Opis produktu
Produkt otrzymany w wyniku obróbki termicznej wysokiej jakości jabłek deserowych. Charakterystyczną cechą tego nadzienia jest jasna, biało-kremowa barwa. Produkt stabilny w temperaturach pieczenia i mrożenia, doskonały do zapiekania wewnątrz i na zewnątrz.
Zawartość owoców: 91%
Zawartość cukrów: min. 15%
Zastosowanie
Owocowy dodatek do wszystkich rodzajów szarotek, drożdżówek i innych wyrobów piekarniczo – cukierniczych. Doskonały do ciast z wsadem owocowym, np. kruchego, francuskiego, biszkoptowego, biszkoptowo – tłuszczowego oraz pieczywa cukierniczego, np. drożdżówek. Dekoracja deserów i lodów. Składnik potraw gastronomicznych (naleśników, pierogów, racuchów, ryżu, farszu do dań mięsnych).
Zalety
Jasna, biało-kremowa barwa.
Niska zawartość cukru.
Produkt stabilny podczas zapiekania.