...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK, materiał promocyjny

Jarosław Gajda powołał Fundację na rzecz promocji branży

- Od 29 listopada 2012 r. formalnie działa Fundacja na Rzecz Wspierania i Promocji Piekarstwa i Cukiernictwa z siedzibą w Radomiu - poinformował redakcję "Mistrza Branży" Jarosław Gajda, przewodniczący Krajowej Rady Piekarstwa i Cukiernictwa.

Działalnością nowo powołanej Fundacji kieruje Zarząd, w którym funkcję prezesa pełni Jarosław Gajda, a wiceprezesa – Zbigniew Prokopowicz. Kontrolę nad działaniami Zarządu ma Rada Nadzorcza, w skład której wchodzą: dr Krzysztof Cywiński, Urszula Miśkiewicz i Angelika Jędryka Pihut. W ramach Fundacji będzie działać też społeczna Rada Programowa.

‒ Jest to pierwsza taka inicjatywa w branży, która umożliwi pozyskiwanie środków finansowych na własne działania promujące. Z działalnością statutową wiąże się również promocja spożycia pieczywa jako produktu niezbędnego w zrównoważonej diecie człowieka ‒ poinformował Jarosław Gajda, przewodniczący Krajowej Rady Piekarstwa i Cukiernictwa oraz inicjator powołania Fundacji. Jak podkreśla, nowo powołana organizacja jest otwarta zarówno dla piekarzy i cukierników, osób prywatnych, jak i firm wspierających branżę piekarsko-cukierniczą.

Jeżeli Fundacja na Rzecz Wspierania i Promocji Piekarstwa i Cukiernictwa potwierdzi działalność zgodnie ze statutem, będzie ona mogła ubiegać się o zmianę statusu na organizację pożytku publicznego. To z kolei otworzy jej możliwość otrzymywania 1% podatku dochodowego od osób fizycznych.

Nowa Fundacja widnieje w KRS pod numerem 0000441641

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji