...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Polskie smaki na Euro 2012

EURO 2012 ma być dobrą okazją do przeprowadzenia akcji promującej polską żywność. Zagranicznych kibiców będziemy częstować tradycyjnymi jabłkami, truskawkami i rogalami świętomarcińskimi i sokami – zapowiedział podczas konferencji prasowej minister Marek Sawicki.

28 maja br. spotkanie z przedstawicielami mediów odbywało się w ogrodzie ministerstwa. Wspólnie z ministrem Sawickim uczestniczyli w nim: minister sportu i turystyki Joanna Mucha i prezes Spółki PL 2012 Marcin Herra. O produktach, które podczas polskiego, tradycyjnego śniadania będą podawane opowiadał restaurator, znawca kuchni Adam Gessler.

Odbywające się w Polsce Mistrzostwa Europy będą doskonałą okazją do zaprezentowania przybyłym gościom wyjątkowej, smacznej polskiej kuchni i polskich produktów wysokiej jakości – zaznaczył minister Sawicki. Działania informacyjno-promocyjne pod hasłem „Polska Smakuje" prowadzone będą podczas Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej UEFA EURO 2012™ w dniach 8 - 28 czerwca br. w Warszawie, Gdańsku, Poznaniu i Wrocławiu, odpowiednio do odbywających się meczów.

– Akcja "Polska Smakuje" prowadzona jest przez nas od wielu lat, była m.in. głównym motywem przewodnim na Gruene Woche w Niemczech, gdzie byliśmy krajem partnerskim, już półtora roku temu. Kontynuując tą podróż po smakowitych produktach z Polski, chcemy również wydłużyć tę akcję na czas EURO 2012 – zapowiedział minister Sawicki.

Promocja ta będzie polegała na prezentacji oraz degustacji produktów, m.in. przy wykorzystaniu specjalnie przygotowanych riksz oznaczonych hasłem akcji. Taka właśnie riksza z polskimi produktami zaprezentowana została podczas dzisiejszej konferencji. Miejscem prezentacji będą okolice dworców kolejowych i portów lotniczych w Warszawie, gdzie rozdawane będą jabłka grójeckie. W Gdańsku goście będą mogli spróbować jak smakują truskawki kaszubskie, w Poznaniu swoją słodyczą zachwycać będą rogale świętomarcińskie, a we Wrocławiu orzeźwiać soki.

Podczas konferencji zaprezentowane zostało „Polskie Śniadanie". Stół zastawiony różnorodnymi, smakowitymi potrawami to rezultat wspólnego, konkursu ogłoszonego przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ministerstwo Sportu i Turystyki oraz Spółkę PL.2012. Celem konkursu było wybranie menu polskiego śniadania, a tym samym zaprezentowanie polskich tradycji kulinarnych. Z ponad 180 propozycji potraw i produktów jurry wybrało 15 najlepszych propozycji. Zostały one następnie poddane pod głosowanie internautów na profilu "Polacy 2012. Wszyscy Jesteśmy Gospodarzami" na portalu Facebook. Głosowanie zakończyło się 20 maja. W jego wyniku wyłoniono pięć najpopularniejszych propozycji. Największą liczbę głosów zdobyły:

  • Twaróg z nowalijkami - jogurtem, rzodkiewką, szczypiorkiem, pietruszką, solą i pieprzem podawane z pieczywem – autorka: Magdalena Kozaczka

  • Jajecznica ze szczypiorkiem na maśle - Sabina Nowrot

  • Ciepłe drożdżowe bułeczki z masłem, gęstym musem jabłkowym, miodem lub twarożkami – autorka: Agnieszka Kurek

  • Talerz polskich wędlin: szynka różowa, szynka biała, pasztetowa, kiełbasa wiejska – autorka: Ewelina Dębska

  • Jajko na miękko kurki zielononóżki kuropatwianej z masełkiem ubitym z mleka krowy polskiej nizinnej z odrobiną kamiennej soli z Wieliczki – autorzy: Monika Ruszkowska (właścicielka) oraz Piotr Ceranowicz Szef Kuchni - Oboźna Restaurant & Wine Lounge

ZDJĘCIA Z PREZENTACJI ŚNIADANIA

– Dzisiaj chcemy je zaprezentować. Ci turyści, którzy będą poznawali polską gościnność i serdeczność byliby nie w pełni usatysfakcjonowani, gdyby nie posmakowali najlepszych produktów żywnościowych, jakie wytwarzają polscy rolnicy, jakie przygotowuje i podaje do sprzedaży nasze przetwórstwo rolno-spożywcze – powiedział szef resortu rolnictwa.

źródło: www.minrol.gov.pl

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji