...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • System automatycznego załadunku pieców wsadowych MIWE athlet

    System automatycznego załadunku pieców wsadowych MIWE athlet

    MIWE athlet to automatyczny system załadowczy wspierający za- i wyładunek pieców wsadowych MIWE ideal. MIWE oferuje system athlet w 3 wersjach: L, XL, XXL stosowanie do mocy przerobowej i żądanego stopnia automatyzacji. 

    athlet L - dla małych zakładów (obsługuje maks. 18 komór wypiekowych)

    athlet XL - dla zakładów średniej wielkości  (obsługuje maks. 30 komór wypiekowych)

    athlet XXL - dla zakładów pracujących w systemie 2 lub 3 zmianowym  (obsługuje maks. 36 komór wypiekowych)

    System MIWE athlet odciąża najtrudniejszy etap produkcji: jakim jest za - i wyładunek pieca, usuwa stres i przeciązenia powstające na tym etapie produkcji i gwarantuje bezpieczeństwo. Wszystko odbywa się za naciśnięciem guzika. 

    Droga produktów na stół athleta:

    ·    ręcznie bezpośrednio na stół np. z koszyków garowniczcych

    ·    z poprzecznych aparatów załadowczych bezpośredenio na stół lub taśme załadowczą

    ·    automatyczne pobieranie produktów z desek piekarniczcych układanych ręcznie na taśmie

    ·    stacja dokująca odbierająca automatycznie produkty z aparatów zał.

    ·    stacja MIWE butler- system, który przejmuje produkty z aparatów załadowczych zamiast athleta, który w tym czasie może wykonywac inne czynności, co usprawnia pracę

    Stacja zraszająca: zraszanie przed pieczeniem

     

    Wyładunek: 

    • taśma odbiorcza parterowa
    • górna taśma odbiorcza, z systemem przekazu produktów do magazynu
    • wózki rozładowcze - 6 półek z piętrami ustawionymi pod skosem
    • odbiór za pomocą ześlizgu

     

    Automatyczne odkurzanie płyt hertowych zgodnie z ustawionym interwałem

    Co przemawia za utomatycznym załadunkeim pieców?

    1. uzyskiwana lepsza jakość produktów (przy ręcznym załadunku - różny czas rozpoczęcia pieczenia, zaparowania, utrata ciepła przez otwarte drzwi, przy wyładunku: wszyskie produkty wujmowane w jednym czasie - idealnie równomierny efekt wypieku)

    2. oszczędność czasu (krótkie cykle za- i wyładunku)

    3. redukcja personelu (uniknięcie błędów ludzkich, zbyt długi lub krótki czas pieczenia)

    4.wydajność: duża ilość pieczywa w korzytnej cenie i dobrej jakości

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    MIWE
    sprzedawca
    GETH

    Cena do negocjacji

  • Automat garowniczo- chłodniczy MIWE GVA

    Automat garowniczo- chłodniczy MIWE GVA

    Najbardziej wszechstronna komora chłodnicza. Zakres temp. od -20°C do +45°C pozwala na elastyczność produkcyjną (wszystkie możliwości fermentacyjne: garowanie, opóźnienie garowania, zatrzymanie garowania, szybkie schładzanie), regulowana względna wilgotność powietrza: od 60% do 95%. Dowolna kolejność procesów w wybranych przedziałach czasowych.

    Sterowanie dotykowe MIWE TC. Duże powierzchnie parowników dopasowują się do przedziałów temperaturowych, wydajne kompresory. Oszczędność energii: 80-milimetrowa izolacja wokół całego urządzenia.

    Automat garowniczo chłodniczy MWE GVA jest urządzeniem chłodniczym o wyjątkowo szerokim przedziale temperaturowym: od -20 do +45oC i wilgotności 60–98%. Dysponując takimi parametrami automat garowniczy MIWE GVA realizuje wszystkie procesy związane z fermentacją: szybko schładza, przerywa garowanie, rozmraża oraz wydłuża i intensyfikuje garowanie. Może też realizować pojedyncze wybrane funkcje jako garownia z dokładnym sterowaniem nawilżania, może służyć jako chłodnia z wysoką względną wilgotnością, nie dopuszczając ciasta do zamarzania, czy też jako komora przechowywania kęsów w temp. -18oC.

    Oprócz wielofunkcyjności urządzenia GVA, na uwagę zasługują drobne szczegóły, które ułatwiają pracę w piekarni. Wychodząc naprzeciw wymaganiom HACCP podłoga automatu garowniczego GVA wykonana jest w kształcie wanny, tak by uniknąć trudnych w czyszczeniu miejsc. Stalowe płyty podłogowe nie są łączone tradycyjną metodą dopasowania wciskowego, ale są podwójnie zawijane na krawędziach, co bardziej chroni przed wnikaniem wilgoci. Mniejsza utrata temperatury, to mniejsze zużycie energii. A jeśli o energii, to wymienić należy jeszcze jeden szczegół - garownia GVA wyposażona jest w skośny odcinek wlotowy naprowadzający powietrze bezpośrednio do parownika, nie powodując zbędnego oblodzenia blaszek. Energia potrzebna do rozmrażania oblodzonych blaszek może zostać w ten sposób zaoszczędzona. W komorze zamontowane są także odporne na uderzenia wózków ramy z tworzywa sztucznego.

    Mocną stroną komory garowniczej GVA jest opatentowany system rozprowadzania powietrza w formie paneli. Parowniki mają nie tylko dużą powierzchnię, ale dokładnie dobrane odległości blaszek, które gwarantują najlepszą  sprawność chłodniczą. Wielkość garowni, odległości blaszek parowników oraz wszelkie drobne szczegóły dopasowywane są indywidualnie.

    Nowością w automacie garowniczym MIWE GVA jest sposób sterowania MIWE TC, znany wcześniej z wyposażenia pieców MIWE . Wydajne, wielostronne i wygodne MIWE TC w formie dużego ekranu pozwala na łatwe ustalanie procesów (obrazkowo) i bezpieczne ich przywoływanie. W programie polskim za pomocą grafiki można wprowadzić dowolny motyw reklamowy, np. logo firmy, podkreślając niepowtarzalność swoich wyrobów. Sterowanie MIWE TC pozwala na zdefiniowanie 99 programów, każdy do 8 etapów. Krzywa parametrów zadanych i rzeczywistych obrazowana jest w sposób graficzny. Zmiana ustawień możliwa jest w każdej chwili, dodatkowo dostępny jest także moduł ręczny.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    MIWE
    sprzedawca
    GETH
  • Miesiarka DIOSNA z wymiennymi narzędziami PSPVW

    Miesiarka DIOSNA z wymiennymi narzędziami PSPVW

    Miesiarka z narzędziami wymiennymi PSPVW                    

    system multifunkcjonalny
    Przeznaczony do dużych cukierni (ubijania dużych ilości mas), w których jednocześnie miesione jest ciasto

    Miesiarka PSPVW łączy zalety klasycznej miesiarki i ubijaczki planetarnej.

    Narzędzia mieszające: trzy rodzaje wymiennych narzędzi mieszających (kilka rodzajów rózg  oraz liść). 







    Miesiarka sterowana jest przy pomocy ekranu dotykowego. Dla każdej receptury zapisywany jest oddzielny program. Przy czym prędkość obrotu dzieży i mieszadeł regulowana jest bezstopniowo. Podczas ubijania i mieszania dzieża obraca się w kierunku mieszadeł i doprowadza mu masę. Zgarniacz zbiera przyklejone kawałki ciasta z brzegów dzieży. Zaletą urządzenia są duże szarże ciast/ mas, które mogą powstawać. Receptura na ponad 200 kg sernika może teraz powstać w jednej szarży, a nie jak dotychczas w kilku. Jednorazowe odważanie i ubijanie daje spore oszczędności czasu.

    Wykonanie:

    • W całości ze stali nierdzewnej
    • Narzędzia podnoszone i opuszczane hydraulicznie
    • Dzieża blokowana szczękami hydraulicznymi
    • Miesiarka ustawiona 15 cm nad podłogą, spełnia wymogi HACCP
    • Oddzielna szafa sterownicza, montowana do dolnej części obudowy
    • Ekran dotykowy
    • Falownik silnika dzieży i mieszadeł sterowany oddzielnie
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    DIOSNA
    sprzedawca
    GETH

    Cena do negocjacji

  • Miesiarka typu "Wendelkneter" DIOSNA

    Miesiarka typu "Wendelkneter" DIOSNA

    Miesiarka typu WENDELKNETER cieszy się zainteresowaniem wśród dużych rzemieślniczych i przemysłowych piekarni (zauważalne zmiany rynkowe wskazują na ten unowocześniony sposób miesienia). Uwarunkowane swoją strukturą mieszadło wymagało dotychczas dość dużej ilości ciasta minimalnego w dzieży. Nowe opracowanie mieszadła umożliwia proces miesienia również małych ilości ciasta.

    Przeznaczenie: Obok wymagającego ciasta pszennego, żytniego i pełnoziarnistego procedura ta nadaje się do produkcji ciasta francuskiego, „wrażliwego” ciasta owocowego, ciasta do nadzienia z czekolady, nugatu, trufla, marcepana i innych.

    Mieszadło: Specjalna geometria, 2 ustawione względem siebie narzędzia i precyzyjna pozycja względem ścian dzieży stanowią istotę tego systemu.  

    Zasada działania: Urządzenia wykonują ruch obrotowy w przeciwnych kierunkach. Wskutek modyfikacji tego systemu zmieniono kąt skręcania. Narzędzia skierowane w dół podczas obracania pozwalają zebrać od razu z dna mieszarki najmniejsze ilości ciasta i wprowadzić w zakres pracy opatentowanego mieszadła. Tym samym wszystkie zalety mieszarki Wendelkneter mogą być wykorzystane już przy zapełnieniu dzieży w ilości 1/3. 

    Mieszadła opuszczane są od góry i wkładane do obracającej się już dzieży. Dzięki temu niezbędne naciąganie i pęcznienie (utrząsanie) surowców osiągane jest na etapie powstawania ciasta. Ten szczególny rodzaj mieszadła sprawia, iż ciasto miesione jest intensywnie i bardzo szybko /do 5 000 kg ciasta na h/, TA wzrasta o 1-2%, a mimo to ciasto nie ulega przegrzaniu. Nowe wyprofilowanie mieszadeł redukuje skłonność do pięcia/podnoszenia się ciasta w górnym zakresie urządzenia. 

    Funkcjonalność: wprowadzone najnowsze zmiany umożliwiają miesienie ciasta przy napełnieniu 1/3 objętości dzieży.

     Pojemność dzież (stała i wyjezdna): od 160 – 600 kg ciasta

    Komfort obsługi:            

    ·     Spokojny rytm pracy: dzieża wciągana, lekko unoszona i blokowana przez szczęki hydrauliczne

    ·    Zwrotne dzieże, łatwe w przesuwaniu po zakładzie

    ·    Gładkie, łatwe w czyszczeniu powierzchnie, konstrukcja ustawiona na nóżkach – dostęp do podłogi, zgodnie z wymogami HACCP

    ·    Nieduże gabaryty (idealne dla małych i średnich zakładów)

    ·    Szczęki hydrauliczne bez potrzeby regulacji współpracują również z innymi wielkościami dzież

    ·    Korpus wykonany ze stali nierdzewnej

    ·    Bezawaryjność

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    DIOSNA
    sprzedawca
    GETH
  • Miesiarka spiralna DIOSNA SPV 240

    Miesiarka spiralna DIOSNA SPV 240

    Uniwersalny system miesienia, duży atut: bezawaryjność; konstrukcja: stal nierdzewna. Dzieża wyjezdna unoszona i blokowana przez szczęki (spokojny rytm pracy), pojemność: 240 kg ciasta (150 kg mąki), możliwość zastosowania zgarniaczy.

    Spirala wykonana ze stali nierdzewnej zapewnia dużą powierzchnię roboczą, zasięg od ściany dzieży aż po jej środek, efekt: równomierne napowietrzenie i intensywne miesienie.

    Ciasto miesione w systemie spiralnym Diosny wyróżnia się wysoką jakością (wynik testów porównawczych). System miesienia wspierany jest przez odpowiedni stosunek liczby obrotów dzieży i spirali, dwie prędkości obrotowe. Funkcjonalność: już przy 5% napełnienia dzieży.

     

    Z uwagi na UNIWERSALNY SYSTEM MIESIENIA najczęściej kupowane miesiarki w Polsce 

    Mieszadło: spiralna forma zapewnia dużą powierzchnię roboczą, zasięg od dzieży ściany aż po jej środek, dzięki czemu dba o równomierne napowietrzanie ciasta i jego intensywne miesienie. Spiralny system miesienia wspierany jest przez odpowiednio dobrany stosunek ilości obrotów dzieży i spirali.

    Przeznaczenie: najpopularniejszy, uniwersalny system miesienia, sprawdza się w miesieniu wszystkich rodzajów ciasta (ciasta pszenne- trudne w miesieniu, ciasta mieszane, a nawet ciasta ciężkie z mąki żytniej)

    Funkcjonalność: optymalne wyrobienie ciasta już przy 5 % napełnieniu dzieży

    Pojemność dzież (stała i wyjezdna): dla SPV od 120 – 240 kg, dla SP od 24 – 200 kg

    Komfort obsługi:            

    • Spokojny rytm pracy: dzieża wciągana, lekko unoszona i blokowana przez szczęki hydrauliczne
    • Gładkie, łatwe w czyszczeniu powierzchnie, konstrukcja ustawiona na nóżkach – dostęp do podłogi
    • Nieduże gabaryty (idealne dla małych i średnich zakładów)
    • Szczęki hydrauliczne bez potrzeby regulacji współpracują również z innymi wielkościami dzież
    • Korpus wykonany ze stali nierdzewnej

     

    Więcej o miesiarkach spiralnych na: www.geth.pl

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    DIOSNA
    sprzedawca
    GETH

    Cena do negocjacji

  • Piec półkowy MIWE THERMO EXPRESS

    Piec półkowy MIWE THERMO EXPRESS

    MIWE termo expres jest piecem półkowym ogrzewanym olejem ze specjalnego kotła grzewczego (kocioł może ogrzewać kilka pieców, system wygodny ze względu na wymóg jednego palnika i jednego komina dla kilku pieców).

    Energia pozyskiwana z kotła jest dopasowywana do aktualnego zapotrzebowania pieca. Technika termo olejowa tworzy łagodną atmosferę wypieku dla najbardziej wymagających produktów gwarantując równomierność wypieku.

    W wersji dwu obiegowej piec może pracować na dwóch niezależnych temperaturowo grupach półek. Opcjonalne wyposażenie: wyjezdny system półek (wygoda w zasadzaniu pieca).

    Regulowana wysokość płyt kamiennych w piecu pozwala na pieczenie wysokich produktów. Nasycona para działa optymalnie na połysk i koloryt pieczywa.

    Brak pęknięć w skórce zapewnia sprawny system odparowania.

     

    Sterowanie: MIWE FP i MIWE TC

    Ilość półek – max. 12

    Max. pow. wypiekowa 53 m2

    Wykonanie: stal nierdzewna

    więcej o piecach MIWE thermo express na: www.geth.pl

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    MIWE
    sprzedawca
    GETH

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe