...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Administrator

Flash News Mix - przegląd dekoracji i akcesoriów

Wesela, komunie, Dzień Mamy i inne okoliczności nie obędą się bez słodkiej atrakcji. Tort czy desery na specjalne okazje wymaga zaś wyjątkowych dekoracji. Zobacz nasz przegląd, który pozwoli ci usprawnić pracę i doda szyku produktom w twojej pracowni i cukierni.

Twoje wypieki w 5 kolorach z kremami Callebaut
Rozkoszuj się, twórz i zachwycaj swoich klientów nowymi kremami/nadzieniami czekoladowymi Callebaut! Cremas to zupełnie nowa gama produktów z czekoladami Callebaut© (811, W2, Gold, Ruby) i prażonymi orzechami laskowymi.
Dekadenckie, łatwe w użyciu nadzienia czekoladowe – idealne do smarowania, szprycowania, nastrzykiwania, aromatyzowania i dekorowania w szerokim zakresie aplikacji po wypieku.

 

Nadzienia cechują się:
• wyjątkowym i wyśmienitym smakiem,
• kremową i łatwą w użyciu w temperaturze pokojowej konsystencją,
• składnikami pochodzącymi z naturalnych źródeł,
• produkt wspiera fundację Cocoa Horizons.

Nadzienia są:
• wyprodukowane z dodatkiem oliwy i oleju słonecznikowego,
• bezglutenowe,
• bez sztucznych aromatów i barwników,
• bez dodatku soi.

www.callebaut.com


 



Polskie pasty do lodów
Sezonu lodziarski tuż, tuż! Z pomocą przychodzą skoncentrowane pasty owocowe Serena. W obecnych trudnych czasach rozsądna cena, dostępność i dobra jakość to istotne kwestie, bo klienci szukają oszczędności. Pasty Serena będą zatem idealne. Dodane do bazy lodowej nadadzą jej wyraźny smak i barwę. Sprawdzą się przy produkcji różnego rodzaju lodów. Dostępne są smaki: truskawka, banan, czarna porzeczka i cytryna.
www.lauretta.eu/serena




Wyśmienita nowość! Nadzienie morelowe z kawałkami 60% Lauretta
Mocno owocowy, słodko-kwaskowaty smak będzie pasował do wszelkiego rodzaju ciast, ciastek, muffinek, tart i tortów. Lauretta to nadzienia o wysokiej jakości, termostabilne, dobrze zachowują się podczas mrożenia, są uniwersalne w zastosowaniu.
www.lauretta.eu/morela60




Nowe dekoracje czekoladowe
Mama to jedna z najważniejszych osób w życiu każdego człowieka. Warto podziękować jej za trud włożony w nasze wychowanie. Z okazji Dnia Matki w naszej ofercie znajdziecie szereg dekoracji czekoladowych i nie tylko... Więcej informacji: tel. 61 661 36 36
www.pan-centrum.pl




Separatory akrylowe
Separator akrylowy posiada otwór w górnej i dolnej powierzchni, co umożliwia przełożenie wspornika. Górna pokrywa jest zdejmowana. Wewnątrz separatora można umieścić kwiaty lub inne ozdoby. W ofercie dostępne są 4 wielkości: – średnica 150 mm, wysokość 150 mm + akrylowy wspornik (300 mm) – średnica 150 mm, wysokość 250 mm + akrylowy wspornik (490 mm) - średnica 200 mm, wysokość 150 mm + akrylowy wspornik (300 mm) - średnica 200 mm, wysokość 250 mm + akrylowy wspornik (490 mm) Więcej informacji: tel. 61 661 36 36
www.pan-centrum.pl




Czekolada biała 28% - Bellaria
Czekolada biała Bellaria przeznaczona jest do oblewania wyrobów ciastkarskich, piekarskich i cukierniczych oraz do formowania pralin, tabliczek czy dekoracji czekoladowych. Doskonała także do przygotowywania ganache’y, musów czy kremowych mas do przekładania i zdobienia tortów, rolad i monoporcji. Dostępna w temperowanych kostkach, w wygodnych kartonach o wadze 10 kg.
Terravitapro.pl


 

Czekolada gorzka 70% kakao - Bellaria
Czekolada gorzka 70% kakao Bellaria – szlachetna, wytrawna i absolutnie niezastąpiona w profesjonalnych cukierniach. Przeznaczona jest do oblewania wyrobów ciastkarskich, piekarskich i cukierniczych oraz do formowania pralin, tabliczek czy przygotowania dekoracji. Doskonała także do przygotowywania ganache’y, musów czy kremowych mas do przekładania tortów, rolad lub monoporcji. Dostępna w wygodnych w użyciu temperowanych kostkach. Opakowanie: karton10 kg.
Terravitapro.pl


 

 

Dobla – czekoladowa cytrynka
Twoi klienci na pewno się nabiorą, że ta cytrynka to czekoladowa dekoracja, została perfekcyjnie – ręcznie wykonana, dzięki czemu nie ma dwóch identycznych. Czekoladowa cytrynka Dobla dostępna w naszej ofercie.
www.pgd.biz.pl


  

 

Dobla – czekoladowa doniczka
Korpus w kształcie doniczki sporządzony z czekolady. Wyróżnia się formą i wykonaniem. Idealny do lekkich, wiosennych deserów. Jeżeli dodasz do niej swoje autorskie nadzienie lub skorzystasz z naszych propozycji połączenia go z kremem i ziemią jadalną – efekt zaskoczenia wśród klientów murowany.

www.pgd.biz.pl




Dobla – zestaw czekoladowych korpusów i dekoracji
Miniporcje petit four (ptifurków) – korpusów czekoladowych w czterech kształtach. Po wypełnieniu słodkimi lub słonymi nadzieniami i dodaniu kolorowych dekoracji stają się idealnym deserem na słodkie stoły czy bufety. Wszystkie dekoracje prezentowane na zdjęciu, oprócz korpusów, wykonane są z czekolady i znajdują się w ofercie Dobla.
www.pgd.biz.pl


 



Podkłady cukiernicze
Podstawą (dosłownie!) każdego cukierniczego dzieła jest dobry podkład. Nie tylko stabilizuje np. tort, ale dopełnia jego wygląd. Wszystko dzięki bogatej gamie wzorów i kolorów. Grube, sztywne, a przy tym lekkie podkłady są odporne na tłuszcz i łatwo się czyszczą, nie tracąc koloru. Największy wybór wzorów i kolorów w Polsce do nabycia na www.podkladycukiernicze.pl. Znaleźć je można również w dobrych sklepach internetowych i u dystrybutorów na terenie całego kraju.
podkladycukiernicze.pl



 

Podkłady cukiernicze pod torty
Torcik.net to szeroka oferta podkładów cukierniczych różnych firm. Są one odporne na wilgoć i tłuszcz oraz sztywne i wytrzymałe, więc wszystkie torty będą miały solidną podstawę i na pewno nic im się nie stanie. Sprzedajemy podkłady grube, cienkie, z otworem o różnej wielkości i kształcie. Nowością są solidne podkłady z płyty MDF, idealne na zbliżający się sezon weselny. Każdy znajdzie coś dla siebie.
Pamiętaj, szybka wysyłka sprawi, że możesz je mieć u siebie już jutro. Wysyłka tego samego dnia dotyczy zamówień złożonych i opłaconych do godziny 13.
www.torcik.net




Topowe silikonowe formy
Torcik.net oferuje formy silikonowe słynnej włoskiej firmy Silikomart. Prawdopodobnie mamy najniższe ceny na polskim rynku. Wszystkie produkty wykonane są z najwyższej jakości silikonu bez BPA, który jest nieprzywierający, bardzo elastyczny, łatwy w czyszczeniu. Opatentowana technologia umożliwia łatwe wyjmowanie deseru z formy. Ponadto formy nie wymagają natłuszczania i nie uwalniają smaku ani zapachu podczas użycia. Te z silikonu są też łatwe w przechowywaniu i nie niszczą się (producent gwarantuje żywotność na 3000 użyć). Te właściwości oraz dbałość o każdy detal wykonania, a także niesamowite bogactwo wzorów powoduje, że formy Silikomart mają bardzo dobrą opinię wśród pasjonatów i profesjonalnych cukierników. To top of the top.
www.torcik.net


 

ColourMill – jadalny barwnik olejowy do mas tłustych
Nazywany barwnikiem nowej generacji. Najwyższej jakości barwnik na bazie oleju, który doskonale sprawdza się do barwienia mediów zawierających oleje i tłuszcze. Wszystkie wodne składniki zostały usunięte i zastąpione olejami przyjaznymi dla pieczenia, dzięki czemu barwnik miesza się znacznie lepiej niż te na bazie wody. Nowa formuła koloryzująca sprawi, że zyskasz oszałamiająco żywe i spójne odcienie, które nie blakną. Barwnik ma bardzo wysokie stężenie, więc użyjesz go znacznie mniej niż innych.

Colour Mill świetnie sprawdzi się przede wszystkim do barwienia produktów zawierających dużą ilość tłuszczów, tj.: krem maślany buttercream, masa kremowa, beza szwajcarska, czekolada, ganache, masa cukrowa, również w masach cukrowych do kwiatów, masach modelarskich, lukrze królewskim, marcepanie, mieszankach do ciast, izomalcie itp. Uzyskaj żywe, piękne i odważne kolory w swoich projektach dzięki barwnikom australijskiej marki Colour Mill Oil Based Colouring. Dostępne w 46 kolorach.
www.torcik.net




Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego w Chlebio nie powstają bochenki z pszenicy? Jak stworzyć cukiernię od zera? Czy pasty do lodów są złe? W najnowszym wydaniu odpowiadamy na te pytania. Zapraszamy do lektury.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji