Dominique Ansel, cukiernik znany z rewolucyjnych, oryginalnych deserów i hybrydowych wypieków takich jak słynny cronut znów zaskakuje. W jego weekendowej ofercie pojawiły się lodowe desery inspirowane sushi we współpracy z japońską restauracją Nami Nori mieszczącą się w nowojorskiej dzielnicy West Village.
Temaki to ręcznie zwijane sushi wypełniane rozmaitymi rodzajami nadzienia. Twórcy Nami Nori specjalizują się w nich szczególnie. We współpracy z Anselem powstały trzy rodzaje Mochi Ice Cream Temaki, deserów lodowych podawanych w bezglutenowych, ręcznie robionych muszlach temaki z mąki ryżowej.
Przygotowane w ramach współpracy z Nami Nori kompozycje smakowe to:
-
lody z orzechów laskowych, czekoladowa sól morska, chrupiący ryż dmuchany, mochi waniliowe
-
granita z marakui, sorbet z oliwy z oliwek, świeża skórka z limonki, mochi waniliowe
-
świeże truskawki, truskawkowy żel agarowy, madagaskańskie lody waniliowe, waniliowe mochi.
Mochi Ice Cream Temaki były serwowane w ten weekend, tj. od piątku 19. sierpnia do niedzieli 21. sierpnia w Dominique Ansel Workshop (we Flatiron w Nowym Jorku).
ESS