...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , FORBAKE S.A., materiał promocyjny

Chleb zebra

autor: FORBAKE S.A.

RECEPTURA

Chleb zebra

Składniki
10 kg mąki pszennej wysokiej jakości 240 (wskaźnik „w” na alweogramie, określającym objętość pieczywa)
0,1 kg Polepszacza Naturalnego Wielo-Składnikowego SOLUTEX art. Nr 2234 (z firmy Forbake)
5,5 l wody
0,3 kg świeżych drożdży
0,2 kg soli
0,3 kg Ekstraktu Słodowego SUPERDARK-BAKE Jęczmienny Super-Ciemny art. nr 5803 (z firmy Forbake)

 

Wykonanie
1.    Wprowadzić do miesiarki wszystkie składniki, rozpocząć miesienie – 4 min. wolne obroty, a następnie 8 min. szybkie obroty (gdy w miesiarce spiralnej) – tempera­tura ciasta: 25-27°C.
2.    Pozostawić w dzieży 3 kg ciasta, a resztę wyjąć.
3.    Do ciasta w dzieży dodać ekstrakt SUPERDARK-BAKE, przemieszać.
4.    Podzielić jasne ciasto na kawałki 200 gram.
5.    Podzielić ciemne ciasto na kawałki 50 gram.
6.    Zaokrąglić ręcznie i leżakować ciasto na stole przez 15 min.
7.    Położyć ciemne ciasto na jasnym i włożyć do maszyny formującej.
8.    Fermentacja: 70 min. w temperaturze 30°C i wilgotności 80%.
9.    Przed włożeniem do pieca, ostrym nożem wykonać 3 ukośne nacięcia na każdym kawałku.
10.    Pieczenie: temp. 210°C, czas 30 min., z zaparowaniem. Pod koniec pieczenia otworzyć luft.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez FORBAKE S.A.

Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji