...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Cukierniczy startup walczy z marnowaniem chleba

Chocolatier Goüter to startup z Bristolu założony przez dwóch cukierników z wieloletnim doświadczeniem w tworzeniu słodkości dla największych światowych marek. Właśnie rozpoczął kampanię na Kickstarterze, by zebrać fundusze na produkcję słodkich przekąsek z użyciem czerstwego chleba.

Joel Manuvelpillai i Damien Andre, którzy wcześniej pracowali dla Godivy, Milki czy Cadbury, założyli firmę z misją, zostając również członkami stowarzyszenia Upcycled Food Association. Startup będzie produkował czekoladowe i orzechowe clusters, czyli chrupiące słodkie przekąski. Ich bazą - oprócz rzemieślniczej, wysokiej jakości czekolady i orzechów ma być także czerstwy, przypiekany chleb. Manuvelpillai i Andre zamierzają odzyskiwać pieczywo marnowane w Wielkiej Brytanii. Chcą także, aby marka od początku kojarzyła się ze zrównoważonym rozwojem - rezygnują z plastikowych form do produkcji słodkości (clusters będą miały różne formy i kształty), opakowania słodyczy również mają być wolne od plastiku, producenci stawiają na papierowe torebki.

 


W pierwszej rundzie finansowania społecznościowego startup ma zamiar wyprodukować pięć pierwszych smaków (orzech laskowy i czekolada mleczna, migdałowy i ciemna czekolada, czekolada karmelowa i pekan, karmelowy orzech laskowy z mleczną czekoladą, migdały z białą czekoladą). Inwestorzy zostaną poproszeni o opinię na temat tych kombinacji smakowych, najbardziej popularne trafią do produkcji na pełną skalę.

Produkty Chocolatier Goüter mają być dostępne w Wielkiej Brytanii, ale założyciele otwierają się też na dostawy do Francji i Belgii - Państw, z których pochodzą i które, jak sami piszą, są bliskie ich sercom.


ESS


źródło: KLIK!

 


Bieżące wydanie czasopisma

W tym wydaniu kładziemy szczególny nacisk na szkolenia i kursy branżowe, które mają o wiele większą rolę do spełnienia, niż tylko nabycie przez kursanta nowych umiejętności. Do tego wywiad z Tomaszem Szypułą.

  • Wykup prenumeratę

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać








    Przejrzyj numer online lub pobierz PDF PDF >>

    Drukowany numer dostępny w prenumeracie >>


    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji