...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Nowości na szkoleniach KOMPLET Polska w 2013 r.

W Tarnowie Podgórnym, w siedzibie firmy KOMPLET Polska, pod koniec stycznia odbyło się pierwsze szkolenie w sezonie 2013. Oprócz prezentacji nowych produktów wielkopolska firma postanowiła skupić się na niestandardowych recepturach wykorzystujących stabilizatory.

– W tym roku kładziemy duży nacisk na wykorzystanie stabilizatorów, których potencjału cukiernie nie wykorzystują w pełni. Tradycyjnie w nowych recepturach znalazły się nowe produkty; zadbaliśmy również o innowacyjne formy i kształty prezentowanych wyrobów cukierniczych – zapewnia mistrz cukiernictwa Marek Sobkowiak. Warto dodać, że Marek Sobkowiak nie tylko przygotowuje receptury, ale też dba o dobrą atmosferę podczas szkoleń w firmie KOMPLET.

Pod okiem mistrza cukiernictwa Marka Sobkowiaka cukiernicy mogli przetestować i nowe receptury, i nowe produkty firmy KOMPLET Polska

Pierwsze szkolenie mistrz Sobkowiak poprowadził 30 stycznia w kameralnym gronie cukierników z południa Polski. Zgodnie z zapowiedzią zaprezentował nowości produktowe firmy KOMPLET oraz specjalne, przygotowane na tę okazję receptury. Zaproszeni cukiernicy mieli okazję przetestować produkty, wykonując receptury pod okiem przedstawicieli podpoznańskiej firmy. Uczestników szkolenia szczególnie zainteresowało inne wykorzystanie stabilizatorów, zastosowanie nadzienia z białego smaku w innych wyrobach niż rogale marcińskie. Niejednego cukiernika zaskoczyły niestandardowe kształty czy formy smakowitych wypieków.

Niestandardowe wykorzystanie stabilizatorów

Na szkoleniu zaproponowano kilka pomysłów na wykorzystanie stabilizatorów jako nośników smaku (np. do musu pomarańczowego na serniku). Ciekawą propozycją było tworzenie masy śmietanowo-czekoladowej na bazie stabilizatora - w tym przypadku zastosowano metodę napowietrzania wcześniej połączonych składników po spęcznieniu masy - dzięki temu uzyskano bardziej tłusty i cięższy czekoladowy mus.

Niestandardowe wykorzystanie nadzienia z białego maku

Ze względu na dużą grupę klientów z całej Polski opracowano receptury deserowe na bazie nadzienia z białego maku. Pojawiły się: kostka baron (blaty z białym makiem przełożone śmietanką z orzechami), ciasto czekoladowe przekładane wiśniami i nadzieniem z białego maku.

Kostka baron to propozycja zastosowania nadzienia z białego maku

Ciasto czekoladowe przekładane wiśniami i nadzieniem z białego maku

Innowacyjne kształty i formy

Uczestników szkolenia zainteresowała nowa forma rolady, która w przekroju przypomina zygzag, lub torcik przypominający do złudzenia pieniek drzewa. W tym torcie warstwy nie idą poziomo, tylko pionowo, efekt ten jest uzyskany poprzez zwinięcie bardzo dużej rolady z ciasta parzonego, ciasta czekoladowego i stabilizatora pomarańczowego, krojenia na plastry i układania na płaskiej części do blatu. Receptura na "Pieniek z ciasta parzonego" znajdziesz TUTAJ.

Torcik jak pieniek - nietypowy kształt intryguje i zapowiada ciekawy smak

Rolada w formie zygzaka

Podczas szkolenia stosowano m.in.: stabilizatory o smaku pomarańczowym, cytrynowym, czekoladowym, nową 100-proc. mieszankę na biszkopt czekoladowy.

Prezentowane receptury nie są jeszcze dostępne w folderach produktowych czy na stronie interentowej firmy KOMPLET.

 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji