...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja DB, materiał promocyjny

Wielka przygoda uczniów z Lwówka Śląskiego na Expo Sweet

Młodzież reprezentująca Zespół Placówek Edukacyjno Wychowawczych w Lwówku Śląskim podczas Piątej Edycji Lodziarskich Mistrzostw Polski w ramach Expo Sweet 2013, to zespół, który pierwszy raz uczestniczył na tak prestiżowym poziomie wśród doskonałych i najdoskonalszych w Polsce Mistrzów – lodziarzy i cukierników.

To dla młodych wielki zaszczyt i odwaga.  Od początku konkursu uczniowie-uczestnicy obserwowali pracę
i umiejętności mistrzowskich dzieł „słodkich talentów”. Mieli okazję doświadczyć życia, zmierzyć swoje siły, umiejętności analizując każdy krok, co było dobre, a co złe. Zanim przystąpili do zadań określonych w regulaminie konkursu serce juz biło mocniej, pojawił się niepokój, a może nawet panika jak twierdzili trudna do opanowania. Uczniowie całym sercem zaangażowani, w czasie wykonywania zadań konkursowych podobnie jak wszyscy startujący musieli liczyć na siebie. Wokół nich pojawiali się tez różni przychylni ludzie, którzy obserwowali, pytali o sposoby wykonywania lodów i deserów, przekazywali wizytówki oferując uczniom pracę w piekarniach i cukierniach. zaangażowani, w czasie wykonywania zadań konkursowych podobnie jak wszyscy startujący musieli liczyć na siebie. Napotykali na trudności, które zmuszały ich do podejmowania samodzielnych decyzji. To jest teraz „szał refleksji” bo jednak mimo wszystkich niedoskonałości w praktycznych działaniach pojawiła, wyzwoliła się analiza czynności w czasie, organizacji, dokładności, umiejętności, odwagi, wniosków na przyszłość.

Nie ulega wątpliwości, że nie był to dla nich czas stracony. Można by powiedzieć, że był doskonalszy o kolejne doświadczenie na starcie dorosłego zawodowego życia. Wyzwalał dążenie do odpowiedzialności za siebie i innych. Cieszę się, że młodzi uczniowie ZSZ ze Lwówka Śląskiego podjęli się zadania zainspirowanego przez Firmę Kames i gratuluję im sukcesu uczestnictwa.  W przyszłości na pewno będą powracać do przeżyć, które podczas Mistrzostw doznali, a w pracy zawodowej będą stawiali wobec siebie wyższe wymagania.

Dziękuję załodze Lodziarni „Malinova” w Warszawie za wspaniałą współpracę, wsparcie, cenne wskazania, pomoc fachową i wprowadzenie uczniów w „Świat Lodów”. Pomoc, jaką otrzymała młodzież ZPEW Lwówek Śląski od Firmy Kames była wielkim darem i lekcją inspirowania młodzieży do podejmowania odważnych przedsięwzięć w zawodzie lodziarsko - cukierniczym. Życzymy Wszystkim życzliwym dla nas „pozytywnie zakręconym ludziom” (których interes-zysk niekoniecznie jest potrzebny do szczęścia), wielu sukcesów osobistych i zawodowych.. Dziękujemy za gesty wszechstronnej pomocy uczniom, po to, aby ich marzenia się spełniały, aby uwierzyli, że produkcja cukierniczo-lodziarska wciąż podnosi poprzeczkę doskonałości.

 

Mirosława Bełza

ZPEW w Lwówku Śląskim

 

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji