...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Sacher – polewa miękka premium

    Sacher – polewa miękka premium

    Cechy:
    • nadaje wyrobom cukierniczym elegancki wygląd i wysublimowany smak
    • szerokie spektrum zastosowania
    • miękka, idealna do oblewania i przekładania ciast

    Zalety:
    • idealna jako powłoka i wypełnienie
    • elastyczna struktura i czyste cięcie
    • łatwa w użyciu, upłynnić poprzez podgrzanie w mikrofali lub kąpieli wodnej do 45°C
    • po ubiciu doskonale nadaje się do szprycowania rozetek na wyrobach cukierniczych, jako dekoracja
    • bardzo dobrze łączy się z tłuszczami (masłem lub margaryną) w proporcji 70/30, ubijana na wysokich obrotach daje krem tłuszczowy, który może być wzmocniony alkoholami lub aromatami do przekładania ciast
     
    Zastosowanie:
    • do dekoracji tortów, ciast, drożdżówek, tart i tartaletek, ptysi, eklerów, monoporcji, deserów
    • do oblewania owoców
     
    Linia polew miękkich premium Sacher oferuje różnorodne smaki:
    • Sacher Bianca
    • Sacher Carmel
    • Sacher Milk
    • Sacher Suprem, zawartość kakao: 17,5%

     

    Axon Food
    +48 605 945 700
     
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Axon Food/Norte Eurocao
    sprzedawca
    Axon Food

    Cena do negocjacji

  • Springel – żele

    Springel – żele

    Cechy:
    • błyszczące glazury nadające oblewanym wyrobom cukierniczym lustrzane wykończenie
    • szerokie spektrum zastosowania
    • gotowe do użycia
     
    Zalety:
    • do horyzontalnego wykończenia, zastosowane bezpośrednio z opakowania
    • do powlekania całego produktu, wcześniej podgrzanego do 35-40°C
    • odporne na zamrażanie i odmrażanie
    • łatwe w przygotowaniu
    • możliwość powtórnego zastosowania po zastygnięciu
    • elastyczne – nie pękają podczas krojenia
    • zapewniają świecącą, lustrzaną dekorację wyrobów cukierniczych

     

    Springel Neutral
    • sprawdza się przy pokazaniu cech wyrobu gotowego: faktury, tekstury, koloru
    • po zastygnięciu umożliwia nanoszenie na powierzchnie kolejnych dekoracji, w tym napisów z czekolady lub polewy
     
    Zastosowanie:
    • do dekoracji tortów, ciast, drożdżówek, tart i tartaletek, ptysi, eklerów, monoporcji, deserów
    • do oblewania owoców
     
    Linia żeli Springel oferuje różnorodne smaki:
    • malinowy
    • czekoladowy
    • truskawkowy
    • karmelowy
    • neutral
     


    Springel Spray żel do żelownic
    Neutralny, nabłyszczający żel do żelownic.
     

     

    Gelium Multipurpose
    Wielozadaniowy żel stworzony do bardzo szerokiego zastosowania: na zimno, na gorąco i w sprayu. Pozwala na dodatek nawet do 100% wody lub soku owocowego, niezwykle podnosząc wydajność.

     

    Axon Food
    +48 605 945 700
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Axon Food/Norte Eurocao
    sprzedawca
    Axon Food

    Cena do negocjacji

  • Zafiro – polewa premium

    Zafiro – polewa premium

    Wysokiej jakości surogat, który nie wymaga temperowania. Wyróżnia się smakiem i doskonałą kruchością. Rozpływa się w ustach, stanowiąc alternatywę dla czekolady. Idealny do oblewania i dekoracji wyrobów cukierniczych.

    Linia polew premium Zafiro oferuje różnorodne smaki:
    • Zafiro Bitter – zawartość kakao: 23%
    • Zafiro Cacao – zawartość kakao: 17%
    • Zafiro Milk – zawartość kakao: 5%
    • Zafiro Pink – o smaku truskawkowym
    • Zafiro White
    • Zafiro Gold – o smaku karmelowym.

    Axon Food
    +48 605 945 700
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Axon Food/Norte Eurocao
    sprzedawca
    Axon Food

    Cena do negocjacji

  • Vela Pistachio – krem pistacjowy

    Vela Pistachio – krem pistacjowy

    Cechy:
    • wysoka zawartość pistacji premium – 15%
    • naturalny kolor
    • aksamitna i smarowna konsystencja
    • odporny na zamrażanie
     
    Zalety:
    • intensywny smak
    • produkt gotowy do użycia
    • idealnie łączy się z tłuszczami i śmietanami
    • szeroki wachlarz zastosowania w produkcji cukierniczej
     
    Zastosowanie:
    • nadzienie do croissantów, pączków, wyrobów z ciasta parzonego i półfrancuskiego
    • dodatek smakowy do kremów, musów, mas serowych i ganache
    • do dekoracji tortów i ciast deserowych
    • inserty do monoporcji
    • polewa miękka
     
    Linia kremów Vela oferuje różnorodność smaków:
    • Vela Bianca – krem biała czekolada i orzech laskowy
    • Vela Gold – krem karmelowym
    • Vela Milk Chocolade – krem mleczna czekolada

     

    Axon Food
    +48 605 945 700

     

     
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Axon Food/Norte Eurocao
    sprzedawca
    Axon Food

    Cena do negocjacji

  • Mistrz Branży kwiecień 2024

    Mistrz Branży kwiecień 2024

    Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni i zobacz cukrowe czary w postaci kwiatów oraz przegląd rynkowy dekoracji i surowców do dekorowania.

     

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Dusza zaklęta w cukrze – rozmowa z Izabelą Fredą
    Rozwój – jesteśmy na to gotowi – rozmowa z Łukaszem Kuźmą
    Eterycznie, słodko, wegańsko – rozmowa z Izabelą Domaradzką-Michno

    Mistrz produkcji
    Torty na czasie
    Przegląd dekoracji i surowców do dekorowania
    Głębsze spojrzenie na pierniki
    Glasbord® na ściany i sufity
    Herbata dobra na wszystko
    Technobit – wagi kontrolne, które sterują dzielarką
    Pora śniadaniowa
    Za drzwiami piekarni – Konkurs Chlebem Pachnący

    Receptury
    Madagascar
    Różana kraina
    Ptysie z kruszonką i kremem malinowym
    Lodziarskie receptury finalistów Gelato Poland

    Flesh news
    Gelato Poland 2024
    SweetTargi 2024

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     
    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży
  • Mistrz Branży marzec 2024

    Mistrz Branży marzec 2024

    Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni? Na czym polega fenomen tartine bread? Jak pracować by się nie przepracować? I czy mieszkanie nad piekarnią pogłębia miłość do piekarstwa, czyli Michał i Paulina Wójcikowie.

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     
    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 38,00 zł

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe