...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja AU

Eliminacje do Coupe du Monde de la Pâtisserie w niewielkim składzie

Zbliża się European Pastry Cup 2022, europejskie eliminacje do Coupe du Monde de la Pâtisserie 2023. Tylko trzy kraje potwierdziły swój udział: Szwecja, Dania i Wielka Brytania. Konkurs odbędzie się 28. marca 2022 w Paryżu.

Pandemia krzyżuje wiele planów związanych z targami i eventami. Targi Sirha Europain, podczas których odbywają się europejskie kwalifikacje European Pastry Cup 2022, ostatecznie odbędą się w dniach 26-29 marca 2022 (przeniesione ze stycznia). 

 


Zmagania uczestników będą trwały 5 godzin. W czasie eliminacji uczestnicy będą przygotowywać desery restauracyjne na talerzu, lizaki lodowe (lub inny typ małych mrożonych przekąsek), mrożone desery owocowe, zmierzą się także w tworzeniu rzeźb z cukru i czekolady. Jury będzie obradowało pod przewodnictwem Françoisa Perreta, cukiernika z Ritz Paris, uhonorowanego w 2019 roku tytułem Best Restaurant Pastry Chef in the World.

 

 

Składy zespołów:

  • Szwecja - Ted Johansson (jury), Kalle Bengtsson (czekolada), Frida Leijon (cukier)

  • Dania - Dennis Nielsen (jury), Lea Marie Strobaek (czekolada), Anne Banke (cukier)

  • Wielka Brytania - Christopher Seddon (jury), Michael Ho Lam Kwan (czekolada), Nicolas Houchet (cukier).

Warto wspomnieć, że do finału Coupe du Monde de la Pâtisserie 2023 przechodzą też automatycznie trzy zwycięskie kraje z poprzedniej edycji: Włochy, Japonia i Francja.

 

 

źródło >>> KLIK!

Bieżące wydanie czasopisma

Poznaj sezonowe trendy tortowe oraz receptury lodziarskie finalistów Gelato Poland, przekonaj się jak ważne jest śniadanie w piekarni...

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji