...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Nacinanie ciasta strumieniem wody – COMPACT LEO

    Nacinanie ciasta strumieniem wody – COMPACT LEO

    Compact Leo to półautomat do nacinania surowych kęsów silnym strumieniem wody. Blachy wsuwane są do systemu ręcznie, 1-osobowa obsługa, 4 wzory nacięcia. Łatwe dostosowanie do wszystkich rodzajów produktów i blach (maks. 100 x 100 cm). 2,5 min – tyle zajmuje nacięcie produktów z wózka z 16 blachami.

    Zalety: brak noży tnących, możliwości skaleczenia i zmęczenia nadgarstka, oszczędność czasu, wyłącznie czysta woda (brak chemii). Nie występuje ściskanie, struktura kęsa zostaje zachowana. Nacinanie możliwe we wszystkich kierunkach.

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Beor
    sprzedawca
    GETH
  • Uldo Orkisz Extra

    Uldo Orkisz Extra

    Delikatne pieczywo wytwarzane z pszenicy orkisz, o wyjątkowych walorach odżywczych.

    Wyjątkowe połączenie delikatnego słodkawego smaku i długotrwałej świeżości.

    Bogactwo witamin oraz makro i mikroelementów.

    • Orkisz Extra jest źródłem białka oraz posiada wysoką zawartość błonnika pokarmowego.
    • Orikisz Extra to także źródło kwasu foliowego oraz witamin B1 i E, a także magnezu, potasu, fosforu, cynku, żelaza.
    • Orkisz Extra jest zatem doskonałym uzupełnieniem naszej codziennej diety.
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Uldo
    sprzedawca
    ULDO Polska

    Cena do negocjacji

  • Bazy do jogurtu mrożonego

    Bazy do jogurtu mrożonego

    Szeroki wybór produków linii YOGOMEC - łatwych w użyciu baz do jogurtu mrożonego.

    EASY JOGURT
    Gotowa mieszanka w proszku do przyrządzenia mrożonego jogurtu w maszynach GT firmy SPM lub w podobnych.
    Można z niej przygotować jogurt zarówno w postaci zbliżonej do granity, jak i gładkiego kremu mrożonego, a nawet lodów soft, w zależności od ustawienia maszyny.

    JOGURT 500
    Gotowa mieszanka w proszku oparta na osuszonym jogurcie.
    Do szybkiego i łatwego przygotownia bardzo smacznych lodów jogurtowych.
    Doskonała także do granity i lizaków lodowych.

    SMOOTHY
    Desery SMOOTHIES to mrożone, orzeźwiające, kolorowe napoje oparte na zmiksowanych owocach, jogurcie i mleku. Baza SMOOTHIE zapewnia jogurtowy smak i konsystencję nieco bardziej gęstą niż milkshake, a bardziej płynną od musu, a deser jest w odczuciu "cieplejszy" od sorbetu.

    EVOLUTION
    Baza jogurtowa dająca wyjątkowo intensywny, silnie kwaskowaty smak jogurtu i idealnie kremową konsystencję.

    GRECO
    Baza jogurtowa dająca produkt o zwartej strukturze i zdecydowanym smaku typowego greckiego jogurtu.

    STEVIA
    Baza jogurtowa dająca produkt o zwartej strukturze i zdecydowanym smaku typowego greckiego jogurtu - w wersji lekkiej, bez sacharozy, specjalnie dla dbających o linię.
    Delikatną słodycz nadaje produktowi naturalny, nieszkodliwy słodzik - stevia.

    I inne. Zobacz na stronie >

     

     



    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Kames / YOGOMEC
    sprzedawca
    Kames
  • System załadowczo-rozładowczy Atlas

    System załadowczo-rozładowczy Atlas

    System załadowczo-rozładowczy Atlas został zaprojektowany dla piekarni małych i rzemieślniczych oraz dużych i przemysłowych. Proces ładowania ciasta na aparat załadowczy może przebiegać na kilka sposobów:
    • ręczne wykładanie ciasta z koszyków garowniczych bezpośrednio na taśmę,
    • ręczne rozładowywanie bocznych aparatów załadowczych bezpośrednio na taśmę,
    • automatyczne pobieranie ciasta z aparatów załadowczych na stół pośredni.

    Rozładunek pieców można z kolei prowadzić poprzez ręczne zdejmowanie produktów z taśmy oraz automatyczny rozładunek produktów na wózki do studzenia. Zastosowana automatyka firmy Siemens (sterowanie i serwonapędy) daje gwarancję niezawodności i ciągłości pracy. System Atlas zapewnia oszczędność czasu (krótkie cykle pracy), wydajność, ekonomię produkcji, odciąża też pracowników.

    System załadunku i rozładunku ATLAS i piece termoolejowe IBIS to gwarancja ekonomii wynikającej ze wzrostu produkcji przy zachowaniu najwyższej jakości i równomierności wypieków. Właściciele piekarni rzemieślniczych borykają się z problemami „brakujących rąk do pracy”, koniecznością redukcji kosztów i nieustannym podnoszeniem standardów pracy. Kluczowymi czynnikami pozostają również jakość pieczywa i wydajność produkcji. Odpowiedzią na te wszystkie kwestie ze strony polskiego producenta maszyn i pieców piekarniczych – firmy IBIS – jest system załadunku i rozładunku ATLAS zaprojektowany na miarę współczesnej piekarni. Należy mieć na uwadze, że automatyzacja piekarni nie oznacza rezygnacji z produkcji rzemieślniczej.

    Koniec z dźwiganiem ciężkich aparatów załadowczych i wyładunkiem łopatami. Ręczny załadunek wymaga tężyzny fizycznej. Nieustanne dźwiganie aparatów załadowczych może prowadzić do bólu pleców i innych urazów, będących następstwem przeciążeń układu mięśniowo -szkieletowego.

    Do obsługi zestawu składającego się z dwóch pieców PKT 6.270 o łącznej pow. wypiekowej 54 m2 i systemu ATLAS potrzebny jest tylko jeden operator odpowiedzialny za umieszczenie na czas wózków z bocznymi aparatami załadowczymi w stacji dokującej. Załadunek i rozładunek odbywa się automatycznie oraz trwa bardzo krótko, przy czym jest realizowany z dokładnością co do sekundy. Tylko i wyłącznie piece termoolejowe (ze względu na swoją budowę) dają możliwość wypieku wsad za wsadem przez 24 godziny przy zachowaniu niepowtarzalnej atmosfery pieczenia i równomierności wypieku. Szybkie zasadzanie i rozładowywanie gwarantuje mniejsze wychładzanie się pieców, natomiast przy produkcji ciągłej skrócenie czasu produkcji chleba o nawet 20%.

    Automatyka firmy Siemens daje gwarancję niezawodności i ciągłości pracy. Mocną stroną systemu IBIS ATLAS są serwonapędy charakteryzujące się niespotykaną wydajnością i niezawodnością w działaniu. Wykorzystuje się je wszędzie tam, gdzie kluczowym elementem są pozycjonowanie, dynamika ruchu i konieczność precyzyjnego sterowania.

    STEROWANIE i SERWONAPĘDY SIEMENS

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Ibis
    sprzedawca
    IBIS
  • Piec modułowy Ebo

    Piec modułowy Ebo

    Tradycyjne pieczenie z grzaniem górnym i dolnym. WIESHEU Ebo to piec modułowy oferujący tradycyjne pieczenie na kamieniu. Powlekana kamienna płyta zapewnia w przypadku każdego wyrobu perfekcyjnie przypieczoną skórkę. Efekt dopełnia piękny wygląd i duża pojemność.

    Duża szyba w praktycznym położeniu czyszczenia pozwala na bezproblemowe wyczyszczenie jej z zewnątrz i wewnątrz.

    Charakterystyka produktu i specjalne właściwości:

    • Nawet trzy różne wysokości komory pieczenia na różne rodzaje wyrobów
    • Pieczenie bezpośrednio na kamieniu
    • Łatwe czyszczenie szyby z zewnątrz i wewnątrz

    więcej >

     



    Więcej
  • Zakwasy piekarskie Livendo

    Zakwasy piekarskie Livendo

    Preparaty oparte na zakwasie umożliwiają piekarzom wyróżnienie swoich wyrobów poprzez nadawanie im własnych, niepowtarzalnych cech wizualnych i smakowych,

    UNIWERSALNE
    Livendo jest wytworzone na bazie naturalnego zakwasu żytniego. Dzięki doborowi najlepszych składników otrzymujemy optymalny proces ukwaszenia w cieście i gotowym produkcie. Po dodaniu ich do mieszanki, nadają końcowemu produktowi wyjątkowy kolor i smak.

    PRAKTYCZNE
    Dodaje się je bezpośrednio do mąki, a łatwość dozowania umożliwia uzyskanie oczekiwanej intensywności aromatu. Użycie preparatów ułatwia formowanie kęsów ciasta.

    ELASTYCZNE
    Nasze rozwiązania są odpowiednie dla wszystkich procesów wytwarzania pieczywa.

     

     

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe