Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi
Łódź, 91-845
woj. łódzkie
ul. Franciszkańska 137, 91-845 Łódź
Produkty i usługi
Aneta Andelt, Paulina Wałęsa Łowickie wycinanki Martyna Lolo, Randia Grek
Zobacz pełną ofertę w Katalogu produktów i usług (4)
Opis działalności
Jesteśmy jedyną szkołą w Łodzi kształcącą kadry dla potrzeb przemysłu spożywczego. Kształcimy w zawodach: technik technologii żywności, technik żywienia i gospodarstwa domowego, cukiernik, piekarz, wędliniarz, operator maszyn i urządzeń. Dysponujemy doskonałą bazą dydaktyczną. Od kilku lat nasza szkoła mieści się w przestronnym, 3-piętrowym budynku. Wszystkie nasze pracownie zaopatrzone są w liczne środki technodydaktyczne i sprzęt audiowizualny. Mamy trzy pracownie, w których odbywają się zajęcia praktyczne. Są one bardzo dobrze wyposażone, a oprócz wypieku i smażenia ciast można w nich wykonywać dekoracje z karmelu, mas cukrowych, czekolady. Ostatnim nabytkiem jest temperówka do czekolady oraz przestronne lady chłodnicze. Dzięki odpowiedniej bazie dydaktycznej możemy urozmaicać zajęcia np. w wykonywanie tortów dekorowanych w różnych stylach oraz sporządzać praliny.