...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Mieszanka do wyrobu ciast piernikowych

    Mieszanka do wyrobu ciast piernikowych

    Mieszanka piernik zapewni użytkownikom powtarzalność i prostotę produkcji, a konsumentom tradycyjny smak.

    Mieszanka ma dodatkowo szeroki wachlarz zastosowań, a jej atutami są bogaty, korzenny smak i długotrwała świeżość.

    Piernik kojarzy się głównie z tradycją Świąt Bożego Narodzenia, jednak wypieczenie go z dodatkiem bakalii i orzechów stanowi pyszną i interesującą alternatywę tego ciasta na cały rok.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Mistrz Branży grudzień 2024

    Mistrz Branży grudzień 2024

    W numerze m.in.: masa makowa i marcepanowa do ciast i nie tylko. Wszystko o migdałach. Wigilijny chleb, czyli opłatek. Jak planować pracę, by zapobiec przedświątecznej gorączce. A  na naszej okładce zwycięzca Gelato Poland 2024 - Adam Lubocki z Artisan.

     

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży

    Artisan – dla nas liczy się rzemieślnicza jakość – rozmowa z Adamem Lubockim
    Zawsze jest dobry czas, by zostać piekarzem – rozmowa z Damianem Stachurą
    Pieczenie mnie niesie – rozmowa z Witkiem Mondrym

    Mistrz produkcji
    Puratos przewiduje trzy najważniejsze trendy na 2025 rok!
    Niebieskie migdały
    Masy do ciast i nie tylko
    Sprawdzone pomysły na zimową herbatę
    Wigilijny chleb – opłatek

    Receptury świąteczne
    Chleb Ezechiela
    Sękacz
    Domowy chleb na pszennym zakwasie, z boczkiem i cebulką
    Keto pierniczki
    Świąteczny las
    Choinki brownie
    Kakaowe igraszki
    Pierniczki pomarańczowe
    Makowiec bez E

    Mistrz zarządzania
    Śmiertelna nieświadomość
    Gdzie diabeł nie może, tam Rzemieślnika pośle
    Zmywarki Winterhalter – profesjonalna pomoc w świątecznej gorączce
    Cenię polską kulturę i otwartość ludzi
    Okiem prawnika

    Flash news
    Międzynarodowe Targi Cake International 2024
    Premiery książkowe
    Rudy las/ Bread sommelierka

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

      

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 38,00 zł

  • Chleb na Dzień Dobry - mieszanka

    Chleb na Dzień Dobry - mieszanka

    Mieszanka Chleb na dzień dobry polecana jest głównie do wyrobu chleba, ale również sprawdzi się w produkcji pieczywa drobnego, takiego jak bułki, bagietki i precle. Dzięki odpowiednio dobranej formule, produkt charakteryzuje się wyjątkowym smakiem i zapachem oraz rumianą i chrupiącą skórką, posypaną kminkiem.

    Kompozycja kminku w formie mielonej i w ziarnach oraz serwatki nadaje pieczywu oryginalny smak i wygląd. Polacy chętnie sięgają po kminek ze względu na jego charakterystyczny słodkawy, ciepły zapach oraz lekko piekący smak podobny do anyżu i kopru włoskiego. To jedna z lepszych przypraw, która doskonale komponuje się z chlebem.

    Zalety:
    - oryginalny smak dzięki dodatkowi kminku mielonego i w ziarnach
    - wydłużona świeżość pieczywa
    - wyjątkowy smak i zapach oraz chrupiąca skórka
    - prosta i łatwa w aplikacji receptura
    - możliwość użycia w różnych aplikacjach
    - powtarzalność produktu gotowego
    - pieczywo jest źródłem błonnika pokarmowego
    - wysoka zawartość manganu pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym
    - wysoka zawartość fosforu pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów
    - wysoka zawartość miedzi pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego
    - produkt jest opatrzony znakiem „Clean Label”

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Lesaffre
    sprzedawca
    Lesaffre
  • Mistrz Branży listopad 2024

    Mistrz Branży listopad 2024

    Jak działa zapach Czy cynamonki staną się jesiennym odpowiednikiem jagodzianek? Jak obniżyć food cost, nie zaniżając jakości produktu? Dlaczego sukcesja w branży piekarsko-cukierniczej stanowi problem? A na naszej okładce mama, miss i bizneswoman - Olga Mikhayevich, współwłaścicielka marki MiOlli.

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Mama, miss, MiOlli – rozmowa z Olgą Mikhayevich
    Wypieczone w PRODIŻ-u – rozmowa z Aleksandrą Kandzią-Urlych
    Krakowska smakoszka – rozmowa z Moniką Zacharską

    Mistrz produkcji
    Serce pieca = palnik RIELLO
    Z pokolenia na pokolenie
    Food cost się liczy!
    Cynamonki – comford food na jesień
    Jak działa zapach
    Artezen Calybra – rewolucja w dzieleniu ciasta

    Receptury
    Makówka z puddingiem jajecznym i mandarynkami
    Cytrynowe kwadraty z owocami lasu

    Mistrz zarządzania
    Zmywarki, które przewołują gastronomię do porządku
    Milcząca większość
    Felieton Stowarzyszenia „Rzemieślnik”
    Okiem prawnika

    Flash news
    Gastrokonferencja
    Czas na piernik / Dni Otwarte Polmarkus
    Najlepsi piekarze w Polsce na Polagrze
    Jubileusz Stowarzyszenia „Polska Ekologia”

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

      

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 38,00 zł

  • Barwniki do mas tłustych i czekolady OS-LC NATURA

    Barwniki do mas tłustych i czekolady OS-LC NATURA

    Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów, stworzyliśmy na bazie naturalnych barwników wygodne w stosowaniu emulsje. Dzięki płynnej konsystencji i wygodnemu kroplomierzowi dozowanie jest precyzyjne, a wprowadzanie w masę łatwe i efektywne. Można nimi nawet temperować czekoladę. Pozwalają z łatwością zabarwić bezę szwajcarską czy ganache.

    Poznaj 10 intensywnych kolorów OS-LC NATURA!

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Food Colours
    sprzedawca
    Food Colours
  • Czekolada Kuwertura 56%

    Czekolada Kuwertura 56%

    Łagodnie deserowa, wyważona receptura o podwyższonej zawartości tłuszczu i aksamitnej konsystencji.
    Doskonałej jakości czekolady temperowane, w formie wygodnych w użyciu kostek. Niezastąpiona baza i dodatek do deserów.

    Zależnie od kompozycji i parametrów reologii, czekolady Bellaria, oferowane w postaci temperowanych kostek, mogą być stosowane:
    • Do oblewania wyrobów piekarskich, ciastkarskich (typu biszkopt z galaretką, herbatniki, pierniki).
    • Do korpusów cukierniczych o różnym kształcie: galaretek, pianek, bloków z miazgi orzechowej, krajanek.
    • Do oblewania suszonych owoców typu śliwka kalifornijska czy morela.
    • Do drażowania bakalii oraz drobnych korpusów cukierniczych.
    • Do formowania tabliczek, batonów, skorupek pralin.
    • Do ręcznego przygotowania dekoracji czekoladowych.
    • Jako dodatek do musów czekoladowych, ganaszy, mas kremowych do ciast i tortów.
    • Jako dodatek do ciast typu brownie czy murzynek.
    • Postać kostki jest również atrakcyjna jako monoporcyjna przekąska do kawy.
    Forma: kostki.
     
     
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Terravita
    sprzedawca
    Terravita

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe