...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Mieszanka orkiszowa

    Mieszanka orkiszowa

    W obecnym czasie konsumenci coraz częściej deklarują powrót do tradycyjnych receptur oraz pieczywa dłużej utrzymującego świeżość. 100% Mieszanki od Zeelandii to doskonałe rozwiązanie, aby w prosty i szybki sposób przygotować smaczne chleby. Produkty posiadają czystą etykietę i są wygodne w użyciu – wystarczy dodać tylko wodę i drożdże. Wypieczone pieczywo długo zachowuje świeżość. Na bazie mieszanek można opracować również własne receptury poprzez dodanie ziaren lub innych składników. Produkty są doskonałą propozycją dla przedsiębiorców, którzy poszukują receptur o dobrej ekonomice produkcji, ale również dla konsumentów, którzy poszukują prostych sposobów na przygotowanie chleba. Mieszanki te można również sprzedawać jako produkty do samodzielnego wypieku w domu.

    Zalety

    • Szybki i prosty sposób przygotowania
    • Czysta etykieta
    • Ponad 50% składników orkiszowych
    • 100% mieszanka
    • Tradycyjny smak
    • Prosta i ekonomiczna receptura

     

     

    Więcej
  • Ucierane Greek Style

    Ucierane Greek Style

    Wciągnie Cię jak greckie wakacje. Pyszny smak, długa świeżość i mnogość aplikacji, tym zachwyca ciasto ucierane Credi Greek Style. Dobrze znany i lubiany wypiek wzbogaciliśmy dodatkiem trendowego składnika – jogurtu typu greckiego. W ten sposób powstała uniwersalna baza do całorocznych wypieków, odporna na chłodzenie i mrożenie, dobrze współpracująca z owocami.


    Opis

    • Nowatorska formuła zawierająca jogurt typu greckiego w składzie
    • Największa zawartość jogurtu (proszek) w mieszance i wyrobie gotowym dostępnym na rynku
    • Sprawdzony wyrób, który zachowuje swoją strukturę, aromat oraz świeżość
    • Ciasto rekomendujemy do 3 dni na świeżo
    • Dobrze znosi przechowywanie w chłodni do ok. 7 dni, doskonałe pod mrożenie
    • Duża stabilność ciasta, utrzymuje zarówno świeże jak i mrożone owoce
    • Owoce nie zapadają się podczas wypieku (nawet ciężkie śliwki, czy mrożone truskawki), dzięki czemu ciasto jest całoroczne, podatne na wiele kompozycji

     

     

    Więcej
  • Polewy cukiernicze, nietransowe

    Polewy cukiernicze, nietransowe

    Do oblewania ciast, tortów, rolad oraz drobnego pieczywa cukierniczego (rogale, pączki, eklery, donuty)
    w skali rzemieślniczej.

    Do oblewania wyrobów piekarskich i ciastkarskich (herbatniki, ciastka, markizy, pierniki, biszkopty
    z galaretką) w skali przemysłowej.

    Do oblewania korpusów cukierniczych o różnym kształcie: galaretek, pianek, bloków z miazgi
    orzechowej, cukierków w skali przemysłowej.

    Do oblewania owoców suszonych i bakalii w skali przemysłowej.

    Do drażerowania drobnych korpusów cukierniczych.

    Do formowania drobnych figurek i dekoracji cukierniczych.

    Do barwienia i aromatyzacji w celu przygotowania polew kolorowych (dotyczy polewy białej).

    Polewa cukiernicza Bambo Prima
    Polewa Mleczna
    Polewa Biała

     


    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Terravita
    sprzedawca
    Terravita
  • Mistrz Branży kwiecień 2021

    Mistrz Branży kwiecień 2021

    Ile trwa przygotowanie słodkiego stołu? Jak składać tort? Jakie ranty najlepiej się sprawdzą? Wreszcie - co naprawdę wchodzi w skład ceny tortu.A także kasztanowe bochenki, pachnące ciastka oraz piekarnia jako oaza spokoju. Zapraszamy do słodkiej lektury!

    Mazurki, serniki, pierniki i monoporcje, a także wypieki wytrawne - uczestnicy zaskoczyli pomysłowością i frekwencją. Poznajcie laureatów naszego wielkanocnego konkursu.

    Bez względu na czas lockdownu, urodziny, jubileusze, a nawet śluby nadal się odbywają. Można zatrzymać w jakiś sposób gospodarkę, ale nie samo życie. Dlatego, mimo licznych utrudnień, słodkie pracownie nie zwalniają tempa. I to właśnie tortom oddajemy sporą część tego wydania. 

    Całe swoje życie oddała im goszcząca na naszej okładce Urszula Janusz, właścicielka marki Urszi Cakes. Choć nie ukończyła szkoły gastronomicznej, od wielu lat pracownia tortów i słodkości jest jej drugim domem. A ona, choć działa zazwyczaj w ukryciu, dziś jest prawdziwą gwiazdą, która zaraża swoją pasją i inspiruje innych do działania. Mimo to, w pracy ma równe obowiązku z pozostałą częścią ekipy i gdy trzeba, nie boi się chwycić za młotek. Nam opowiedziała o tym, ile trwa przygotowanie słodkiego stołu, dlaczego nigdy nie otworzy cukierni w wielkim mieście i o ważnej lekcji, którą odbyła dzięki pandemii.

    Jeśli po przeczytaniu tego wywiadu nadal będziecie mieć niedosyt, zajrzyjcie na Instagrama Urszi Cakes! A odpowiedzi na nurtujące Was pytania odnośnie samych tortów może zaspokoić dalsza lektura tego wydania! W Tortowym Q&A znajdziecie najczęściej zadawane na szkoleniach pytania. Prócz tego, polecamy Wam też artykuł dotyczący sztuki składania tortu. a także jego wyceny. Okazuje się, że samo zrobienie tortu to nie lada wyczyn, zwłaszcza przy wielopiętrowych konstrukcjach. Potrzeba wiele czasu, wprawy i wiedzy wychodzącej poza pieczenie. A te elementy pracy też powinny znajdować się w jego finalnej cenie, o czym większość osób zapomina.  

    Kolejną silną kobietą, której pasja, jest silniejsza, niż pandemiczny kryzys jest Katarzyna Bukowiec-Jędrzejów. Właścicielka butikowej cukierni w Opolu - Bonbon, podchodzi do biznesu w bardzo kobiecy stylu, przekonując, że ciastka mają wyglądać jak biżuteria, pachnieć jak kwitnący ogród oraz intrygować jak spojrzenie wampa. Zadbała też o kawiarniane wnętrze Bonbona, zapraszając do współpracy znanych projektantów. Choć cukiernia otworzyła się zaledwie rok przed koronawirusowym kryzysem, nie traci wiary w sukces projektu. Najważniejsza jest cierpliwość, która - jej zdaniem - znaczy więcej, niż wielkie sumy wydane na nachalną promocję.

    Nie byłoby sukcesu Urszi Cakes oraz Bonbona bez wsparcia męskiej energii. I tego męskiego głosu nie zabraknie też w tym wydaniu, bo równowaga musi być zarówno w słodkościach, pracy i życiu! O swojej pasji do chleba opowiada Dariusz Antończyk, znana i ceniona osobowość branży gastronomicznej.

    Kontynuujemy też ciekawy cykl o nadzwyczajnych chlebach. Tym razem Henryk Piesiewicz przedstawia zalety bochenków z mąki kasztanowej, które są dumą Kostaryki. Mogą zyskać na popularności ze względu na niezwykłe właściwości kasztanów, z których mąka jest neutralna, a przez to odpowiednia dla osób z nietolerancjami pokarmowymi, w tym chorujących na celiakię. Co jeszcze można wyczarować z kasztanów jadalnych w piekarni lub cukierni? Koniecznie przeczytajcie ten materiał! 

    Zainspirowani i gotowi do działania zajrzyjcie też do naszego przeglądu nowości. Akcesoria i surowce zawsze mogą uczynić Waszą pracę przyjemniejszą i łatwiejszą. Wychodzimy z założenia, że słodki biznes, który często zaczyna się od pasji, powinien zawsze nią po części zostać. A do tego trzeba pamiętać o uprzyjemnianiu sobie tej pracy!

    Mamy nadzieję, że lektura tego wydania będzie właśnie takim słodkim momentem wytchnienia.

     

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Tortowa królowa – rozmowa z Urszulą Janusz
    Kobiece oblicze cukierni – rozmowa z Katarzyną Bukowiec-Jędrzejów
    Mój spokój, moja cisza – rozmowa z Dariuszem Antończykiem

    Mistrz produkcji
    Dan Cake stawia na zrównoważony rozwój
    Tortowe Q&A
    Składanie tortu krok po kroku
    Ile faktycznie kosztuje tort
    Kreatywny sugacrafting z Angeliką Chwyć
    Przegląd dekoracji i akcesoriów
    Sezamek z malinami
    Kompendium wypieków – ciasto zbijane
    Nadzwyczajne chleby – kasztanowe bochenki
    Lody okiem Szymona

    Mistrz zarządzania
    Limit izomerów trans w żywności
    Czy z tym wnętrzem mi do twarzy?
    Wielka 3, czyli jak zawojować internety
    Klinika Rozwoju

    Flash News
    Wielkanoc z jajem – wyniki konkursu
    V edycja konkursu Bake&Play rozstrzygnięta

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej >

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • ICEVEGA CZEKONOPIA - baza konopna do białkowych lodów wegańskich o smaku czekoladowym

    ICEVEGA CZEKONOPIA - baza konopna do białkowych lodów wegańskich o smaku czekoladowym

    Dzięki ICEVEGA CZEKONOPIA stworzysz unikatowe połączenie odżywczego białka konopi z czekoladą w postaci pysznych, kremowych lodów.

    ICEVEGA CZEKONOPIA to czysta etykieta, właściwości prozdrowotne, a także niezwykła kremistość i niska topliwość uzyskana dzięki unikatowej recepturze.

    Lody na bazie ICEVEGA CZEKONOPIA stanowią idealną ofertę dla: wegan, sportowców, osób z nietolerancją laktozy, osób z alergią na białko  zwierzęce, wszystkich, którzy szukają naturalnej żywności wysokiej jakości.

    Produkcja lodów na bazie ICEVEGA jest powtarzalna i szybka, nie wymaga procesu dojrzewania.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Powerice
    sprzedawca
    Powerice
  • ICEVEGA CLASICA - baza do białkowych wegańskich lodów o smakach klasycznych

    ICEVEGA CLASICA - baza do białkowych wegańskich lodów o smakach klasycznych

    Absolutna nowość na rynku, smak kawy i karmelu w wegańskiej odsłonie.

    Bez laktozy białek zwierzęcych, bez chemicznych dodatków do żywności. ICEVEGA CLASICA to czysta etykieta, jej podstawę stanowi białko łubinu. Lody na bazie ICEVEGA CLASICA urzekają aksamitną strukturą, kremistością i smakiem, a przy tym stanowią roślinne źródło białka.

    Stanowią idealną ofertę dla: wegan, sportowców, osób z nietolerancją laktozy, osób z alergią na białko zwierzęce, wszystkich, którzy szukają naturalnej żywności wysokiej jakości. Produkcja lodów na bazie ICEVEGA CLASICA jest powtarzalna i szybka, nie wymaga procesu dojrzewania.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Powerice
    sprzedawca
    Powerice

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe