...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Cukiernicy juniorzy na Mistrzostwach Świata

23. stycznia, podczas targów Sigep Rimini, rozpoczną się Cukiernicze Mistrzostwa Świata Juniorów (Junior World Pastry Championship). Nie zabraknie na nich reprezentantów z Polski.

Z przeciwnikami z Korei, Francji, Włoch i Peru w międzynarodowym konkursie drużynowym zmierzą się Kamil Poćwiardowski (Piekarnia Cukiernia Poćwiardowski, Bydgoszcz) i Stanisław Kropidłowski (Kropek Piekarnia Cukiernia, Zblewo). Mlodzi cukiernicy szkolili się między innymi pod okiem kilkukrotnego mistrza świata Stephana Kleina we Francji, w przygotowaniach zespołu brał udział także weteran prestiżowych konkursów i szkoleniowiec, Michał Wiśniewski.

 


Tegorocznym tematem mistrzostw jest “Amazonia, podróż do natury” - temat ma być zobrazowany poprzez dzieła z cukru i czekolady, przy użyciu składników przewidzianych w regulaminie. Jak czytamy w opisie konkursu, “Zespoły mają za zadanie zaprojektować nowe kształty, innowacyjne linie i hipernowoczesne efekty dekoracyjne, puścić wodze fantazji, tworząc w zgodzie z określonymi produktami”. Do przygotowania będą: eksponaty z cukru, czekolady, ciastka deserowe, ciasto czekoladowe, pucharki lodowe i deser na talerzu na bazie espresso.

Każda ekipa startująca w mistrzostwach powinna być złożona z managera, który będzie członkiem międzynarodowego jury (w polskiej ekipie będzie to Ana Florencia Davila z Akademii Umiejętności Inspiracja firmy Barbara Luijckx) i z uczestników konkursu. 

Zwycięzców mistrzostw poznamy 25. stycznia. Trzymamy kciuki!


źródło: https://en.sigep.it/ 


Bieżące wydanie czasopisma

W czym tkwi fenomen bento cake? Co zagraża dziś najmocniej lodziarniom rzemieślniczym? Jakie nowinki pojawiły się na tegorocznych targach Sigep?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać



     

    Drodzy Czytelnicy, wszystkie materiały na portalu Mistrz Branży są darmowe. Wspieramy tym rzemiosło, bo jest dla nas najważniejsze. Jeśli możecie, wspomóżcie również nasze dzieło wykupując prenumeratę lub przekazując cegiełkę na funkcjonowanie i rozwój. Z góry dziękujemy.

    wspieraj twórczość Mistrza Branży wspieraj twórczość Mistrza Branży
     


    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>

    żytni IG niski indeks

    oprogramowanie dla piekarni

    Wypieki wegańskie puratos

    Lody MEC3

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji