Nowy piec modułowy EBO 128 to połączenie tradycyjnego wypieku na szamocie kamiennym z nowoczesnym wyglądem. Dodatkowo nowe drzwi pieca EBO z pozycją do czyszczenia umożliwiają proste, dwustronne czyszczenie szyby bez używania narzędzi technicznych. Zasmakuj z nowym systemem pieców Wiesheu – made in Germany. Więcej informacji na www.wiesheu.pl
Katalog Produktów i Usług
Lista produktów
-
-
Katalog reklam - Mistrz Branży listopad-grudzień 2013
WięcejZobacz katalog na ISSUU
Zobacz katalog w formie PDFIndeks reklam:
AKO
AS-INTER-BOX
Bakels
BCC Polska
Clinex
CSB System
Erg System
Debag
Dekorpol
FRITSCH Polska
Geth
GHM
Hurtownie partnerskie
Jabex
KDS
Komplet Polska
Lebo
Magorex
Masz
OSM Bieruń
Pfahnl Polska
Plus Hurtownia
Prospona
Puratos
Reypol
Softech/Posiflex
Targi Expo Sweet
Targi ISM
Targi Sweet Targ
Techklips
Uldo Polska
Ulma Packaging Polska
Winkler Wachtel Polska
www.MistrzBranzy.pl
Zeelandia -
Katalog Receptur Świątecznych 2013
WięcejZobacz nasz Katalog Receptur Świątecznych (ISSUU), który powstał na bazie receptur biorących udział w Plebiscycie "Receptury Świąteczne". Zachęcamy do oddania głosu. Sponsorzy przygotowali 12 nagród.
-
80 lat rodzinnej piekarni Jóźwiaków z Inowrocławia
WięcejWe wrześniu 2013 r. ukazała się publikacja „Piekarnia-Ciastkarnia Jóźwiakowie. Tradycja i nowoczesność. Saga rodzinna 1932-2012”. Liczącą ponad 200 stron książkę wydano z okazji jubileuszu 80-lecia rzemieślniczej firmy Jóźwiaków.
Pomysłodawcą i współautorem książki jest Piotr Jóźwiak, mistrz piekarstwa i cukiernictwa, starszy Cechu Rzemiosł Różnych. Merytorycznym opracowaniem zajął się Grzegorz Roczek, inowrocławski publicysta, historyk, znawca rzemiosła i regionu. Jest to pierwsza i udana próba opisania dziejów jednej z najstarszych piekarni-ciastkarni w Inowrocławiu oraz ludzi, którzy ją tworzyli i nadal tworzą. To przy okazji interesująca podróż w czasie i przestrzeni za chlebem, jego tradycjami i bogatą symboliką, zwłaszcza w kulturze chrześcijańskiej i polskiej. W tej opowieści swoje miejsce ma również Cech Piekarski w Inowrocławiu, którego początki datuje się na XVI w.
Pasjonatów piekarstwa z pewnością zainteresują zebrane ciekawostki, legendy związane z chlebem, dekalog piekarzy i cukierników czy… humor prosto z piekarni. Poszukiwaczy regionalnych receptur zaciekawi zbiór przepisów na kujawskie ciastka, torty i pieczywo, które pochodzą z innej publikacji Grzegorza Roczka pt.: „Kujawskie specjały ? kuchnia regionalna”.
Książka powstała w oparciu o liczne archiwalia, publikacje drukowane, uzupełnione informacjami zamieszczonymi w Internecie, a także przekazami ustnymi. -
Katalog reklam - Mistrz Branży październik 2013
WięcejZobacz katalog na ISSUU
Zobacz katalog w formie PDFIndeks reklam:
AS-INTER-BOX - opakowania na muffiny
BCC Polska - producent przyczep i pojazdów specjalnych
Clinex (Amtra) - profesjonalne środki do utrzymania czystości
Credin Polska - Czystoziarnisty
CSB System - biznesowe rozwiązania IT dla całego przedsiębiorstwa
Elmi - Temperometr
Erg System - skrzynki transportowe
FRITSCH Polska - MULTILINE
Hurtownie partnerskie
Jabex - Tort Dubai
Jan Piwowar - hurtownia
Komplet Polska - Ciasto migdałowe z wiśniami
Komplet Polska - Chleb Książęcy 40
Lesaffre Polska - drożdże przeznaczone do różnego rodzaju ciast
Magorex - Tace wystawowe
Masz - miesiarki
Mazowiecka Fabryka Drożdży - drożdże piekarskie "Józefów"
Młyny Szczepanki - mąka
Pfahnl Polska - baza drożdżowa
Targi Expo Sweet
Winkler Wachtel Polska - cool rising -
Miód piekarniczy
WięcejMiód piekarniczy jest produktem wytwarzanym przez pszczołę miodną - apis mellifera. Pochodzi z polskich pasiek. W wyniku określonych procesów technologicznych zostaje poddany procesowi mechanicznej filtracji przez co uzyskujemy czysty jednolicie klarowny produkt pszczeli pozbawiony określonych ilości pyłków kwiatowych. Przy czym pewne parametry fizykochemiczne mogą ulec zmianie, jednak nie na tyle, aby produkt ten przestał być miodem pszczelim.
Nie mniej jednak, przyjęte standardy jakościowe zobowiązują nas do zakwalifikowania przedmiotowego miodu jako miód pszczeli piekarniczy co wiąże się również z korzystną ceną dla odbiorcy . Pozostałe cechy organoleptyczne jak również zawartość masy suchej produktu jest zgodna z wymogami stawianymi dla miodów pszczelich co powoduje , że ma zastosowanie jako dodatek do sosów, sałatek, lodów, napoi, ciast, deserów, nalewek alkoholowych stanowiąc pełnowartościowy komponent odżywczo smakowy.
Produkty promowane
Prezentacja produktów