Sezon na lody
    Zimne cukiernictwo. Filozofia lodziarstwa według Mattia Mainardi
    Lodziarstwo na mistrzowskim poziomie
    Ciekawy świat kontrastów – prosto z SIGEP
    Lody bezglutenowe – część projektu lodów prozdrowotnych
    Deserowe szaleństwo
    Mądry marketing oparty o model biznesowy

    Kulisy produkcji
    Piekarnia BIO od podstaw Cz. 2 Ekologiczna mąka
    Skarb Królestwa Belgii
    Fresco Max – jeszcze dłużej świeże
    5 kroków prowadzących do kontroli pochodzenia

    Sprzedaż i ekspozycja
    Zadbaj o właściwą ekspozycję produktów – tace wystawowe
    Zostań Mistrzem fotografii w swojej cukierni

    Flash News
    Jubileuszowa Gala Expo Sweet
    Polski dream team w Coupe du Monde de la Pâtisserie
    Mistrzostwa Expo Sweet 2018: Wspaniałe prace, wielkie talent, gorące emocje
    Sweettargi 2018: Profesjonalne Duety – razem po zwycięstwo
    Sweettargi 2018: Fasolowe brownie kontra egzotyka
    Premiery, hity i spotkania z mistrzami – Expo Sweet 2018
    Najlepsze produkty Sweettargi 2018
    Mistrz Branży i Przyjaciele. Wiosennie i smacznie na Sweettargach
    Festiwalowo-kawowo
    Prosto z rynku

     

    Indeks reklam
    Baker Poland
    bekuplast
    Comprital
    CSB - System
    CSM Polska
    Frigomat
    Hipoalergiczni
    Igloo
    Kandy
    Lesaffre Polska
    Libra Polska
    Magorex
    Semix
    Targi Gluten Free
    Targi Polagra-Tech
    Ulma Packaging Polska
    Uniferm Polska

     

    Numer do zobaczenia na ISSUU (okienko poniżej)
    lub do pobrania (tylko aktualny) w formie PDF>>

    Uwaga! Z uwagi na wielkość pliku pdf (21MB), pobieranie może zająć dłuższą chwilę .

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Mistrz Branży pełny numer marzec 2018 (Katalog reklam)

    Mistrz Branży pełny numer marzec 2018 (Katalog reklam)

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Piwoński. Piekarnia vintage – rozmowa z mistrzem piekarskim Robertem Piwońskim oraz jego córką Małgorzatą
    Chleb jest kobietą – rozmowa z Zosią Barto, właścicielką piekarni Zaczyn
    Nocna sesja z chlebem – kulisy powstania albumu fotograficznego Dariusza Szubińskiego pt. „Bezsenna”

    Edukacja
    Od lat działamy dla młodzieży. 10-lecie MAMZ-u
    Przyjaciele Akademii Mistrza – Ewa Drzewicka  

    Efektywne zarządzanie
    Ludzki pierwiastek życzliwości

    Moda na monoporcje
    Monoporcja w małym mieście, czyli Pani Foremka w Mysłowicach – rozmowa z Sylwią Grodzką-Habą
    Apetyt na luksus
    Monoporcje od kuchni. Jak stworzyć małe dzieło sztuki?

    Wielkanoc z pasją
    Receptury na monodesery

    Jajka sadzone na słodko
    Deser ab ovo i ananasowy insert
    Ciastko pistacjowo-porzeczkowe
    Nowa pascha
    Stefanka, czyli mazurek mojej Mamy
    Czekolada z maliną
    Lodowe snacki – czarny bez i biała czekolada
    Cytryna, marcepan i czekolada

    Receptury
    Puszyste wielkanocne muffiny
    Wielkanocny poranek
    Tort wielkanocny
    Muffiny wielkanocne
    Babka piaskowa bez pszenicy
    Kostka pomarańczowa
    Wielkanocny mazurek stefankowy z percepanowym kremem

    Kulisy produkcji
    Piekarnia BIO od podstaw Cz. 1 certyfikat
    Blachy bagietkowe
    Jak minimalizować akryloamid w chlebie?
    Zagrożenia diety bezglutenowej
    Czy można upiec pieczywo bez drożdży (piekarskich)?
    Fritsch Multicut
    Łuskarki do lodu Ziegra – optymalna, powtarzalna jakość wypieków

    Sprzedaż i ekspozycja
    Kulinarna pornografia
    ABC fotografii: Foodporn w praktyce

    Flash News

       Poniżej pełne wydanie „Mistrza Branży” do pobrania lub przejrzenia online

     

    Indeks reklam
    Agart
    bekuplast
    BioStar
    Comprital Polska
    CSM Polska
    Fritsch Polska
    Geth
    Ibis
    Kandy
    Komplet Polska
    Kruszwica
    Lebo
    Lesaffre Polska
    Libra Polska
    Magorex
    Martin Braun
    Master Martini Polska
    Młyny Szczepanki
    Polmarkus
    Semix
    Targi Polagra-Tech
    Targi Sweettargi
    Uldo Polska
    Uniferm Polska
    Wiesheu Polska
    Zeelandia

    Numer do zobaczenia na ISSUU (okienko poniżej) lub do pobrania (tylko aktualny) w formie PDF>>
    Uwaga! Z uwagi na wielkość pliku pdf (37MB), pobieranie może zająć dłuższą chwilę .

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe