czym jest Mistrz Branży

Mistrz Branży Portal dla piekarzy, cukierników i lodziarzy

Opcje filtrowania

















 
rozwiń opcje

Kategorie produktów i usług

Katalog Produktów i Usług

  • Automatyczny przelotowy smażalnik do pączków JUFEBA

    Automatyczny przelotowy smażalnik do pączków JUFEBA

    Uniwersalny smażalnik przelotowy do pączków charakteryzuje się zwartą, przemyślaną konstrukcją, zapewniającą prostą i komfortową obsługę. Smażalnik wykonany jest jako urządzenie wolnostojące, opcjonalnie wyposażone dodatkowo w urządzenie do podawania pączków, automatyczną nadziewarkę, stację dozującą. Całość obsługuje jedna osoba, co oszczędza czas i pieniądze. Posiada przyjemny i przejrzysty pulpit sterowniczy z wyświetlaczem cyfrowym.

    Ogrzewanie z ochronnym programem topienia się tłuszczu
    Ogrzewanie wanny olejowej wyposażone jest w elektryczne, chroniące jakość tłuszczu grzałki. Grzałki wykazują słabą moc na swojej górnej powierzchni i są rozłożone równomiernie na całej powierzchni wanny olejowej. Pod grzałkami znajduje się chłodna, spokojna strefa, w której zbiera się wszelki osad. Tym samym nie dochodzi do szybkiego spalania zawiesin, które niszczą tłuszcz. 

    Szczególnie ważnym, zarówno dla ochrony tłuszczu, wydajności, czy też jakości produktów jest mikroprocesorowy czujnik temperatury, który umożliwia regulację temp. z dokładnością do 1 stopnia C. Regulator sterownia temperatury zawiera program topienia tłuszczu o stałej konsystencji zapewniający jego ochronę przed przegrzaniem.

    Stół załadowczy
    W celu pełnej automatyzacji procesu smażenia pączków, został skonstruowany stół załadowczy.
    Jest to oddzielna jednostka jezdna, która jest przystawiana do początku smażalnika. Usytuowanie i zablokowanie stołu względem smażalnika odbywa się przy pomocy jednej dźwigni, a praca w trybie automatycznym jest możliwa po wpięciu wtyczki do gniazda smażalnika. Cała ta procedura odbywa się w ciągu kliku minut i jest bardzo prosta.
    Kęsy ciasta garowane są na blachach perforowanych, wyłożonych specjalnym, nadającym się do prania płótnem przystosowanym do kontaktu z artykułami spożywczymi.
    Płótna zaczepiane są, za pomocą prętów, do prowadnic stołu załadowczego a wygarowane pączki są w sposób automatyczny i zsynchronizowany przekazywane do smażalnika przy pomocy taśmy siatkowej ze stali nierdzewnej. Mechanizm wciąga płótno pod spód stołu i odkłada na półkę.

    Smażalnik
    Proces obróbki cieplnej odbywa się w specjalnie wydzielonych sekcjach. Ułatwia to w późniejszym etapie automatyczne odwracanie produktu. Smażalnik przelotowy wyposażony jest w trzy stacje odwracające, które nad wyraz delikatnie i bezpiecznie odwracają pączki. Podczas odwracania pączki uniesione są nieznacznie nad lustro tłuszczu. Tak aby biała obwódka została lekko pokryta tłuszczem w celu jej utrwalenia. Stacje odwracające umieszczone są na ramie nośnej nad wanną z tłuszczem a zanurzone są tylko podczas obracania pączków na krótką chwilę. Dzięki temu stacja ta nie nagrzewa się co wydłuża jej żywotność i oszczędza energię. Stacje odwracające zamontowane są w sposób umożliwiający przestawienie ich bez użycia narzędzi, dzięki czemu sam użytkownik może regulować międzyczasy smażenia produktów na danej stronie.

    Dodatkowo każda z trojga stacji może być w każdej chwili wyłączona
    W czasie smażenia cały czas możemy obserwować temperaturę smażenia na wyświetlaczu cyfrowym. Po usmażeniu produkt trafia na żaluzjowy ociekacz, na którym następuje odsączenie z tłuszczu. Następnie po odsączeniu pączki zsuwają się na stół odbiorczy lub na podajnik siatkowy wykonany ze stali nierdzewnej, przekazujący pączki do nadziewania. Odbiorcza taśma transportowa umożliwia również lekkie schłodzenie pączków przed nadziewaniem.


    Nadziewanie
    Nadziewanie odbywa się automatycznie, pączki z podajnika żaluzjowego po odsączeniu tłuszczu przechodzą na stół odbiorczy i dalej na podajnik poprzeczny do stacji nadziewającej. Pączek po przejściu przez czujnik optyczny, zostaje z odpowiednią precyzją poddany nadziewaniu. Wielkość dawki nadzienia jest regulowana.
    Przy większych wydajnościach zastosowana jest nadziewarka pojemnościowa, która automatycznie nadziewa jednocześnie cały rząd usmażonych pączków

    Dozowanie
    Urządzenie dozuje ciasto gofrowe w kształcie oponek, mufinek małych kulek w dwóch wielkościach (w kształcie identycznym jak małe pączki na wagę sprzedawane w Polsce).

    Stacja dozująca za pomocą dźwigni podnoszona jest do wysokości roboczej smażalnika. Dozowanie ze stacji odbywa się automatycznie według wcześniej zaprogramowanych czasów. W przypadku dozowania kulek istnieje możliwość zadozowania jednocześnie dwóch sztuk (co zwiększa wydajność urządzenia dwukrotnie) . Ponadto występuje możliwość dozowania innych kształtów ciasta np. mufinek, oponek.

    Zalety

    Sterownie cyfrowe pozwalające na bardzo dokładne określenie całego procesu pieczenia.

    Możliwość przesunięcia (zmiany położenia) wywrotnic, bardzo ciekawe rozwiązanie pozwalające
    samemu określić w którym momencie mają być przewrócone pączki na drugą stronę

    Skrzynka elektryczna sterująca pracą całego smażalnia z wyprowadzonymi przełącznikami do
    poszczególnych wywrotnic. W każdej chwili możemy wyłączyć jedną lub wszystkie wywrotnice jeżeli
    zaistnieje taka potrzeba.

    Cały mechanizm transportujący wraz z wywrotnicami jest podnoszony do góry.
    Ułatwia to dojście do dna smażalnika i bardzo szybkie wyczyszczenie.

    W smażalniku znajduje się wymienny filtr, który oddziela zanieczyszczenia znajdujące się w oleju.
    Bardzo łatwy dostęp do filtru.

    Smażalnik pracuje w trybie ciągłym, uzupełnianie oleju w komorze smażalnika odbywa się
    automatycznie. W urządzeniu znajduje się zbiornik na olej. Olej z komory smażalnia
    przechodząc przez filtr trafia do zbiornika a następnie poprzez pompę jest transportowany
    w odpowiedniej ilości do komory smażenia, tak, aby w komorze smażalnika znajdowała się zawsze
    optymalna ilość oleju dla smażonego produktu.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    geth
    sprzedawca
    GETH
  • Nadziewarka reczna boczna 2l

    Nadziewarka reczna boczna 2l

    Nadziewarka boczna  do pączków w całości wykonana jest ze stali nierdzewnej. Prosta i trwała konstrukcja nadziewarek pozwala na łatwy demontaż i szybkie umycie części. Charakteryzują się również dużą wytrzymałością przy dłuższym okresie ich eksploatacji. Nasze nadziewarki można także wykorzystywać do nadziewania rurek i innych wyrobów cukierniczych. W przypadku nadziewarek bocznych z powodzeniem można je stosować np. do nakładania marmolady, galaretek na ciastka

    cena netto

    Części eksploatacyjne tj. tłoczek, sprężyna i igła nie podlegają gwarancji.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Magorex
    sprzedawca
    Magorex

    cena netto 510,00 zł

  • Nadziewarka reczna podwójna z miską 5l

    Nadziewarka reczna podwójna z miską 5l

    Nadziewarki podwójne z miską:

    - w całości wykonane są ze stali  nierdzewnej
    - łatwy demontaż i szybkie umycie części
    - duża wytrzymałość przy dłuższym okresie ich eksploatacji.
    - można także wykorzystywać do nadziewania rurek i innych
      wyrobów cukierniczych
    - porcja nadzienia od 0 - 14g
    - pojemność miski ok. 5L

    Cena netto 

    Części eksploatacyjne tj. tłoczek, sprężyna i igła nie podlegają gwarancji.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Magorex
    sprzedawca
    Magorex

    cena netto 545,00 zł

  • Nadziewarka reczna pojedyńcza z miską 5l

    Nadziewarka reczna pojedyńcza z miską 5l

    Nadziewarki pojedyńcze z miską:

    - w całości wykonane są ze stali  nierdzewnej
    - łatwy demontaż i szybkie umycie części
    - duża wytrzymałość przy dłuższym okresie ich eksploatacji.
    - można także wykorzystywać do nadziewania rurek i innych
      wyrobów cukierniczych
    - porcja nadzienia od 0 - 14g
    - pojemność miski ok. 5L

    Cena netto

    Części eksploatacyjne tj. tłoczek, sprężyna i igła nie podlegają gwarancji.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Magorex
    sprzedawca
    Magorex

    cena netto 420,00 zł

  • Nadziewarka automatyczna do pączków z lejem stożkowym

    Nadziewarka automatyczna do pączków z lejem stożkowym

    Nadziewarki doskonale sprawdzają się w małych i średnich zakładach cukierniczych. Ich budowa zapewnia bezpieczną oraz bardzo wydajną pracę. Obsługa urządzenia jest bardzo prosta i nie wymaga dużego nakładu siły, przez co nadziewanie jest łatwe i niemęczące. Wyposażenie nadziewarek pozawala na nadziewanie w pozycji poziomej.

    Nadziewarka uruchamiana jest za pomocą czujnika zbliżeniowego.

    Sterowanie elektroniczne
    Ustawianie ilości dozowanego nadzienia odbywa się za pomocą panelu sterowania.


    Prosta konstrukcja
    Nadziewarka składa się z kilku szybko demontowanych części, które można myć pod bieżącą wodą.

     Cena netto


    Dane techniczne: 
    Zasilanie: 230 V – 50 Hz
    Zabezpieczenie: bezpiecznik 0,63 A
    Moc: 80 Wat
    Wykonanie nadziewarki spełnia wymagania norm europejskich CE
    Gwarancja producenta 12 miesięcy.

    Części eksploatacyjne tj. tłoczek, sprężyna i igła nie podlegają gwarancji.

    Więcej
    oferta
    sprzedaż
    producent
    Magorex
    sprzedawca
    Magorex

    cena netto 6 500,00 zł

  • Infra - piece półkowe elektryczne

    Infra - piece półkowe elektryczne

    Piece pokładowe serii Infra:
    - pełna regulacja temperatury grzałek dolnych i górnych
    - dowolność pracy komór
    - wypiek na blachach lub bezpośrednio na płycie hertowej
    - system zaparowanie (osobno dla każdej komory)
    - garownia wraz z wytwornicą pary i ogrzewaniem  (modele 4 komorowe

    Sterowanie:
    - cyfrowe DMS
    - komputerowe Master lub WinServer
    - analogowe

    Dostępne modele: 

    • Infra AE
    • Infra CE
    • Infra EE

     

    Więcej

Produkty promowane

Prezentacja produktów

Kategorie

Maszyny i urządzenia do produkcji

Pozostałe