Dobra wiadomość dla wszystkich pasjonatów dekorowania tortów w stylu angielskim oraz kunsztu Małgorzaty Weber, znanej mistrzyni cukiernictwa i specjalistki od karmelu. W sprzedaży jest jej najnowsza książka pt. „Od pomysłu do realizacji”.
Małgorzata Weber od kilku lat prowadzi szkolenia dla cukierników w Polsce i za granicą oraz publikuje swoje artykuły na łamach branżowych czasopism cukierniczych. Do tego doszły jeszcze publikacje książkowe. „Od pomysłu do realizacji” to druga pozycja wydawnicza, a zarazem zbiór artykułów poświęconych dekorowaniu tortów w stylu angielskim, które pojawiły się w czasopiśmie „Przegląd Piekarski i Cukierniczy” od 2006 r. W książce zaprezentowano nie tylko pomysły na dekoracje i aranżacje wyjątkowych tortów, ale także podstawowe sposoby modelowania i realizacji „krok po kroku” figurek i kwiatów z mas cukrowych.
Polecamy!