...

Szanowny Użytkowniku

25 maja 2018 roku zaczęło obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Poniżej znajdują się informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych w Portalu MistrzBranzy.pl

  1. Administratorem Danych jest „Grupa 69” s.c. z siedzibą w Katowicach, ul. Klimczoka 9, 40-857 Katowice
  2. W sprawach związanych z Pani/a danymi należy kontaktować się z Administratorem pod adresem e-mail: dane@mistrzbranzy.pl
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celach marketingowych na podstawie zgody.
  4. Dane osobowe mogą być udostępniane wyłącznie w celu prawidłowej realizacji usług określonych w polityce prywatności.
  5. Dane osobowe nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.
  6. Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dezaktywacji konta, zgodnie z przepisami prawa.
  7. Ma Pan/i prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich poprawiania, przeniesienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  8. Ma Pan/i prawo do wniesienia sprzeciwu wobec dalszego przetwarzania, a w przypadku wyrażenia zgody na przetwarzanie danych osobowych do jej wycofania. Skorzystanie z prawa do cofnięcia zgody nie ma wpływu na przetwarzanie, które miało miejsce do momentu wycofania zgody.
  9. Przysługuje Pani/u prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  10. Administrator informuje, że w trakcie przetwarzania danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje oraz nie jest stosowane profilowanie.

Więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronach dane osobowe oraz polityka prywatności.

dodano , Redakcja MH

Fajne babki i niezłe ciacha

Babki były naprawdę fajne, ciacha całkiem niezłe :) Tuż przed Wielkanocą w pracowni technologicznej w ZS nr 1 w Żorach MAMZ oraz firma Savpol wspólnie zorganizowały szkolenie połączone z konkursem.

Szkolenie z techniki i technologii produkcji wyrobów cukierniczych oczywiście na bazie ciast biszkoptowych przebiegało według z góry ustalonego schematu. W piątek 9 marca technolog Dariusz Kowalczewski (Savpol) przygotował uczniów merytorycznie, przedstawiając proces produkcji babek, babeczek, muffinek. Surowce dostarczyła firma Savpol, a były wśród nich były mieszanki na ciasta jogurtowe, mieszanki na babki piaskowe, budyniowy krem czekoladowy z linii AlfaPro oraz dodatki owocowe.

W szkoleniu uczestniczyło 7 dwuosobowych zespołów:

1. Wioletta Piorunek, Martyna Moc (ZSZ nr 3 Jastrzębie Zdrój)
2. Szymon Klimas, Paulina Paszenda (ZSZ nr 3 Jastrzębie Zdrój)
3. Patryk Kędroń, Magdalena Karwot (ZSZ nr 1 Żory)
4. Klaudio Kolano, Patrycja Szczypka (Technikum nr 3 Żory)
5. Iwona Lubszczyk, Anna Turocha (ZSZ nr 1, Technikum nr 3 Żory)
6. Patrycja Piotrowska, Mateusz Puzyno (Technikum nr 3 Żory)
7. Izabela Doleżych, Maria Firla (ZSZ Izby Rzemieślnicza w Rybniku)

W dzień św. Klemensa (15 marca) uczestnicy warsztatów stanęli do konkursu. Po paru godzinach wytężonej pracy przyszedł czas na tzw. wystawkę i ocenę. Tym razem Bartosz Hirowski (koordynator ds. sprzedaży z firmy Savpol), Iwona Karczmarzyk (Savpol) oraz Anna Kania z redakcji "Mistrza Branży" spośród siedmiu zespołów wybrali najbardziej wyróżniającą się trójkę. Całe jury nie miało wątpliwości - najciekawiej z zadania wywiązała się załoga nr 7, czyli Izabela Doleżych i Maria Firla. O pozostałe miejsca toczyła się burzliwa dyskusja.

I miejsce

Izabela Doleżych, Maria Firla z ZSZ Izby Rzemieślniczej w Rybniku

II miejsce

Iwona Lubszczyk z ZSZ nr 1, Żory, Anna Turocha z Technikum nr 3, Żory

III miejsce

Klaudia Kolano, Patrycja Szczypka z Technikum nr 3, Żory

Finałowa trójka: Izabela Doleżych i Maria Firla (I m.), Klaudia Kolano i Patrycja Szczypka (III m.) oraz Iwona Lubszczyk i Anna Turocha (II m.)

 

Fotorelacja:

Szymon Konkol właśnie wypisywał certyfikaty dla wszystkich młodych uczestników szkolenia. Jak podkreślał Krzysztof Wysłucha, takie certyfikaty warto kolekcjonować, żeby się starać o dobrą pracę

AlfaPro - na tej linii produktów pracowali młodzi ludzie

Cukiernik Krzysztof Wysłucha i Bartosz Hirowski (Savpol)

Przed ostateczną oceną jury chodziło i pytało o każdy szczegół babeczek, muffinek...

Anna Kania, Bartosz Hirowski oraz Iwona Karczmarzyk byli jednomyślni co do wyboru 1. miejsca.

Praca Iwony Lubszczyk i Ani Turochy

Klaudia razem z Patrycją przygotowały serię małych, zgrabnych babeczek. Muffinki przełożyły kremem z dodatkiem owoców w żelu

Iza i Maria pokazały zupełnie inny wymiar dekorowania świątecznych wypieków. I miejsce

 

 

 

 

Bieżące wydanie czasopisma

Jaki krem do przekładania, a jaki do tynkowania tortu? Od czego zacząć wegańską rewolucję w cukierni? Co to jest crookie? I czym się różnią świderki Ice Dream Team?

  • Wykup prenumeratę
  • Wspieraj twórczość

  • Zobacz więcej
    Bieżący numer

    Polecamy przeczytać

    Aktualny numer Mistrza Branży, zobacz online lub pobierz PDF >>

    Mistrz Branży

    Maszyny i urządzenia do produkcji