czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Miesiarka DIOSNA z wymiennymi narzędziami PSPVW

    Miesiarka DIOSNA z wymiennymi narzędziami PSPVW

    Miesiarka z narzędziami wymiennymi PSPVW                    

    system multifunkcjonalny
    Przeznaczony do dużych cukierni (ubijania dużych ilości mas), w których jednocześnie miesione jest ciasto

    Miesiarka PSPVW łączy zalety klasycznej miesiarki i ubijaczki planetarnej.

    Narzędzia mieszające: trzy rodzaje wymiennych narzędzi mieszających (kilka rodzajów rózg  oraz liść). 







    Miesiarka sterowana jest przy pomocy ekranu dotykowego. Dla każdej receptury zapisywany jest oddzielny program. Przy czym prędkość obrotu dzieży i mieszadeł regulowana jest bezstopniowo. Podczas ubijania i mieszania dzieża obraca się w kierunku mieszadeł i doprowadza mu masę. Zgarniacz zbiera przyklejone kawałki ciasta z brzegów dzieży. Zaletą urządzenia są duże szarże ciast/ mas, które mogą powstawać. Receptura na ponad 200 kg sernika może teraz powstać w jednej szarży, a nie jak dotychczas w kilku. Jednorazowe odważanie i ubijanie daje spore oszczędności czasu.

    Wykonanie:

    • W całości ze stali nierdzewnej
    • Narzędzia podnoszone i opuszczane hydraulicznie
    • Dzieża blokowana szczękami hydraulicznymi
    • Miesiarka ustawiona 15 cm nad podłogą, spełnia wymogi HACCP
    • Oddzielna szafa sterownicza, montowana do dolnej części obudowy
    • Ekran dotykowy
    • Falownik silnika dzieży i mieszadeł sterowany oddzielnie
    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    DIOSNA
    sprzedawca
    GETH

    Cena do negocjacji

  • Miesiarka typu "Wendelkneter" DIOSNA

    Miesiarka typu "Wendelkneter" DIOSNA

    Miesiarka typu WENDELKNETER cieszy się zainteresowaniem wśród dużych rzemieślniczych i przemysłowych piekarni (zauważalne zmiany rynkowe wskazują na ten unowocześniony sposób miesienia). Uwarunkowane swoją strukturą mieszadło wymagało dotychczas dość dużej ilości ciasta minimalnego w dzieży. Nowe opracowanie mieszadła umożliwia proces miesienia również małych ilości ciasta.

    Przeznaczenie: Obok wymagającego ciasta pszennego, żytniego i pełnoziarnistego procedura ta nadaje się do produkcji ciasta francuskiego, „wrażliwego” ciasta owocowego, ciasta do nadzienia z czekolady, nugatu, trufla, marcepana i innych.

    Mieszadło: Specjalna geometria, 2 ustawione względem siebie narzędzia i precyzyjna pozycja względem ścian dzieży stanowią istotę tego systemu.  

    Zasada działania: Urządzenia wykonują ruch obrotowy w przeciwnych kierunkach. Wskutek modyfikacji tego systemu zmieniono kąt skręcania. Narzędzia skierowane w dół podczas obracania pozwalają zebrać od razu z dna mieszarki najmniejsze ilości ciasta i wprowadzić w zakres pracy opatentowanego mieszadła. Tym samym wszystkie zalety mieszarki Wendelkneter mogą być wykorzystane już przy zapełnieniu dzieży w ilości 1/3. 

    Mieszadła opuszczane są od góry i wkładane do obracającej się już dzieży. Dzięki temu niezbędne naciąganie i pęcznienie (utrząsanie) surowców osiągane jest na etapie powstawania ciasta. Ten szczególny rodzaj mieszadła sprawia, iż ciasto miesione jest intensywnie i bardzo szybko /do 5 000 kg ciasta na h/, TA wzrasta o 1-2%, a mimo to ciasto nie ulega przegrzaniu. Nowe wyprofilowanie mieszadeł redukuje skłonność do pięcia/podnoszenia się ciasta w górnym zakresie urządzenia. 

    Funkcjonalność: wprowadzone najnowsze zmiany umożliwiają miesienie ciasta przy napełnieniu 1/3 objętości dzieży.

     Pojemność dzież (stała i wyjezdna): od 160 – 600 kg ciasta

    Komfort obsługi:            

    ·     Spokojny rytm pracy: dzieża wciągana, lekko unoszona i blokowana przez szczęki hydrauliczne

    ·    Zwrotne dzieże, łatwe w przesuwaniu po zakładzie

    ·    Gładkie, łatwe w czyszczeniu powierzchnie, konstrukcja ustawiona na nóżkach – dostęp do podłogi, zgodnie z wymogami HACCP

    ·    Nieduże gabaryty (idealne dla małych i średnich zakładów)

    ·    Szczęki hydrauliczne bez potrzeby regulacji współpracują również z innymi wielkościami dzież

    ·    Korpus wykonany ze stali nierdzewnej

    ·    Bezawaryjność

     

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    DIOSNA
    sprzedawca
    GETH
  • Miesiarka spiralna DIOSNA SPV 240

    Miesiarka spiralna DIOSNA SPV 240

    z uwagi na UNIWERSALNY SYSTEM MIESIENIA najczęściej kupowane miesiarki w Polsce 

    Mieszadło: spiralna forma zapewnia dużą powierzchnię roboczą, zasięg od dzieży ściany aż po jej środek, dzięki czemu dba o równomierne napowietrzanie ciasta i jego intensywne miesienie. Spiralny system miesienia wspierany jest przez odpowiednio dobrany stosunek ilości obrotów dzieży i spirali.

    Przeznaczenie: najpopularniejszy, uniwersalny system miesienia, sprawdza się w miesieniu wszystkich rodzajów ciasta (ciasta pszenne- trudne w miesieniu, ciasta mieszane, a nawet ciasta ciężkie z mąki żytniej)

    Funkcjonalność: optymalne wyrobienie ciasta już przy 5 % napełnieniu dzieży

    Pojemność dzież (stała i wyjezdna): dla SPV od 120 – 240 kg, dla SP od 24 – 200 kg

    Komfort obsługi:            

    • Spokojny rytm pracy: dzieża wciągana, lekko unoszona i blokowana przez szczęki hydrauliczne
    • Gładkie, łatwe w czyszczeniu powierzchnie, konstrukcja ustawiona na nóżkach – dostęp do podłogi
    • Nieduże gabaryty (idealne dla małych i średnich zakładów)
    • Szczęki hydrauliczne bez potrzeby regulacji współpracują również z innymi wielkościami dzież
    • Korpus wykonany ze stali nierdzewnej

     

    Więcej o miesiarkach spiralnych na: www.geth.pl

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    DIOSNA
    sprzedawca
    GETH

    Cena do negocjacji

  • Forma Piłka

    Forma Piłka

    Forma Piłka

    wymiar wew.: średnica   22cm

                               głębokość 11cm

    Forma wykonana ze stali czarnej ,dwustronnie pokryta powłoką "non-stick" zapobiegającą przywieraniu.

     Cena netto 

     





     

     

     

     



     






     




    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Magorex
    sprzedawca
    Magorex

    cena netto 65,00 zł

  • Forma Boisko

    Forma Boisko

    Forma Boisko

    wymiar wew. 35cm x 24,5cm x 4,5cm

    Forma wykonana ze stali czarnej ,dwustronnie pokryta powłoką "non-stick" zapobiegającą przywieraniu.

    Cena netto   

     

     

     

     



     




    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Magorex
    sprzedawca
    Magorex

    cena netto 65,00 zł

  • Piec półkowy MIWE THERMO EXPRESS

    Piec półkowy MIWE THERMO EXPRESS

    MIWE termo expres jest piecem półkowym ogrzewanym olejem ze specjalnego kotła grzewczego (kocioł może ogrzewać kilka pieców, system wygodny ze względu na wymóg jednego palnika i jednego komina dla kilku pieców). Energia pozyskiwana z kotła jest dopasowywana do aktualnego zapotrzebowania pieca. Technika termo olejowa tworzy łagodną atmosferę wypieku dla najbardziej wymagających produktów gwarantując równomierność wypieku. W wersji dwu obiegowej piec może pracować na dwóch niezależnych temperaturowo grupach półek. Opcjonalne wyposażenie: wyjezdny system półek (wygoda w zasadzaniu pieca). Regulowana wysokość płyt kamiennych w piecu pozwala na pieczenie wysokich produktów. Nasycona para działa optymalnie na połysk i koloryt pieczywa. Brak pęknięć w skórce zapewnia sprawny system odparowania.

    Sterowanie: MIWE FP i MIWE TC

    Ilość półek – max. 12

    Max. pow. wypiekowa 53 m2

    Wykonanie: stal nierdzewna

    więcej o piecach MIWE thermo express na: www.geth.pl

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    MIWE
    sprzedawca
    GETH

    Cena do negocjacji

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe