...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Cukiernicy juniorzy na Mistrzostwach Świata

23. stycznia, podczas targów Sigep Rimini, rozpoczną się Cukiernicze Mistrzostwa Świata Juniorów (Junior World Pastry Championship). Nie zabraknie na nich reprezentantów z Polski.

Z przeciwnikami z Korei, Francji, Włoch i Peru w międzynarodowym konkursie drużynowym zmierzą się Kamil Poćwiardowski (Piekarnia Cukiernia Poćwiardowski, Bydgoszcz) i Stanisław Kropidłowski (Kropek Piekarnia Cukiernia, Zblewo). Mlodzi cukiernicy szkolili się między innymi pod okiem kilkukrotnego mistrza świata Stephana Kleina we Francji, w przygotowaniach zespołu brał udział także weteran prestiżowych konkursów i szkoleniowiec, Michał Wiśniewski.

 


Tegorocznym tematem mistrzostw jest “Amazonia, podróż do natury” - temat ma być zobrazowany poprzez dzieła z cukru i czekolady, przy użyciu składników przewidzianych w regulaminie. Jak czytamy w opisie konkursu, “Zespoły mają za zadanie zaprojektować nowe kształty, innowacyjne linie i hipernowoczesne efekty dekoracyjne, puścić wodze fantazji, tworząc w zgodzie z określonymi produktami”. Do przygotowania będą: eksponaty z cukru, czekolady, ciastka deserowe, ciasto czekoladowe, pucharki lodowe i deser na talerzu na bazie espresso.

Każda ekipa startująca w mistrzostwach powinna być złożona z managera, który będzie członkiem międzynarodowego jury (w polskiej ekipie będzie to Ana Florencia Davila z Akademii Umiejętności Inspiracja firmy Barbara Luijckx) i z uczestników konkursu. 

Zwycięzców mistrzostw poznamy 25. stycznia. Trzymamy kciuki!


źródło: https://en.sigep.it/ 


Bieżące wydanie czasopisma

Dlaczego i jak warto fotografować jedzenie? Czy istnieje idealny roślinny zamiennik jaja kurzego? Jaka kawa sprzedaje się najlepiej w cukierni?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji