Oferujemy bakalie:
- Migdał łuskany
- Migdał blanszowany
- Migdał w płatkach
- Śliwka suszona
- Żurawina suszona
- Orzech arachidowy połówka
- Orzech arachidowy 2/4
- Orzech arachidowy 4/6
- Rodzynki
- Orzech włoski
- Figi
- Daktyle
- Wiórki kokosowe
Szanowny Użytkowniku
25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl
Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.
Rolki tnące w poprzek
Wysokiej jakości szpatułki
Noże cukiernicze
Radełka rozstawne (5 noży)
Noże
Łopatki
Wałki
Wysokiej jakości formy do pieczenia ciast oraz wytwarzania innych przysmaków wykonane ze stali nierdzewnej
100 % mieszanka do produkcji ciastek, wietrzników, eklerek, wypieków dekoracyjnych, spodów oraz produktów smażonych.
Na jakie potrzeby współczesnego konsumenta odpowiada marka Katarzyny Joanny Wrzesińskiej, Cool'ki? Dlaczego warto wprowadzać wino do sprzedaży w piekarni rzemieślniczej? Jak hoduje się owady do użytku spożywczego? Gdzie i z czego warto się szkolić w 2024? I jakie trendy żywieniowe są na czasie? Czytajcie nowe wydanie!
SPIS TREŚCI
Rozmowa Mistrza Branży
Tworzę słodkości na miarę XXI wieku – rozmowaz Katarzyną Joanną Wrzesińską
Very pyszne cookie! – rozmowa z Mikołajem Bojkowskim
Z winem wszystko smakuje lepiej – rozmowa z Marzeną Czarnotą
Mistrz produkcji | Tłusty czwartek | Receptury
Gryka, papryka i kakao – trendy 2024
Za drzwiami piekarni
Przegląd rynkowy
Deser talerzowy czekolada & pomarańcza
Ciasto cappuccino
Eklerki z nadzieniem o smaku jogurtu truskawkowego
Krążki ptysiowe, ptysie, gniazdka
Drożdże to życie
W poszukiwaniu prawdziwego chleba
Hodowca owadów
Mistrz zarządzania
Ciągły rozwój – dlaczego i z czego warto się szkolić
Gdzie się szkolić w Polsce, wykaz firm 2024
PGD i Ambasador prezentują nowości lodowe na 2024 rok
Trendy we wnętrzach i kolor roku 2024
Flesh news
Sweettargi 2024
Słodkie Oskary 2024 / Premiera Lody naturalnie!
ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY
Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej >
Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.
Przedstawiamy pyszne nowości! Dwa kremowe nadzienia o zaskakujących i niespotykanych dotąd smakach. Nadzienia o smaku cappuccino i jogurtu truskawkowego zaskoczą klientów oraz wprowadzą oryginalne urozmaicenie do cukierniczej oferty.
Nadzienie o smaku jogurtu truskawkowego
Są najpopularniejszymi owocami w Polsce. Mowa oczywiście o truskawkach. Pyszne i aromatyczne a ich bogaty i soczysty zapach kojarzy się z przyjemnością jedzenia oraz przywołuje najlepsze, beztroskie wspomnienia. A jogurt truskawkowy? Któż go nie lubi?
Nadzienie Lauretta o smaku jogurtu truskawkowego powstało, aby zaspokoić najbardziej wymagające podniebienia. Nadzienie ma kremową konsystencję i niecodzienny, różowy kolor. Polecamy je do pączków, wypieków z ciasta drożdżowego i francuskiego, muffinek czy ptysiów. Z powodzeniem sprawdzi się jako składnik deserów i pralinek. Nadzienie charakteryzuje się delikatnością i z pewnością nie zdominuje całej kompozycji smakowej danego wypieku, ale subtelnie podkreśli jego wyjątkowość.
Poznaj naszą recepturę:
Eklerki z nadzieniem o smaku jogurtu truskawkowego
Nadzienie o smaku cappuccino
Włosi piją cappuccino tylko do południa. Nie chcemy zmieniać tego zwyczaju, ale... znaleźliśmy sposób, aby celebrować przyjemność popularnej kawy z pianką przez cały dzień! To nadzienie o smaku cappuccino. Będzie się fantastycznie komponowało w towarzystwie ciast czekoladowych, świetnie sprawdzi się jako dodatek do serników, tart czy bez.
Nadzienie o smaku cappuccino to doskonały pomysł na przełożenie tortów lub makaroników. A czy wyobrażacie sobie pączka z cappuccino w środku? Bajka! Nadzienie pachnie dobrą kawą, jest intrygująco kremowe, ale intensywne. Będzie mocnym akcentem smakowym.
Poznaj naszą recepturę:
Ciasto cappuccino