...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Mistrz Branży grudzień 2022

    Mistrz Branży grudzień 2022

    Panettone na drożdżach czy zakwasie? Czy czosnek pasuje do cukru? Co przyniesie rok 2023? Jak funkcjonuje restauracja oparta na deserach? Dlaczego robienie paczek świątecznych to dobry pomysł dla lodziarni? A na naszej okładce najmłodszy laureat w historii World Chocolate Masters - Lluc Crusellas.

    SPIS TREŚCI

    Mistrz produkcji
    Tortologia
    Szef kuchni pisze. Magia świąt
    Receptury świąteczne:
      - Radosne Trio
      - Soczysta babeczka drożdzowa
      - Chleb gruszka i pietruszka
      - Sękacz
      - Gwiazdkowe cakeslices
      - Świąteczny tort
      - Monoporcja piernik/mandarynka/karmel
      - Teide
      - Monoporcja jagoda/karmel
      - Sękacz w odświętnej szacie
      - Pieczywo i słodkości z czosnkiem
    Tradycyjna piekarnia rzemieślnicza a automatyzacja
    Panettone idealne
    Lody a koszty mediów – uwagi na czas kryzysu

    Mistrz zarządzania
    Gwarancja jakości od samego początku
    Kryzysowe zarządzanie #Słodko już było
    Czas na lunch!
    Prezent – pomysł na sprzedaż
    Za drzwiami piekarni

    Flash news

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Mistrz Branży listopad 2022

    Mistrz Branży listopad 2022

    Na czym polega praca Bibliotekarza Zakwasów? Czym kieruje się w swojej piekarni Master Baker - Paweł Tkaczuk? Jakie są alternatywy dla białego cukru w wypiekach? I kto zajął podium na World Chocolate Masters 2022?

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Jedyny taki bibliotekarz – rozmowa z Karlem de Smedtem
    Gonić króliczka, czyli o sztuce rozwoju – rozmowa z Pawłem Tkaczukiem
    Masz tylko jedną szansę, by zdobyć zaufanie klienta – rozmowa z Łukaszem Błaszczykiem
    Łaskotki – Cookie Dough Bar – rozmowa z Aleksandrą i Maciejem Kamińskimi

    Mistrz produkcji
    Jeśli nie cukier, to co?
    Szef kuchni pisze
    Żurawina wraca do łask
    Pierniki przez okrągły rok
    Świąteczny tort czekoladowy z musem piernikowym
    Tort piernikowo-orzechowy
    Lody okiem Szymona
    Lody czekoladowe

    Mistrz zarządzania
    Smarten up your factory – składniki cyfrowej transformacji
    Za drzwiami piekarni
    Mały kiosk samoobsługowy czy lokal z wykwalifikowanym personelem?

    Flash news

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej >

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Czekolady Agostoni / ICAM

    Czekolady Agostoni / ICAM

    Wyrafinowane produkty najwyższej jakości, które firmuje swoim nazwiskiem rodzina Agostoni (współzałożyciele marki ICAM).

    Czekolady z Peru, Dominikany, Wenezueli, Ugany, Madagaskaru (...) o zawartości kakao do 81%. Także białe i mleczne.

    Czekolady:
    - Gran Cru_
    - Single Origin 
    - Bio

    Polecamy również nadzienia Agostini z karmelizowanych orzechów laskowych, pistacji i migdałów (bez oleju palmowego).

     

    ICAM posiada własne zaawansowane laboratorium badawczo-rozwojowe oraz dział kontroli jakości. Dzięki temu może
    zapewnić odbiorcom wybór najlepszych surowców i nowatorskie produkty.

    W zakładzie w Orsenigo cały proces produkcyjny jest skrupulatnie kontrolowany według sprawdzonych procedur, a także
    nieustannie monitorowany przy pomocy nowoczesnej, automatycznej aparatury. Laboratorium ICAM wykonuje około 8000
    analiz rocznie.

    Na wszystkich kluczowych etapach produkcji uwzględnia się organoleptyczne cechy surowców, aby wydobyć z nich jak
    najwięcej charakterystycznych odcieni smakowych i aromatów. Pozostaje to zawsze w zgodzie z najostrzejszymi standardami
    bezpieczeństwa, tak żywności, jak ogólnego.

    Monitorowaniem jakości ziaren kakao, półproduktów i wyrobów konsumenckich zajmuje się w ICAM 40-to osobowa grupa
    ekspertów-testerów. Testy organoleptyczne są przeprowadzane codziennie, aby zagwarantować powtarzalność kolejnych
    partii produkcyjnych i uniknąć jakichkolwiek odchyleń od przyjętych standardów. Aby mieć pewność kontroli, ICAM
    wymaga od testerów udziału w rygorystycznych szkoleniach, prowadzonych przez najbardziej prestiżowy instytut w Europie
    - CIRAD.

     



    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Kames / Agostoni
    sprzedawca
    Kames
  • Piec konwekcyjny MONO ECO TOUCH

    Piec konwekcyjny MONO ECO TOUCH

    Piec MONO MX ECO TOUCH jest wysokiej jakości piecem obrotowym opartym na zasadzie nadmuchu gorącego powietrza na kręcący się wózek.

    Gorące powietrze rozprowadzane jest poprzez wentylator cyrkulacyjny i wprowadzane przez kanały do komory wypiekowej.

    Daje to doskonały efekt w postaci równomiernego wypieku na wszystkich poziomach wózka.


    • Sterowanie dotykowe
    • System Energy Saving
    • Poj. 4- 5 blach 600 x 400 mm
    • 100 programów wypiekowych
    • Moc 7,5 kW


    Więcej
  • Naturalne kremy czekoladowe

    Naturalne kremy czekoladowe

    Kremy z czekolady o bardzo intensywnym, czekoladowym smaku. Zachowuje miękkość i połysk nawet po głębokim zamrożeniu. Radość z nadziewania produktów cukierniczych i gelato.

    Doskonały smak - bogate w czekoladę
    Kremowe w temperaturze pokojowej
    Gotowe do użycia
    Z naturalnych składników
    W 6. smakach

     

     

     

     

    Więcej
  • Mistrz Branży październik 2022 - wydanie specjalne CZEKOLADA #2

    Mistrz Branży październik 2022 - wydanie specjalne CZEKOLADA #2

    Jak możemy pomóc ratować cenne kakaowce? Ile jest sposobów prażenia ziarna kakao? Czego nie może zabraknąć w pracowni chocolatiera? Wejdź w sezon czekoladowy z nowym wydaniem specjalnym!

     

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Zapamiętuję chwile poprzez smaki – rozmowa z Kamilem Szulcem
    Szukając prawdy smaku i prostoty składu – rozmowa z Krzysztofem Polakiem
    Czekoladowe laboratorium – rozmowa z Pawłem Cieszko

    Mistrz produkcji
    Prażenie ziaren kakaowca
    Czekolada tworzona w zgodzie z własnymi wartościami
    Postaw na czekoladę
    Sprawdź lepkość swojej czekolady
    Co nowego w czekoladzie
    Lody czekoladowe
    W pracowni chocolatiera
    Przegląd produktów rynkowych

    Czekoladowe rarytasy – receptury
    Monoporcje mango i czekolada
    Ciasto 5 kolorów
    Tort czekoladowy z zielona herbata
    Financier karotkowy
    Czekoladki z pralina z orzecha laskowego
    Pralina cytrusowo-karmelowa
    Ptys owoce lesne, borowik, owady
    Tort z truskawkami i biala czekolada
    Turron czekoladowy
    Lody czekolada truskawka

    Mistrz zarzadzania
    Ekskluzywnie i zmyslowo – sposób na sukces
    Ratujemy kakaowce

    Flash news

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe