...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AK

Artystyczna uczta. Podsumowanie konkursu Wystawa Dekoracji Cukierniczych Expo Sweet 2020

To była wysmakowana uczta, pełna artyzmu, ciekawych pomysłów, nowych technik i oczywiście pasji! W konkursie dekoracji cukierniczych podziwialiśmy ponad 60 prac w 6 kategoriach, przygotowanych przez dekoratorów z Polski oraz Litwy, Słowacji, Rosji i Białorusi. Oto wyniki i krótkie podsumowanie.

Już na pierwszy rzut oka było widać, że w tym roku w konkursie silną reprezentację miały torty okolicznościowe oraz kompozycje kwiatowe, które do złudzenia przypominały naturalne okazy. W kwiatach zdecydowany prym wiodły dekoratorki ze wschodniej Europy. Choć pozostałe kategorie nie były aż tak "oblegane", mocno przyciągały uwagę – przykładem jest, wg nas, kategoria "ciasteczka, babeczki, ciasteczka 2D i 3D". Artyści w tej kategorii przeszli samych siebie – formą, poruszaną tematyką, pomysłem na ekspozycję oraz wykonaniem!

Wśród startujących można było zobaczyć nowe nazwiska, jak i te znane w branży, m.in. dekoratorki współpracujęce z Mistrzem Dekoracji! Na wystawie mogliśmy odkryć prawdziwe talenty, zobaczyć świeże pomysły i docenić wykonanie.

Jury konkursu pod przewodnictwem Renaty Martyny

KONKURS DEKORACJI CUKIERNICZYCH Expo Sweet 2020 - WYNIKI

K1 TORT OKOLICZNOŚCIOWY

Tort okolicznościowy Ivety Kosikovej (złoto i Grand Prix)

Iveta Kosikova – złoto + GRAND PRIX
Elżbieta Grabska – złoto
Joanna Stabno – złoto
Sylwia Stępowska – złoto
Anna Gałan – srebro
Justyna Kowal – srebro
Magdalena Krawczyk – srebro
Iwona Pycyk – brąz
Katarzyna Uykan – brąz
Agnieszka Spławińska – brąz
Izabela Borys-Tarkowska – brąz
Karolina Ciesielska – brąz
Magdalena Bucka – brąz

K2 TORT RZEŹBIONY 3D

Tort rzeźbiony 3D Aleksandry Iwony Wasilewicz (złoto i Grand Prix)

Aleksandra Iwona Wasilewicz – złoto + Grand Prix
Anna Wróbel – złoto
Karolina Kłyż – srebro
Klaudia Jakubczak – srebro
Agnieszka Obłąb – srebro
Sylwester Jóźwiak – srebro
Nadiia Tomeniuk – srebro
Barbara Kozieradzka – brąz
Anna Sygacz-Romaldowska – brąz

K3 EKSPONAT DEKORACYJNY MAŁY

Eksponat dekoracyjny mały Agaty Kowalczyk (złoto i Grand Prix)

Agata Kowalczyk – złoto + GRAND PRIX
Artur Chojnacki – złoto
Barbara Buda – srebro
Irina Zobnina – srebro
Maria Lechel – srebro
Karolina Ciesielska – srebro
Beata Mielcarek – brąz
Sylwia Hołubek-Jankowska – brąz

K4 EKSPONAT DEKORACYJNY DUŻY

Eksponat dekoracyjny duży Patryka Janickiego (złoto i Grand Prix)

Patryk Janicki – złoto + GRAND PRIX
Małgorzata Woźniak-Ławniczak – złoto
Sylwester Jóźwiak – złoto
Monika Kołodziej – srebro
Maryna Stembkowska – brąz

K5 KOMPOZYCJE KWIATOWE

Kompozycja kwiatowa Orisy Izherskiej (złoto i Grand Prix)

Orisa Izherska – 2x złoto, srebro + GRAND PRIX
Marina Devyatko – złoto, srebro
Małgorzata Witkowska – srebro
Svetlana Pavlovska – złoto, srebro
Hanna Varytskaya – brąz
Iryna Aristova – brąz
Iryna Pashshenko – brąz
Oksana Vedmedenko – brąz

K6 KATEGORIA CIASTECZKA, BABECZKI, PIERNICZKI 2D i 3D

Ciasteczka, babeczki, pierniczki 2D i 3D Daivy Peciuliene (złoto + Grand Prix)

Daiva Peciuliene 2x złoto + GRAND PRIX
Anna Dziedzic – złoto
Agnieszka Zielińska – złoto
Anna Piórkowska – 2x złoto
Jolanta Figiel – złoto
Agata Kowalczyk – srebro
Lidia Michalczyk – srebro
Małgorzata Klimkiewicz – srebro
Iryna Arystowa – brąz

Nasza redakcja gratuluje wszystkim Uczestnikom! Zapraszamy do obejrzenia galerii prac

Ciasteczka Anny Dziedzic (złoto)

Kadr z pracy Anny Dziedzic pt. There is no Plan(et) B

Babeczki Daivy Peciuliene (złoto)

Babeczki z masą maślaną Agnieszki Zielińskiej (złoto)

Zbliżenie na zwycięskie pierniczki Daivy Peciuliene

Efektowne domki Małgorzaty Klimkiewicz (srebro)

Ciasteczka Jolanty Figiel (złoto)

Pierniczki 3D Iryny Aristovej (brąz)

Nietypowe pierniki Anny Piórkowskiej (złoto)

Sylwia Stępowska za tort okolicznościowy otrzymała złoto

Tort Joanny Stabno

Tort okolicznościowy Joanny Stabno zgarnął zasłużone złoto

Tort okolicznościowy Moniki Panejko (złoto)

Eksponat dekoracyjny mały Artura Chojnackiego (złoto)

Eksponat dekoracyjny mały Iriny Zobniny (srebro)

Eksponat dekoracyjny mały Karoliny Ciesielskiej (srebro)

Jedno ciasteczko z kolekcji Anny Piórkowskiej (złoto)

Tort rzeźbiony 3D Anny Wróbel (złoto)

Tort okolicznościowy Katarzyny Uykan (brąz)

Tort Iwony Pycyk (brąz)

Tort okolicznościowy Justyny Kowal (srebro)

Fragment tortu Anny Gałan (srebro)

Eksponat dekoracyjny duży Sylwestra Jóźwiaka (złoto)

Kompozycja kwiatowa Małgorzaty Witkowskiej (srebro)

Kompozycja kwiatowa Mariny Devyatko (złoto)

Kompozycja kwiatowa Oksany Vedmedenko (brąz)

Bieżące wydanie czasopisma

W nowym MB przeczytasz jak smakuje cukierniczy hat-trick Łukasza Roguskiego, ukoronowany tytułem Mistrza Europy w Dekoracji Tortów Expo Sweet 2020; poznasz zasady gelato wg Jacopo Chelli, nauczysz się przygotowywać lody bez cukru. Zapraszamy.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Przejrzyj okrojony numer (Katalog reklam) online lub pobierz PDF >>

    Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji