...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

XXXV Konferencja w Krynicy Morskiej „Sukces ekonomiczny wskaźnikiem jakości produkcji”

W programie Konferencji przewiduje się wystąpienia pracowników Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS oraz zaproszonych gości, związane z tematyką konferencji oraz prezentacje firm krajowych i zagranicznych oferujących rozwiązania umożliwiające poprawę jakości i atrakcyjności produkcji, zmniejszające jej koszty itd.

Konferencja odbędzie się w Krynicy Morskiej w Hotelu  „CONTINENTAL”.

W programie XXXV Konferencji przewiduje się referaty, które dotyczyć będą m.in. następującej tematyki:
- Aktualna sytuacja na krajowym i światowym rynku pszenicy
- Jakość mąki pszennej handlowej produkowanej w krajowych zakładach młynarskich
- Zmiany w zasadach WPR po 2014 roku, które wpływają na działalność firm zbożowych i młynarskich
- Jakość ziarna pszenicy na przestrzeni ostatnich lat
- Dlaczego warto uczestniczyć w badaniach biegłości?
- Mikotoksyny – zróżnicowanie w produktach przemiału
- Zmiany regulacji prawnych w zakresie substancji skażających – sporysz i alkaloidy sporyszu, akryloamid i inne
- Czynniki wpływające na jakość ziarna pszenicy i uzyskanej z niego mąki
- Ekonomiczny i technologiczny aspekt przemiału ziarna określonych odmian
- Żyto – źródło cennych składników odżywczych i prozdrowotnych
- Ocena wartości wypiekowej mąki żytniej o zróżnicowanej popiołowości
- Interpretowanie wyników oceny alweograficznej
- Oznaczanie wilgotności ziarna zbóż oraz nasion kukurydzy i rzepaku – metoda suszarkowa i wilgotnościomierze
- Zasady użytkowania wilgotnościomierzy elektrycznych do ziarna zbóż
- Ubytki w przechowywanym ziarnie zbóż
- Maksymalne dopuszczalne błędy pomiarów dokonywanych analizatorami NIR zgodnie z wytycz-nymi Międzynarodowej Organizacji Metrologii Prawnej (OIML)
- Indeks glikemiczny
- Nowości w przepisach dotyczących materiałów paszowych
- Transglutaminaza jako czynnik kształtujący strukturę pieczywa mrożonego
- Mikroflora szkodliwa w produkcji piekarskiej i ciastkarskiej
- Sposoby zapobiegania najczęściej spotykanym zagrożeniom mikrobiologicznym w produkcji piekarskiej i ciastkarskiej
- Różne metodyki wypieku laboratoryjnego pieczywa żytniego
- Możliwość wykorzystania prastarych zbóż w produkcji pieczywa
- Czy dawniej uprawiane gatunki pszenicy mogą nas wyżywić?
- Mikroorganizmy antagonistyczne wobec patogenów grzybowych ważnym czynnikiem ograniczającym występowanie mikotoksyn w ziarnie zbóż
- Ekologiczna uprawa pszenicy i żyta

Konferencja adresowana jest do osób realizujących politykę handlowo-jakościową, opracowujących i kontrolujących system zapewnienia jakości zdrowotnej żywności oraz wdrażających najnowsze rozwiązania techniczne i technologiczne w Przedsiębiorstwie.

Konferencja stwarza możliwość przedyskutowania  problemów występujących w Przedsię-biorstwie ze specjalistami z Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS, z przedstawicielami firm krajowych i zagranicznych uczestniczących w Konferencji oraz z kolegami z innych firm tej samej branży lub branż współpracujących.

Koszt uczestnictwa  jednej osoby wynosi  800 zł  (+VAT) (pokój jednoosobowy  – w miarę możliwości hotelu – dopłata 250 zł + VAT) i obejmuje noclegi i wyżywienie w  terminie  od  kolacji  w dniu 21 maja (środa) do śniadania w dniu 24 maja (sobota).

Zgłoszenie uczestnictwa - na załączonym formularzu - można przesyłać:
na adres e-mail:  zpzip@ibprs.pl
faxem na numer   22  849 06 43
pocztą na adres:
Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa
02-532  Warszawa, ul. Rakowiecka 36

Z uwagi na ograniczoną ilość miejsc o przyjęciu uczestnictwa  decyduje  termin otrzymania przez nas zgłoszenia.      Szczegółowy program Konferencji oraz sposób zapłaty zostanie przekazany zainteresowanym w terminie późniejszym.

Bieżące wydanie czasopisma

W nowym MB przeczytasz jak smakuje cukierniczy hat-trick Łukasza Roguskiego, ukoronowany tytułem Mistrza Europy w Dekoracji Tortów Expo Sweet 2020; poznasz zasady gelato wg Jacopo Chelli, nauczysz się przygotowywać lody bez cukru. Zapraszamy.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji