...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Mistrz Branży listopad 2025

    Mistrz Branży listopad 2025

    Kruche ciasteczka niosące pamięć minionej epoki. Igłą i galaretką tworzone serniki. Sycylijskie pomarańcze dodające słońca i charakteru wypiekom. Miód jako naturalny słodzik i konserwant świątecznych pierników. Lukrowane grzybki krok po kroku. I wiele innych jesiennych i zimowych pomysłów do Twojej piekarni, cukierni i kawiarni.

     

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Ocalić od zapomnienia – rozmowa z Joanną Gwizdałą i Izabelą Greń
    Rodzinna cukiernia, która stała się manufakturą czekolady – rozmowa z Szymonem Musialskim
    Kwiaty z galaretki, mistrzostwo wyrzeźbione precyzją i igłą – rozmowa z Anetą Sawczenko

    Mistrz produkcji
    Sycylijskie słońce w kawałku ciasta
    Cud miód
    Urok jesieni zaklęty w lukrze – tutorial
    Uszczelki dla przemysłu spożywczego
    Locoloro – smak Ameryki Łacińskiej nieco inaczej
    Kim jest „rzemieślnik” w Polsce i na świecie
    Artezen Calybra – inwestycja, która zwraca się w oszczędnościach i zadowoleniu klientów

    Mistrz zarządzania
    Nie trać czasu na zmywanie – postaw na technologię i skup się na wypiekach!
    Premium jako strategia, nie luksus.
    Nowe priorytety w branży piekarniczej i HoReCa
    Pasja i miłość do projektowania – przepis na sukces lokalu
    Wypieczone zasięgi
    Filozofia rzemiosła

    Flash news
    Kiedy wymiana poglądów staje się prawdziwym spotkaniem –
    MIWE EXPO 2025
    Igrzyska Cukiernicze 2025!
    Zentis Polska świętuje 30-lecie!
    Food Morning – Dni Otwarte Polmarkus
    Słodkie innowacje w Cukierni Sowa – nowe otwarcie w Bydgoszczy


    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

      

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 38,00 zł

  • Mistrz Branży październik 2025 - wydanie specjalne CZEKOLADA #5

    Mistrz Branży październik 2025 - wydanie specjalne CZEKOLADA #5

    Zmysłowe Vroclinki, polskie bean-to-bary na światowych konkursach, ciasto listkujące z czekoladą i kremy czekoladowe do chleba. A także praktyczny przewodnik po tym jak działa czekolada oraz jak ją smakować. Kolejne wydanie Tajników Czekolady mocno nadziane wiedzą i inspiracjami już jest!

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Emocje zaklęte we vroclinkach – rozmowa z Agnieszką Partyką
    Czekolada to nie fast food – rozmowa z Łukaszem Smolińskim
    Od ziarna do opowieści – rozmowa z Przemysławem i Mileną Stachurami

    Mistrz produkcji
    Ekskluzywna jakość z serca Belgii – poznaj Belcolade
    Jak działa czekolada
    Czekolada – towarzyszka codzienności
    Brownie – ideał ciasta czekoladowego
    Zrób własną czekoladę!

    Receptury
    Jesień sublime
    Baton
    Tort red velvet
    WZ back edition
    Pralina bergamotka/werbena/słonecznik
    Pralina ananas/CBD
    Pralina wegańska kawa/pomarańcza/cointreau
    Pralina Eliksir Mądrości Drzewa Życia

    Mistrz zarządzania
    Co zrobić, aby klienci wracali do twojej kawiarni na czekoladę?
    Ciasto listkujące i czekolada – duet na miarę współczesnej cukierni
    Viralowe tabliczki, czyli czego pragną łasuchy w tym sezonie
    Bez kompromisów w piekarniach bezglutenowych

    Flash news
    Barry Callebaut świętuje jubileusze

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

     

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

      

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 39,00 zł

  • Mistrz Branży wrzesień 2025

    Mistrz Branży wrzesień 2025

    Jaki był tegoroczny sezon w lodziarni? Do czego przydaje się skrobia? Czy każda kawiarnia ma swoje kosei? Jak otworzyć lokal przyjazny łasuchom i zwierzakom? I jak przedstawia się polska kultura kulinarna? Wgryźcie się w nowe wydanie MB!

    SPIS TREŚCI

    Rozmowa Mistrza Branży
    Lody to więcej niż pogoda – rozmowa z Krzysztofem Kobylańskim
    Japonia na słodko – rozmowa z Masahiro Hamamoto
    Jaka jest kultura jedzenia – rozmowa rozmowa z Łukaszem Modelskim

    Mistrz produkcji
    Marizotto – od rzymskiej tradycji po globalny trend cukierniczy
    Śliwka – królowa jesieni
    Perforowane ranty cukiernicze DRranty
    Zakręcone drożdżówki
    Bagietka z sezamem
    Skrobia w cukiernictwie – niewidzialny bohater struktury i konsystencji
    Maczanie chleba w oliwie – zdrowa tradycja
    Psia Kawiarnia

    Mistrz zarządzania
    Zero waste w praktyce
    Filozofia rzemiosła
    Twój lokal to ty – dlaczego warto być sobą,
    tworzyć własną niepowtarzalna markę
    Wypieczone zasięgi

    Flash news
    Dni Otwarte Polmarkus
    Konkurs Chlebem pachnący

     

    ZAPRASZAMY DO INSPIRUJĄCEJ LEKTURY

    Pobierz numer w PDF >

    Kup bieżący numer Mistrza Branży w wersji drukowanej > 

      

    Więcej
    oferta
    inne
    producent
    Mistrz Branży, wydawnictwo Grupa 69
    sprzedawca
    Mistrz Branży

    cena 38,00 zł

  • Chleb Index 50

    Chleb Index 50

    Chleb Index 50 stanowi doskonale zbilansowany produkt o niskim IG wpisujący się w świadome podejście do codziennej diety. To pieczywo będące połączeniem oczekiwanej przez rynek funkcjonalności oraz dobrego smaku.

    W polskiej tradycji kulinarnej (a także obyczajowej) szczególne miejsce wśród produktów żywnościowych zajmuje chleb. I chociaż jego spożycie znacząco spadło, w dalszym ciągu czujemy do niego sentyment połączony z rosnącymi oczekiwaniami co do jakości i funkcjonalności.

    Współczesne pieczywo nie tylko zaspokaja głód, jest także źródłem przyjemności, dostarcza pożądanych wartości odżywczy, działa też prozdrowotnie. Zmiany te podyktowane są wieloma czynnikami, między innymi przeobrażeniami w zakresie stylu życia konsumentów, ze szczególnym naciskiem na modyfikacje nawyków żywieniowych.

    W odpowiedzi na trendy i nowe potrzeby dział R&D KOMPLET stworzył pieczywo, kluczem do interpretacji którego jest szeroko rozumiana równowaga. Chleb Index powstał z myślą o połączeniu jak największej ilości składników funkcjonalnych w jednym produkcie.

    Co wyróżnia Chleb Index 50
    • Poziom IG, który wynosi 51, co lokuje go w przedziale pieczywa o niskim indeksie glikemicznym. Konsumenci poszukujący pieczywa funkcyjnego z pewnością docenią ten aspekt.
    • Wysoka jakość i bogactwo zawartych składników – mieszanka zawiera między innymi dodatek mąki pszennej graham, nasiona i otręby pszenne.
    • Brak zbędnych E-dodatków, co powoduje, że doskonale wpisuje się w trend czystej etykiety oraz świadome podejście do zdrowego odżywiania.
    • Dobry smak oraz zwarty i stabilny miękisz, oddający bogactwo składników użytych w mieszance.
    • Uniwersalne zastosowanie – to produkt dla całej rodziny, zarówno dla najstarszych, jak i najmłodszych jej członków.
    • Możliwość stosowania w produkcji rzemieślniczej i przemysłowej.
    • Duża różnorodność wariantów recepturowych, a także łatwość użycia – umożliwia produkcję pieczywa mieszanego i żytniego, np. w tradycyjnych koszyczkach lub w postaci aromatycznej bułki żytniej w stylu fińskim. Zawsze w wysokiej, powtarzalnej jakości!

    Zrównoważony skład, niski IG, brak zbędnych dodatków, Wypróbuj i przekonaj się, jak smakuje harmonia w każdej kromce!

    Więcej
  • Mąki z Zespołu Młynów Jelonki

    Mąki z Zespołu Młynów Jelonki

    Nowoczesne technologie zastosowane w procesie produkcyjnym umożliwiają wytworzenie szerokiej gamy produktów. Oferta handlowa obejmuje typowe mąki pszenne i żytnie jak również mąki specjalistyczne produkowane na indywidualne zamówienie odbiorcy.

    • Mąka pszenna Typ 500
    • Mąka pszenna tortowa Typ 450
    • Mąka pszenna krupczatka Typ 450
    • Mąka pszenna pierogowa Typ 450
    • Mąka pszenna Typ 750
    • Mąka pszenna graham typ 1850
    • Mąka żytnia Typ 500
    • Mąka żytnia Typ 720
    • Maka żytnia razowa Typ 2000
    Więcej
  • Kakao Extra Dark 22-24%

    Kakao Extra Dark 22-24%

    Szlachetne kakao o intensywnym, bordowo-brązowym kolorze i głębokim aromacie.

    Zawiera 22–24% masła kakaowego, dzięki czemu doskonale sprawdza się jako składnik kremów, mas cukierniczych oraz dekoracji.

    Idealne do profesjonalnych zastosowań cukierniczych i gastronomicznych.

    Waga: 1 kg
    Zawartość masła kakaowego: 22–24%
    Kolor: ciemny bordowo-brązowy
    Aromat: intensywny, głęboki
    Zastosowanie: dekoracje, kremy, masy cukiernicze, wypieki
     
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Barima
    sprzedawca
    PGD

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe