...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Brytyjskie Oscary piekarstwa rozdane

Czas pandemii mocno zmienił formę i przebieg rozmaitych konkursów. Po wielu miesiącach oceniania (wideorozmów, degustacji, wywiadów etc.) udało się wyłonić laureatów Baking Industry Awards 2020 (BIA), wśród nich ludzi, produkty i firmy z branży piekarskiej.

Ceremonia wręczenia trofeów była transmitowana online. Alexander Armstrong, gwiazdor radia i telewizji, wraz z przedstawicielami sponsorów przedstawił zwycięzców w 13 kategoriach. Oto ich laureaci.

The Rising Star Award (Wschodząca Gwiazda) - Katie Garrett z University College Birmingham. W lipcu ukończyła z wyróżnieniem licencjat na University College Birmingham, na kierunku piekarsko-cukierniczym. Już w czasie studiów pracowała jako szefowa cukierni w piekarni rzemieślniczej, doskonaląc receptury, a po studiach rozpoczęła pracę w cukierni Fiona Cairns.

Speciality Bread Product of the Year (pieczywo speciality; wyjątkowy produkt) - marchewkowy chleb na zakwasie z Poppyseed Bakery bazujący na marchewkowym cieście z dodatkiem przypraw i rodzynek, nagrodzony za wyjątkową harmonię smaków.

 


Celebration Cake Business of the Year (firma roku specjalizująca się w tortach/ciastach okazjonalnych) - Brown’s Handcrafted Cakes; sześcioosobowy team nagradzanych cukierników.

The Customer Focus Award (zorientowany na klienta) – Grace’s Bakery, mała rodzinna piekarnia, której w czasie pandemii udało się nie tylko zachować i rozwinąć swoich pięć sklepów, ale też uruchomić sprzedaż internetową i skonfigurować sprawne, bezpłatne dostawy do domów.

Bakery Innovation Award (Innowacyjny Produkt) - Sourdough Toastie Loaf produkowany przez Seasons Bakery, połączenie chleba tostowego i tradycyjnego pieczywa na zakwasie.

 


The Craft Bakery Business Award (Piekarnia Rzemieślnicza) – Grant’s Bakery, rodzinna piekarnia kierowana przez piekarskiego mistrza Andrew Cotterella.

Bakery Manufacturer of the Year (Piekarnia Roku) – Proper Cornish; firma słynąca z produkcji słodkich wypieków, nagrodzona za imponujący wzrost rok do roku utrzymujący się od 15 lat.

Free-from Product of the Year (Produkt Roku w kategorii Free From) – Cranberry and Pumpkin Seed Cob, bezglutenowy bochenek z żurawiną i pestkami dyni produkowany przez Just: Gluten Free Bakery, wolny od 14 głównych alergenów.

Supermarket Bakery Business of the Year (kategoria piekarni marketowych) – Marks & Spencer; nagrodzeni za nieustanne podnoszenie jakości produktów piekarniczych i wprowadzanie nowych kategorii.

Out of Home Business of the Year – Broken Clock, firma istniejąca na rynku 18 miesięcy, znana z wyjątkowych ciast, deserów i wyrobów cukierniczych.

Bakery Exporter of the Year (Eksporter Roku) – Walker’s Shortbread, producent kruchych ciastek (shortbread), który mimo pandemii i zakłóceń na rynku eksportowym USA wykazał imponujący wzrost.

 


Baker of the Year (Piekarz Roku) - Steven Winter z piekarni rzemieślniczej Bread Source z Norfolk; jego pieczywo doceniono za jakość, sposób produkcji i prezentację, podkreślono również, że nie tylko piecze codziennie, ale też czuwa nad rozwojem umiejętności swojego zespołu.

Outstanding Contribution to the Baking Industry (wyjątkowy wkład w przemysł piekarniczy) - Keith Houliston.

BIA odbywa się od 1987 roku, obecnie jest to jedno z najbardziej prestiżowych wydarzeń piekarskich w Wielkiej Brytanii. Nagradza ludzi i firmy, którzy przyczyniają się do rozwoju branży. W wydarzeniu co roku biorą udział najważniejsi przedsiębiorcy z tego sektora, również w roli sponsorów.

Źródło >>> KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji