...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Słodkie wyzwanie na Platynowy Jubileusz Królowej

W tym roku przypada Platynowy Jubileusz Królowej Elżbiety II, która zasiadła na brytyjskim tronie 6. lutego 1952. Z tej okazji słynny londyński dom towarowy Fortnum & Mason przygotował słodkie wyzwanie związane z królewskim puddingiem.

W konkursie The Platinum Pudding Competition ogłoszonym 10. stycznia mogą wziąć udział wszyscy entuzjaści cukiernictwa w Wielkiej Brytanii. Chodzi o przygotowanie najlepszego puddingu dedykowanego królowej, w wybranej formie. Receptura powinna być zapisana w języku angielskim, a składniki w systemie metrycznym. Przepis powinien być prosty, możliwy do odtworzenia w domowej kuchni przy użyciu podstawowych sprzętów. Desery będą oceniane przez jury złożone z ekspertów kulinarnych, piekarzy, szefów kuchni, historyków, cukierników (wśród nich będzie Mark Flanagan, szef kuchni Buckingham Palace), a wydarzenie poprowadzi znana autorka książek i programów kulinarnych, Mary Berry. 

 

 

Piątka finalistów weźmie udział w finale na żywo. Zwycięzca konkursu zostanie zaproszony do centrum obchodów jubileuszu, a jego puddingu spróbuje królowa Elżbieta II. Desery uczestników będą prezentowane publiczności podczas wydarzeń ulicznych i uroczystości zapisanych w programie obchodów.

 


W konkursie mogą wziąć udział Brytyjczycy w wieku od 8 lat, a ostatnim dniem nadsyłania zgłoszeń jest 4. lutego 2022.

 


ESS

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji