...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Bielmar, materiał promocyjny

Ciastka Wiedeńskie (półfrancuskie)

Autor: Bielmar

RECEPTURA PODSTAWOWA:
• 500 ml zimnej wody
• 100 g drożdży
• 90 g cukru
• 8 g soli
• 4 - 5 szt. jaj
• 1200 g mąki pszennej (typ 500)
• 1150 g margaryny Puff Pastry Z.T. „Bielmar”

Z jednej porcji ciasta otrzymujemy 55 szt. ciastek o masie 60 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
• Wszystkie składniki (oprócz margaryny Puff Pastry) mieszać i wyrobić w miesiarce na wolnych obrotach ok. 8 - 10 min, ciasto musi być miękkie i delikatne. Wyrobione ciasto wyłożyć na stół i dodać margarynę Puff Pastry Z.T. „Bielmar” o temperaturze roboczej ok. 18 - 20°C i wałkować 3 x 3, grubość ciasta przy wałkowaniu ręcznym powinna mieć ok. 5 mm, przy użyciu maszyny do wałkowania grubość 3,5 mm.
• Z gotowego ciasta wykroić małe kwadraty 8 x 8 cm, zawinąć rogi do środka i pozostawić ciastka do wyrośnięcia w garowniku na 25 - 30 min w temp 37°C.
• Po wyrośnięciu za pomocą rękawa cukierniczego, nadziewać ciastka musem malinowym lub kremem waniliowym.
• Wypiekać w temp ok.190 - 200°C przez ok. 8 - 10 min na złoty kolor.

 

DEKORACJA:
Po upieczeniu udekorować „koronę” ciastka lukrem.

RADA MISTRZA:
Przy rezygnacji z lukru i zastosowaniu nadzienia ze śliwek kalifornijskich w połączeniu z odrobiną soku cytrynowego, ciastka doskonale nadają się dla cukrzyków.
Ciasto przygotowywane jest metodą tradycją, bez sztucznych dodatków i zachowuje świeżość przez dwa dni.

Opcje filtrowania

 
 
 
 

Proszę zaznaczyć maksymalnie 5 pozycji.

 
rozwiń opcje

Inne receptury przygotowane przez Zakłady Tłuszczowe „Bielmar” Sp. z o.o.

Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

Pełny numer dostępny tylko w prenumeracie >>




Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji