...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Weronika Stimma i Michał Palarczyk w Junior Pastry World Championship

Już w styczniu przyszłego roku we włoskim Rimini odbędzie się kolejna edycja Cukierniczych Mistrzostw Świata Juniorów (Junior Pastry World Championship). Polskę będzie reprezentować niezwykle utalentowany duet młodych cukierników – Weronika Stimma oraz Michał Palarczyk.

Weronika ma 18 lat i pochodzi z Bydgoszczy, gdzie uczy się w Zasadniczej Szkole Zawodowej Spożywczej w zawodzie cukiernik. Na swoim koncie ma m.in. zwycięstwo w Mistrzostwach Polski Uczniów Szkół Cukierniczych Expo Sweet 2014 oraz wygraną w Konkursie Cukierniczym  w Cechu Piekarzy i Cukierników w Bydgoszczy. Michał jest o rok starszy, uczy się w Technikum Gastronomicznym w Suchej Beskidzkiej. Wśród jego osiągnięć można wymienić trzecie (2013 r.) oraz drugie (2014 r.) miejsce na Mistrzostwach Polski Uczniów Szkół Cukierniczych Expo Sweet.

fot. Archiwum Expo Sweet

 

Od połowy listopada br. pieczę nad trwającymi od kilku miesięcy przygotowaniami do Mistrzostw sprawuje utytułowany cukiernik Mariusz Buritta z bydgoskiej Cukierni Sowa. To właśnie on – z pomocą Pawła Małeckiego i Aleksandry Sowy z tej samej cukierni – szkoli podopiecznych w zakresie czekolady, pralin oraz lodów. Bogatą wiedzą dzielą się również Maciej Pięta z Cukierni Kachliccy (Grodzisk Wielkopolski) oraz Jacek Zięba z Akademii Mistrza, specjalizujący się odpowiednio w: eksponatach z karmelu oraz ciastkach francuskich i torcikach czekoladowych. Dodatkowym polskim akcentem na Junior Pastry World Championship będzie Michał Doroszkiewicz z firmy Zeelandia, który zasiądzie w jednym z foteli jurorów.
Wszystkie wyżej wymienione rodzaje cukierniczej sztuki Weronika i Michał będą musieli wykonać na styczniowych Cukierniczych Mistrzostwach Świata. Wierzymy w ich umiejętności i życzymy najwyższego miejsca na podium!

fot. Archiwum Expo Sweet

fot. Archiwum Expo Sweet


Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji