...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Mistrz Branży czerwiec 2022

    Mistrz Branży czerwiec 2022

    Dlaczego w Chlebio nie powstają bochenki z pszenicy? Jak stworzyć cukiernię od zera? Czy pasty do lodów są złe? W najnowszym wydaniu odpowiadamy na te pytania, a także przekonujemy, że róża to nie tylko nadzienie do pączków, desery mogą być zdrowsze, niż lekarstwa oraz że warto sprzedawać online.

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Chleb w służbie życiu – rozmowa z Pawłem i Justyną Włodarskimi
    Zimny, ale słodki drań – rozmowa z Kamilem Sitarzem
    Poezja smaku – rozmowa z Zuzanną Jankiewicz

    Mistrz produkcji
    Od marzenia do pracowni – jak otworzyć własną cukiernię
    Q&A – idealny piec do twojej pracowni
    Serce pracowni – piec cukierniczy
    Wymagania sanepidu dla pracowni wypieków
    Forma formie nierówna
    Piece termoolejowe – poznaj technologię przyszłości
    Za drzwiami piekarni
    Kupuj i sprzedawaj online
    PAC, POD i SMC dla dowolnego produktu?
    Lody owocowe
    W obronie prawdziwej kaszubskiej truskawki
    Róża w cukiernictwie
    Tartaletki z truskawkową pianką
    Pierniki przez duże P

    Mistrz zarządzania
    Powiew morskiej bryzy
    Nowe zawody jako odpowiedź na potrzeby rynku pracy

    Flash News

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Shake Pomorski

    Shake Pomorski

    Koncentrat służący do produkcji wyśmienitego mrożonego deseru mlecznego. Uzyskany z niego smakowity, ochładzający, na wpół zamrożony deser. Koncentrat należy połączyć z wodą w stosunku od 1:3 do 1:3,5 i zamrażać w specjalnym urządzeniu mroźniczym.

    Dla podniesienia walorów sakowych gotowego deseru można dodawać syropy w różnych smakach np. czekoladowym, truskawkowym, waniliowym itp.

     

    Więcej
  • Lody świderki

    Lody świderki

    Koncentrat przeznaczony jest do produkcji tzw.lodów "amerykańskich", które w odróżnieniu od lodów "soft"są nienapowietrzone, bardzo zimne i twarde.

    Do produkcji tego typu lodów służą specjalne automaty, które mają możliwość mrożenia masy lodowej do -12oC. Koncentrat miesza się z wodą w stosunku 1:2.

    Dostępne smaki: śmietankowy, waniliowy, czekoladowy, truskawkowy, toffi, jagodowy, pomarańczowy i cytrynowy.

     

     

    Więcej
  • Mak mielony i parzony

    Mak mielony i parzony

    Mak mielony i parzony oraz biały mak mielony i parzony

    Dzięki nowemu procesowi i unikalnemu sprzętowi przygotowaliśmy dla Was mak poddany termicznej stabilizacji. Jest to proces, który:
    • podkreśla naturalny smak i aromat maku,
    • zapobiega jełczeniu maku,
    • niszczy formy wegetatywne pleśni,
    • zmniejsza poziom wilgotności maku do 7,5%,
    • przedłuża okres przydatności maku do 8 miesięcy w temperaturze przechowywania do 20°C.

    Stabilizowany mak jest odpowiedni do stosowania w piekarniach przemysłowych i rzemieślniczych oraz wszędzie tam, gdzie piekarnie chcą przygotować własne, oryginalne nadzienia makowe lub posypki makowe.

    Pakowanie:
    20 kg papierowy worek z wkładką PE

    Proces stabilizacji maku został opracowany we współpracy z Uniwersytetem Technologii Chemicznej w Pradze, na Wydziale Technologii Żywności i Biochemii.

    Więcej w PDF >

     

    W ubiegłym roku Unia Europejska wpisała czeski mak niebieski
    na listę chronionych europejskich oznaczeń geograficznych
    (CHZO). Konsumenci upodobali sobie ten mak ze względu na
    smak, coraz częściej przypomina się także o jego walorach
    odżywczych. Nasiona maku cenione są ze względu na wysoką
    zawartość wapnia – na 100 g przypada w przybliżeniu
    1400 mg tego pierwiastka. Mak przetwarzamy na linii ciągłej,
    która dzięki swoim parametrom technicznym jest w stanie
    ograniczyć zanieczyszczenia mikrobiologiczne i obniżyć zawartość
    niepożądanych alkaloidów – morfiny. Dzięki połączeniu
    wysokiej jakości maku i sprawdzonego sposobu stabilizacji
    gwarantujemy piekarzom i pozostałym konsumentom wysoką
    jakość oferowanego produktu.

     
    Więcej
  • Pieczywo PROVITO

    Pieczywo PROVITO

    Serce ProVito, czyli jego środek to pełnia składników mineralnych, witaminy B1, błonnika, tłuszczów nienasyconych.

    Bogate wnętrze pieczywa, pełne smaku i wartości odżywczych, wynika ze starannie dobranych dodatków wspierających funkcjonowanie naszego organizmu.

    SKŁAD:

    • NASIONA LNU
    • ZIARNA SŁONECZNIKA
    • PŁATKI SOJOWE
    • SKIEŁKOWANE ZIARNA I ROŚLINY STRĄCZKOWE
    • 4 RODZAJE MĄK: mąka żytnia pełnoziarnista, mąka pszenna pełnoziarnista graham, mąka z amarantusa, mąka pszenna



    Więcej
  • Krem orzechowy

    Krem orzechowy

    Krem orzechowy na bazie orzechów laskowych bez dodatku oleju palmowego.

    Prawdziwie czekoladowo - orzechowy smak i aksamitna konsystencja.

    Doda charakteru każdemu deserowi. Gofry, naleśniki czy ciasta - wszystko smakuje lepiej w parze z kremem orzechowym!

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Terravita
    sprzedawca
    Terravita

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe