...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Decydujące starcie piekarskich elit na Europain

3-6 lutego br. podczas Europain Show odbędzie się 3. edycja piekarskich mistrzostw Masters de La Boulangerie. To prestiżowy konkurs, w którym przedstawiciele piekarskiej elity będą walczyć o tytuł World Master Baker (mistrza świata).

Masters de La Boulangerie jest częścią cyklu konkursów, w który wchodzą również Louis Lesaffre Cup i Coupe du Monde de la Boulangerie (Bakery World Cup). To niesamowita okazja do podzielenia się pomysłami z piekarzami z całego świata, refleksjami, owocami badań i swoją pasją. Ten konkurs wymaga od piekarzy nieustannego podnoszenia sprawności technicznej, zdobywania specjalistycznej wiedzy, innowacyjności, przyszłościowego myślenia o piekarstwie. Jest ukierunkowany na wyznaczanie nowych trendów w branży, również kryteria wyboru mistrza piekarzy są coraz bardziej wymagające.

Mistrzostwa Masters de La Boulangerie odbywają się co 4 lata (pierwsza edycja miała miejsce w 2010, druga w 2014 r.). W lutym 2018 r. konkurować będzie 18 uczestników, po 6 w każdej kategorii – 12 zostało wyłonionych w konkursach Louis Lesaffre Cup oraz Coupe du Monde de la Boulangerie, 6 pozostałych wybrano ze względu na ich obiecujący potencjał.

Uczestnicy mistrzostw walczą w trzech kategoriach: pieczywo o podwyższonej wartości odżywczej, wypieki wykwintne, chleby artystyczne. Każda z nich łączy się ze szczególnymi wyzwaniami. Piekarze walczący w pierwszej kategorii będą musieli pomyśleć o pieczywie jako pełnoprawnej części dania, a nie tylko dodatku do niego. W drugiej kategorii będą przygotowywane wiedeńskie wypieki/desery, w trzeciej kategorii będzie oceniany nie tylko smak, ale i wrażenia wizualne.

Jury tegorocznego konkursu jest sześcioosobowe. Przewodzi mu Johan Sorberg ze Szwecji. Pozostali jurorzy to: Wayne Caddy (Wielka Brytania), Moïses Carmona (Kostaryka), Josep Pascual (Hiszpania), Josef Schrott (Austria), William Wongso (Indonezja). Współzałożycielem i organizatorem wydarzenia jest firma Lesaffre.

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji