dodano , Redakcja AU

Cukiernictwo a’la Gianluca Fusto – szkolenie "Monoporcje masterclass"

6 monoporcji stworzonych krok po kroku na oczach uczestników i szczegółowo omówionych - tak zapowiada się kolejne szkolenie Ashanti School. Poprowadzi je światowej renomy włoski pastry chef - Gianluca Fusto.

Jeden z geniuszy cukiernictwa, który zasłynął na arenie światowej w bardzo młodym wieku - Gianluca Fusto - jeszcze w maju zawita w łódzkiej szkole Ashanti. Fusto przykłada ogromną wagę do kultury kraju, ale też chemi i fizyki, wykorzystując wiedzę z tych dziedzin do lepszego poznania surowca. A przez to - tworzenia doskonałych ciast i deserów. W tym wszystkim, prócz liczb i wzorów nie może zabraknąć zabawy, tak by w słodkościach czuć było finalnie przekazywanie emocji. Welokrotnie nagradzany w międzynarodowych konkursach. Zdobywca tytułu "Cukiernika roku 2012" nadawanego przez  przez prestiżową firmę kawową Lavazza. 

źródło: www.ogg.it

Trzyma się tak zwanej "Reguły Trójki": w każdym z jej przepisów zawsze muszą być trzy produkty, trzy struktury, trzy tekstury, trzy temperatury i trzy kolory. Jak wygląda to w praktyce - to zobaczą uczestnicy jego pokazu i szkolenia, które odbędzie się w Ashanti School 24 maja. Jest ono skierowane zarówno dla początkujących, jak też zaawansowanych cukierników. Wszystkich, którzy chcą wejść głębiej w cukiernictwo. Gianluca Fusto wykona 6 monoporcji według własnych receptur, wyjaśniając szczegółowo poszczególne etapy swojej pracy.


Program:

⦁    HOKU / Yuzu, extra virgin olive oil and Laurel
⦁    EROS / Tonka beans, sour cherries and crystallized pine nuts
⦁    MARIE ANTOINETTE / Jivara, Carmagnola peppers, raspberry
⦁    PEACE / Peas, mint and vanilla
⦁    LA MIA CROSTATINA AGLI AGRUMI / Fresh wasabi, pistachio and grapefruit
⦁    DESIRE / Sheep ricotta cheese, pecan nuts and dates

Organizatorzy zapewniają tłumaczenie na język polski oraz przerwę na lunch.

Cukiernictwo a’la Gianluca Fusto – Monoporcje masterclass
Data:
24.05.2018
Czas: 10.00-18.00
Miejsce: Ashanti School, Łódź, ul. Sienkiewicza 82/84

Koszt: 800 zł
Liczba miejsc ograniczona!

Więcej informacji oraz zapisy: KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

Majowy Mistrz Branży pod znakiem tortów, stylowego dekorowania i wegańskiego cukiernictwa. Jak Agnieszka Paczóska wprowadziła Planetę Tortów na artystyczną orbitę i co chce osiągnąć w biznesie? Czego szuka w czekoladzie belgijski mistrz Patrick Aubrion, współtwórca Ruby?

Zobacz więcej
Bieżący numer

Polecamy przeczytać

Przejrzyj online Katalog reklam lub ściągnij na dysk (aktualny) PDF >>

Mistrz Branży

Maszyny i urządzenia do produkcji