...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Le Cordon Bleu w Polsce

Brak czasu lub funduszy na prestiżowy kurs w Le cordon Bleu? Teraz słynna szkoła przyjedzie do ciebie! Cykl eventów rusza już w lipcu w Polsce.

Założony w 1895 roku Instytut Le Cordon Bleu od 120 lat naucza technik i wiedzy odziedziczonych po wielkich nazwiskach kuchni francuskiej. Co roku sieć Le Cordon Bleu Institutes szkoli 20 000 studentów 100 różnych narodowości w dziedzinie gastronomii, cukierni, piekarstwa oraz  zarządzania hotelami. To marzenie niemal każdego cukiernika i piekarza. Teraz jest ono na wyciągnięcie ręki!

Olivier Guyon, szef kuchni słynnego Le Cordon Bleu Paris Cuisine, już w lipcu poprowadzi kulinarne eventy w 3 polskich miastach (Poznań, Kraków i Warszawa), dzieląc się wiedzą podczas warsztatów i pokazów.

 


Pochodzący z Ile-de-France szef kuchni Olivier Guyon posiada „Certificat d’Aptitude Professionnel (CAP)”. Po ukończeniu studiów rozpoczął karierę w renomowanych paryskich restauracjach, w tym w jednym z wyróżnionych gwiazdką Michelin Le Relais d’Auteuil i dwóch hotelowych restauracjach Les Elysées również wyróżnionych gwiazdką.

W 2003 r. Szef kuchni Guyon przejął prowadzenie kuchni Goumarda, który w 2004 r. Otrzymał pierwszą gwiazdkę Michelin.

W 2009 roku Chef Guyon został szefem kuchni w Maxim w Paryżu, gdzie pozostał przez 3 lata. Podczas swojej kariery chef Guyon przyczynił się do napisania dwóch książek kucharskich: Les légumes de Joël (Editions Flammarion) i Le meilleur de la truffe.

Chef Guyon dołączył do zespołu Le Cordon Bleu Paris Chef Instructors w czerwcu 2015 roku.

 


Rozkład eventów:

1 lipca (poniedziałek) - pokaz kulinarny w Krakowie (Studio Twoj Kucharz)

2 lipca (wtorek) - pokaz kulinarny w Poznaniu (The Kitchen studio)

4 lipca (czwartek) - pokaz kulinarny w Warszawie (Cook-up Studio)

5 i 6 lipca (piątek i sobota)- kulinarne warsztaty praktyczne w Warszawie (Cook-up Studio)

W ciągu ostatnich 15 lat Le Cordon Bleu przeszkolił ponad 125 polskich studentów. Dla wielu z nich był to początek prestiżowej kariery w branży kulinarnej i hotelarskiej, zarówno w Polsce, jak i za granicą.Wśród czołowycg absolwentów znajdziemy takie nazwiska jak Anna Starmach lub Dariusz Barański.


Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji