...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Walka o... złoto? IBA 2012

16-18 września na terenach wystawowych Messe München odbędą się Światowe Targi Piekarstwa i Cukiernictwa. To największa i najważniejsza tego typu impreza w świecie. W czasie IBA 2012 w Monachium odbędą się Mistrzostwa Świata Duetów Piekarskich, podczas których nie zabraknie Polaków.

Walkę o  piekarskie Oskary zapowiedziało 12 zespołów z całego świata, oczywiście w tym obrońcy tytułu wicemistrzów, czyli zespół z Polski w składzie Przemysław Koperski z Poznania i Wiesław Kucia z Lublina. Każdego dnia rywalizować będą cztery zespoły - Polacy startują 17 września. Dzień później poznamy nowych Mistrzów Świata. 

Przypomnijmy 3 lata temu w Düsseldorfie na Targach IBA odbyły się mistrzostwa, w których zwyciężyła drużyna Francji, drugie miejsce przypadło reprezentantom Polski, trzecia była Korea. A o randze samych targów najlepiej świadczą liczby. Podczas ostatniej edycji w 2009 r. w Düsseldorfie stoiska wystawiennicze miało 1079 firm z 55 krajów. Z ich ofertą zapoznało się blisko 80 tys. odwiedzających reprezentujących aż 157 państw.

W tym roku zawodnicy przygotowują się już od  ponad 4 miesięcy. To rutyniarze, którzy występowali razem już wielokrotnie na zawodach w Nantes, Rimini, Paryżu, Nancy. Wielokrotnie startowali także   w Poznaniu w czasie Polagry.

Symfonia smaków

Tematem przewodnim  tegorocznych  Mistrzostw jest MUZYKA. Koncertowo muszą więc przebiegać zarówno przygotowania, jak i wrześniowy popis piekarskich umiejętności. Polska ekipa ćwiczy pilnie, przygotowując wypieki inspirowane… muzyką. Bochny niczym bachowska fuga, rogalikowe sonaty czy półfrancuskie menuety… nomen omen gama możliwości jest ogromna, ale to, co zaprezentują nasi zawodnicy, jest na razie pilnie strzeżoną tajemnicą. Łatwo w Monachium nie będzie zwłaszcza w konfrontacji z ekipą francuską, która powszechnie uchodzi za faworyta! – Naszą ambicją jest stanąć na najwyższym podium, choć będzie o to niezwykle trudno – zdajemy sobie z tego wszyscy sprawę - zgodnie twierdzą : Przemek, Wiesiu i ich trener Piotr Koperski .

Panowie, życzymy powodzenia, mistrzowskiego wykonania skomponowanej przez Was symfonii smaków, kształtów i aromatów,  a po koncercie -  hucznych owacji!

autor: Marzena Rutkowska-Kalisz

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji