...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja PS

Wielkie czekoladowe miasto – World Chocolate Masters 2018

„Futuropolis” – tak brzmi temat kolejnej edycji najbardziej prestiżowego konkursu dla chocolatierów. Realizując go, uczestnicy konkursu mają pokazać, jaką rolę za 10 lat będzie według nich pełnić czekolada w wielkich metropoliach.

Jeszcze nie zdążyliśmy ochłonąć po zmaganiach Łukasza Anioła w prestiżowym konkursie World Chocolate Masters 2015, podczas gdy już zaczynają się przygotowania do kolejnej edycji. 22 września br. w Paryżu oraz w 20 krajach całego świata uczestniczących w zmaganiach o tytuł najlepszego chocolatiera ogłoszono temat następnej, który brzmi „Futoropolis”. W ceremonii otwarcia uczestniczyli najlepsi cukiernicy, szefowie i osobowości branżowe. W Polsce event został zorganizowany w Akademii Czekolady w Łodzi. W imprezie wzięło udział ponad 100 osób ze świata polskiej gastronomii, cukiernictwa wraz z ambasadorami marki Cacao Barry – Krzysztofem Ilnickim i Michałem Doroszkiewiczem oraz ambasadorami marki Callebaut.


Oficjalne ogłoszenie tematu World Chocolate Masters 2018 w Polsce odbyło się w łódzkiej Akademii Czekolady. W evencie wzięli udział polscy ambasadorzy marki Cacao Barry – Krzysztof Ilnicki i Michał Doroszkiewicz oraz ambasadorzy marki Callebaut – Marcin Paździor i Maciej Rosiński

Nowy temat konkursu zachęca uczestników do stworzenia ich osobistych wizji na temat ewolucji czekolady i jej wpływu na świat gastronomii. W samym sercu „Futuropolis” jest wizja przyszłości czekolady w przemyśle gastronomicznym i to musi być punktem wyjścia każdej pracy.  Uczestnicy będą mieli jeden dzień, aby stworzyć eksponat z czekolady o nazwie „Obywatele Futuropolis” , hybrydowe ciasto odzwierciedlające smaki „Futuropolis” oraz przekąskę czekoladową. W każdym z zadań będą musieli połączyć motyw przewodni i zamknąć go w kształcie, projektowaniu i prezentacji, a przede wszystkim w składnikach, z których będą korzystać.



– Nowością w tej edycji będą twórcze obozy startowe dla wszystkich finalistów w celu przygotowania ich do finału – mówi kierownik projektu WCM Marta Juanola. – Finaliści będę mieli okazję zobaczyć szczególne miejsca, gdzie wyselekcjonowani mentorzy i trenerzy pomogą im w rozwijaniu ich twórczego myślenia, ducha rywalizacji i zdobywaniu doświadczenia. Co więcej, uczestnicy oczywiście będę mile widziani w naszych lokalnych Akademiach Czekolady, gdzie będą mogli trenować swoje umiejętności, uzyskać wsparcie i pomoc technologiczną – zachęca Juanola.

Wstępem do zdobycia tego prestiżowego tytułu będą krajowe preselekcje. W ciągu następnych 2 lat reprezentanci 20 krajów wezmą udział w konkursach w skali regionalnej, które wyłonią ich reprezentantów. W Polsce będzie to miało miejsce podczas targów Expo Sweet w Warszawie – 26 lutego. W preselekcji zostanie wybrany kandydat, który będzie reprezentował region Europy Wschodniej: Polskę, Czechy, Słowację lub Węgry. Tylko jeden zawodnik z każdego kraju lub regionu zostanie nagrodzony tytułem „National/Regional Chocolate Master. Podczas światowego finału w październiku 2018 r. (miejsce zostanie ogłoszone podczas preselekcji) międzynarodowe jury wybierze nowego World Chocolate Master. W poprzedniej edycji Polska była reprezentowana przez Łukasza Anioła.

Aurora Czekoladowa

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji